Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Egyirányú lett a vásárhelyi Hunyadi utca

Hódmezővásárhely - Megváltozott a kórház mögötti Hunyadi és az előtte húzódó Dr. Imre József utca forgalmi rendje pénteken, a reggeli csúcsforgalmat követően. A Hunyadira ezentúl csak a Zrínyi utca felől lehet behajtani, a Dr. Imre József utca jó része pedig csak a Kodály felől járható. A forgalmat az első órákban rendőrök terelték.
Alaposan meglepődtek mindazok a járművezetők, akik pénteken reggel 8 óra után a vásárhelyi Kertváros felől szerettek volna felhajtani a Hunyadi utcára. Oda ugyanis már nem mehettek be, miután a reggeli csúcsforgalmat követően kihelyezték a behajtani tilos táblát. Aki csak rutinból közlekedett, annak rendőr mutatta a helyes utat. Ettől kezdve, aki a Zrínyi utcára akar felhajtani, annak a Dr. Imre József utcáig kell elgurulnia, ugyanis annak megfordították a haladási irányát, tegnap reggel óta ide csak a Kodály Zoltán utca felől lehet behajtani. Azért figyelni kell, hiszen a Hősök tere szervizútján a városháza felől érkezők ezentúl szembe is hajthatnak a forgalommal, igaz, csak az utca utolsó pár méterén.

Kötelező haladási irány tábla mutatja, hogy tilos bekanyarodni a Hunyadi utca felé. A SZERZŐ FELVÉTELE
Kötelező haladási irány tábla mutatja, hogy tilos bekanyarodni a Hunyadi utca felé.
A szerző felvétele

A forgalmi rend átszervezésére azért volt szükség, mert a Kossuth tér és a Dr. Rapcsák András út nyári lezárása (ide épül a város sétálóutcája) miatt a 45-ös főút városon belüli forgalmának jó része a kórház mögötti Hunyadi utcára terelődött át. A reggeli csúcsban megszámoltuk, volt olyan időszak amikor tíz perc alatt kétszáznál is több autó hajtott végig két irányból a keskeny, rendkívül megviselt burkolatú utcán. Ilyenkor rengeteg jármű torlódott fel az utca kertváros felőli végénél. Az új forgalmi rend bevezetésétől az illetékesek azt remélik, felgyorsítja a közlekedést, és jelentős terhet vesz le a Zrínyi utcai csomópontról, valamint a kertváros felől érkezőknek is könnyebb lesz a haladás a belváros felé. A Hunyadi utcán egyébként a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején gyakran áll utca hosszúságú összefüggő kocsisor.

A forgalmi rend változásával egy időben tilos lesz parkolni mindkét érintett utcán. A kórházhoz érkezők számára az intézmény nemrégiben átadott, a Zrínyi utcából nyíló, ingyenes parkolója használható.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Hód 2011. december 23. 22:53
  „Én2, valóban meg kellett volna hagyni a mozgáskorlátozott parkolókat, de CSAK azokat a bejáratnál valamilyen formában, remélem az illetékesek olvassák ezt, és intézkednek!”
 • 25. Én2 2011. december 21. 09:43
  „eldorádó- örülök, hogy neked jó de gondolkodhatnál a mozgásukban korlátozott emberek szemével is és akkor talán látnád, hogy kb. 200 m-re van a kórház bejárata a parkolótól amit nem tudnak megközelítani.

  A másik Vásárhely belvárosának közlekedését teljes mértékben szétverték, nem lehet közlekedni de neked jó akkor majd valamikor észreveszed Te is, hogy nem jó.”
 • 24. eldorádó 2011. december 21. 08:40
  „Jó ez az egyirányúsítás. A kórháznak van parkolója. A többi már csak a szokásos "a kákán is csomó keresés" kategória.
  Jó volna, ha máshol is ilyen ésszerűen nyúlnának a problémákhoz a városban! (majd súgok :-)”
 • 23. xanadu 2011. december 20. 19:02
  „Ha fordítva lenne az egyirányúsítás, a Madách-Zrínyi kereszteződés garantáltan bedugulna. (totya66: a Hunyadi>Madách forgalom mellett a Madáchról a stop táblánál balra kellene kanyarodni.) A Petőfi meg azért 30-as, hogy a Damjanich felől érkezők nehogy kikerüljék a Hunyadit... Különben is: ha arra végig lassítják a forgalmat, másnak miért legyen jobb? Komolyra fordítva: ha a Petőfin végig parkolnak, két busz már alig fér el egymás mellett.”
 • 22. kukus 2011. december 20. 18:18
  „Hód,szerinted jó az egyirányúsítás,szerintem meg nem. Ennyi. Ja és igaz,hogy ezt névvel és arccal is felvállalhatnám - már ha nem ebben a városban élnék.”
 • 21. totya66 2011. december 20. 14:35
  „És hogy miért van a "Szegedi úthoz" közelebb a feljáró?
  Hát egy jó befektető védi az érdekeit, így könnyebben meg lehet találni a szállodáját!”
 • 20. Én2 2011. december 20. 11:06
  „Az biztos, hogy a városba lehetetlen autóval közlekedni. Tegnap mentem a kórházba hát igen nem lehet megállni a kórház előtt, (mozgáskorlátozott vagyok nehezen járok) el kellett mennem a parkolóba ahonnan csak segítséggel és nagy fájdalom árán tudtam végigmenni a kórház bejáratáig.
  Hát kérem jól kitoltak a beteg emberekkel mi a fenéért nem lehetett meghagyni a kórház előtt a mozg. korlátozott parkolókat, hiszen ezek azért vannak,( voltak, volnának,) hogy a beteg ember minél közelebb tudjon menni a bejárathoz.

  Vásárhelyen szarba nem nézik az embereket az biztos.”
 • 19. sanyesz 2011. december 19. 21:10
  „Nagyon elkeseredett vagyok az itteni állapotok miatt.. A "fejlesztések" nagy része az átlagpolgár számára értékelhetetlenek. Élhető városnak szánták, élhetetlen lett belőle. Miért kell egy jól bevált dolgot szétcseszni? Apróságokkal szebbé és élhetővé lehetett volna tenni a várost, ehelyett ilyen agyament dolgok születnek, mint ez a sétálóutca. Mikor kérdezi már meg végre a Délmagyar, amire mindenki kíváncs: Le lehet -e zárni így ezt a főútvonalat? A belvárosba eljutni (autóval, indokolt esetben) egy rémálom. Akkorákat kell kerülni, ha nincs parkoló, hogy már megbánja az ember, hogy elindult. Petőfi utcán 30km/h! Miért??? Megint csak azt érzem, kitolásból(öncenzúra). Ki kellene rakni a behajtani tilos táblát a város elé és kész. Nem érzem már magaménak a várost, gratulálok!”
 • 18. Én2 2011. december 19. 09:53
  „Valahol le kell írni az embereknek a véleményüket mindegy, hogy miről szól.Ezzel az egyirányúsítással nem lett megoldva semmi. Ma reggel vettem észre, hogy a Petőfi u. végig 30-as táblával van ellátva.Míly nagy ötlet!!”
 • 17. eldorádó 2011. december 19. 09:08
  „ON
  számoljátok meg, hogy hány darab KRESZ jelzőtábla van a Hősök terén! :-((”
 • 16. eldorádó 2011. december 19. 09:05
  „OFF
  ez a fórum nem az objektív hozzászólásokról híres, erősen szelektálni kell a véleményeket. Kissé csodálom is, hogy itt még nem íródott be, hogy MUNKAHELYEKET :-))”
 • 15. Dongó 2011. december 19. 07:49
  „Hód-nak!
  Ki és mikor fog sétálni a sétáló utcában? Ha megfogadtad, hogy nem jössz ide, hát rosszul tetted. Ez az egyetlen fórum, ahol talán még megtorlás nélkül (bár még ez sem biztos) lehet beszélni. Az a baj, hogy az összefüggéseket és a kapcsolatokat azért igen sokan látják és ez nem mindenkinek tetszik. Nem ez a lényeg, hanem sorozatosan történnek dolgok a városban, melyek milliókat, milliárdokat emésztenek fel az adófizetők pénzéből, de nem értük történnek. A vásárhelyi közlekedés átszervezése néha igen furcsa szituációkat teremt.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 14. cleanx 2011. december 18. 23:09
  „Most dudáltam le egy bekanyarodni készülő autót, de "időben vette a lapot".”
 • 13. Hód 2011. december 18. 22:36
  „kukus, tisztában vagyok azzal, hogy ide név és arc nélkül főként kritizálni és gúnyolódni járnak az emberek, és meg is fogadtam már többször, hogy nem jövök ide feleslegesen hadakozni, de érdemes néha indulatok nélkül is végiggondolni azt, hogy miről szólnak a cikkek. Nyilván nem képes mindenki átlátni az összefüggéseket, ezért érdemes mindig a szakértő hozzászólóknak az adott cikk témájával foglalkozni, jelen esetben azzal, hogy jó-e az egyirányúsítás, vagy sem ebben a helyzetben.”
 • 12. kukus 2011. december 18. 21:59
  „Tényleg, booo, hogy te már semminek se tudsz örülni! Meg így még vagy tíz hozzászólóból kábé kilenc. Vajon ki megy szembe a "forgalommal"?”
 • 11. Hód 2011. december 18. 20:54
  „8. booo - Mire kész lesz az elkerülőút (nem jövőre sajnos...), az unió már nem fogja támogatni az olyan projekteket, mint pl. ez a sétálóutca. Erre most lehetett pénzt kapni, ezért most kellett megcsinálni, ennyi..”
 • 10. kukus 2011. december 18. 19:49
  „Óh,bocsi,tényleg,a 45-ösét.:)”
 • 9. kommentelő 2011. december 18. 19:30
  „Volt ám káosz pénteken délután. "Öröm" volt nézni. Amikor én jártam arra 16 óra után és 18 óra körül, kicsit figyeltem mi van. Kb. minden harmadik autó akart behajtani, vagy be is hajtott a Hunyadiba a Tóalj utcáról. Rendőrök, esetleg közterületisek, vagy polgárőrök persze sehol, hogy neadjisten, segítsék a közlekedőket a délutáni csúcsforgalomban. Gratulálok a szervezéshez. Szerencse, ha nem volt egy koccanásos baleset sem.
  Amúgy ha már így tönkre ...szták a város közlekedését, ez egy logikus, helyes döntés volt. Mármint e két utca közlekedési rendjének átalakítása.”
 • 8. booo 2011. december 18. 18:43
  „5. Hód - Addig míg nincs terelőút NEM LETT VOLNA SZABAD lezárni a főutat! -Ennnnnyi.......”
 • 7. Hód 2011. december 18. 18:36
  „kukus, ez az intézkedés inkább a 45-ösre (Szentes felé) tartókat vagy az onnan érkezőket érinti, azon belül is szgk-at.”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 napra átvett egy otthont a megye

Szeged - Átvállalta a katolikus egyháztól a Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtökön a… Tovább olvasom