Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Egyre élesebb a verseny a pedagógus álláshelyekért

Egy Hódmezővásárhelyen óraadóként foglalkoztatott tanár szerződését az egyik középiskolában azért nem hosszabbították meg, mert Szegeden lakik. Vásárhely polgármesteri hivatalában elismerték: ahogy híre kelt, hogy iskola bezárására kényszerül az önkormányzat, elindult a találgatás és a verseny a pedagógus álláshelyekért.

A Kalmár Zsigmond szakközépiskola diákjaihoz minden ötödik tanár Szegedről érkezik Fotó: Tésik Attila

Két vásárhelyi iskolában is egyeztetett szeptemberben, az órarend összeállításakor Mihályi Éva tanár. Ám váratlanul közölték vele egyik, addigi szerződéses munkahelyén, a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskolában, hogy ezentúl nem tartanak igény heti 5-8 énekórájára.

– Szegedi vagyok, ezért nem hosszabbították meg a szerződésemet – tudtam meg az igazgatóhelyettestől – meséli a hoppon maradt tanárnő, aki már csak a Kalmár Zsigmond szakközépiskolában tanít – éneket és kémiát. A kémia–hittan és ének szakos tanár Vásárhelyen 2003 óta dolgozik.

A Szegedről a megyénkbeli másik megyei jogú városba ingázók úgy tudják: a helyi tanárok a polgármesteri hivataltól kérték, hogy az iskolákban elsősorban vásárhelyieket alkalmazzanak. Ezt azért is nehezményezik, mert úgy vélik: most olyan állásokra fáj a vásárhelyiek foga, melyeket eddig megvetéssel elutasítottak. A szegediek ugyanis olyan iskolákban is tanítanak, ahova nagy számban járnak a hátrányos, vagy nehezen kezelhető gyerekek.

– A jövő tanévben esedékes iskolabezárás híre Hódmezővásárhely pedagógusait megmozgatja – ismeri el az egyik, magát megnevezni nem engedő középiskolai igazgató. Szerinte lokálpatriotizmusból fakad, ha egy igazgató úgy dönt: két alkalmas jelentkező közül inkább a helyben lakót veszi föl a megüresedő állásra.

– Nincs lista az állást kereső vásárhelyi pedagógusokról, a munkáltatói jogokat nem az önkormányzati hivatal, hanem az iskola vezetője gyakorolja – hangsúlyozza Korsós Ágnes jegyző. A vásárhelyi polgármesteri hivatal személyi ügyekkel is foglalkozó vezetője fölhívja a figyelmet, hogy sok oka lehet annak, ha egy pedagógusnak nem hosszabbítják meg a szerződését. A közalkalmazottakról szóló törvény sem engedi, hogy öt évnél tovább szerződéssel ugyanazt a személyt alkalmazzák egy gyes miatt átmenetileg üres álláshelyen. Elismeri, költségtakarékosság miatt is előnyösebb helyben lakó szakembert alkalmazni közalkalmazottként, ugyanakkor nem ez, hanem a szakmai fölkészültség számít, mikor az állásra jelentkezők közül választanak. Például a polgármesteri hivatal 180 köztisztviselője közül 48 más településről jár vásárhelyi munkahelyére.

Szegedről pedagógusok sokasága utazik nap mint nap a város vonzáskörzetéhez tartozó kistelepülések, sőt Vásárhely, Makó iskoláiba – tanítani. Persze a környező falvakban és városokban élő diplomások közül is sokan ingáznak nagyvárosi munkahelyükre. Például a szegedi Tarjáni Magyar–Német Két Tannyelvű Általános Iskola két „bejáró tanára" közül az egyik Vásárhelyről érkezik, a másik Mórahalomról – tudjuk meg Szalai József igazgatótól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állandó modellje a kórház

Egészségügyi intézmény talán még sohasem „állt" modellt egy festőnek sem – a vásárhelyi… Tovább olvasom