Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Egyre több turista kíváncsi Hódmezővásárhelyre

Hódmezővásárhely - Tavalyhoz képest mintegy harminc százalékkal több belföldi és a külföldi turista látogatott idén nyáron Hódmezővásárhelyre. A legvonzóbb hely az Emlékpont múzeum volt.
Tavalyhoz képest mintegy harminc százalékkal több belföldi és a külföldi turista látogatott idén nyáron Hódmezővásárhelyre. A legvonzóbb hely az Emlékpont múzeum volt. Vásárhelyen adnak a turizmusra: tervezik turisztikai kiadványaik frissítését, utánnyomását, az információs táblán pedig franciául is szerepelnek majd a legfontosabb tudnivalók.

Vásárhely felkeltette önmaga iránt az érdeklődést. A turisztikai szakemberek az ismertető és marketinganyagokkal – az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben – idén több utazási kiállításon is képviselték a várost. Ott voltak Budapesten, Veszprémben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden, és az eseményeken ajándékbelépőket is osztogattak az Emlékpontba és a strandfürdőbe. Az erőteljes propaganda sikeresnek bizonyult.

Szálláshelyek, éttermek

Vásárhelyen 12 szálloda, hotel, illetve panzió várja a vendégeket. A Hotel Fámában 42, a Hotel Pelikánban 45, a Kenguru panzióban 75, a Vándorsólyom fogadóban és az Alkotóházban 12-12 (utóbbi általában a művészek által foglalt), a csak főszezonban nyitva tartó Városi Strandfürdő és Termál Kempingben 14, a nyugdíjaslakópark vendégszobáiban 13, az SZTE Mezőgazdasági Karának kollégiumában 62, a Cseresnyés-kollégiumban 288, a Négy évszak vendégszobáiban 21, a Söndörtanya Szabadidőközpontban 11, a Dél-alföldi Lovasudvar szobáiban 9 vendéget tudnak elszállásolni nyáron. A felsoroltakon kívül 14 magánszálláshely és 27 (csak az interneten fellelhetőket vettük számításba) vendéglő, ételbár, kávézó és cukrászda található a városban. 
– Csak az irodai tapasztalatokról számolhatok be – közölte Tülkös Ildikó idegenforgalmi referens, a Tourinform-iroda vezetője. – A pontos összegzés később készül el, de előzetesen annyi elmondható, hogy közel harminc százalékkal nőtt a nyári forgalom. Akadtak, akik Szegeden szálltak meg, de átjöttek Vásárhelyre, mert feltétlenül meg akarták nézni a városunkat; de természetesen olyanok is voltak, akik hosszabb időt, több napot töltöttek Vásárhelyen.

Az ország minden részéből érkeztek Vásárhelyre, és a legtöbben az Emlékpontot keresték, illetve azt tudakolták, miként juthatnak el Mártélyra. Külföldről is szép számmal jöttek a városba, németek, belgák, lengyelek, hollandok – utóbbiak a kempingben szálltak meg, az elmaradhatatlan kerékpárral –, sőt amerikaiak is kíváncsiak voltak Vásárhelyre. És az irodában megtudhatták, hogy a rendszerváltás előtti évtizedeket dokumentáló kiállításon kívül is akad bőven látnivaló.
– A hozzánk betérőket prospektusokkal láttuk el, kaptak várostérképet is, hogy megkönnyítsük tájékozódásukat; én a strandot, az Alföldi Galériát, a múzeumokat, a fazekasházakat, a zsinagógát is figyelmébe ajánlottam mindenkinek. Többen távozóban is betértek hozzánk, és elmondták: nagyon jól érezték magukat, jövőre is eljönnek. Sokan megemlítették, hogy az itteniek kedvesek, barátságosak, ha látnak valakit tétován, tanácstalanul álldogálni, azonnal odalépnek hozzá és megkérdezik, miben segíthetnek.

Még most, a hűvösebb idő dacára is érkeznek Hódmezővásárhelyre kirándulók. Tülkös Ildikó elmondta, hogy jövőre a fővárosi szakkiállításon is biztosan részt vesznek, tervezik kiadványaik frissítését, utánnyomását, az információs táblán pedig franciául is szerepelnek majd a legfontosabb tudnivalók. A referens szerint igazi fellendülést a létesítendő élményfürdő és gyógyszálló jelentheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tojást, lisztet, tésztát kapott a vásárhelyi baloldal

Hódmezővásárhely - Tojást, lisztet, száraztésztát, kenyeret, krumplit és margarint kaptak ajándékba… Tovább olvasom