Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Együtt csalogatják a vendéget

Hódmezővásárhely - Együtt adják el szolgáltatásaikat azok a dél-alföldi strandok és fürdők, amelyek tagjai az úgynevezett termálklaszternek. Most a vásárhelyi falára is kikerült az Alföld-SPA logó.
Ettől itt azt várják, hogy külföldről is több vendég jön, az eddiginél több helyre jut el a fürdő ismertetője. Eszerint 1930-ban Vásárhelyen adták át az ország legnagyobb szabadtéri medencéjét.

Vásárhelyen a fürdőkultúra kezdete egészen az 1800-as évek elejére tehető. A folyamatosan fejlődő, növekvő létesítmény egykoron több „leggel" is büszkélkedhetett. Az országban itt nyílt meg az első közfürdő, az 1930-as években pedig itt adták át Magyarország legnagyobb szabadtéri medencéjét, mely száz méter hosszú volt. Ez ma már összefüggően nincs meg, a támfalak behelyezésének köszönhetően három különálló medencét alakítottak ki, s mind a háromban más a víz hőfoka.

A vásárhelyi strandfürdő és uszoda nemrég megkapta az úgynevezett Alföld-SPA logót. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény tagja a Dél-alföldi Termálklaszternek. A bejáratnál lévő tábla egyik sarkán létható kék vízcsöpp pedig annak a jele, hogy minősített gyógyvízzel rendelkeznek. Gyógyvízben egyébként 1954 óta fürödhetnek itt a vendégek.

Egykoron ez volt az ország első legnagyobb szabadtéri medencéje. Aztán háromfelé osztották. Fotó: DV-archív
Egykoron ez volt az ország első legnagyobb szabadtéri medencéje. Aztán háromfelé osztották.
Fotó: DV-archív

– A termálklaszterbe két éve léptünk be, de a logó most került ki a falra. A tagok elhatározták, közös marketinggel és érdekképviselettel dolgoznak. Egységes megjelenésre törekszenek így a térség termálszolgáltatással összefüggő intézményei – tudtuk meg Molnár Attilától, a vásárhelyi strandfürdő és uszoda vezetőjétől.

Megyei SPA-tagok

A Dél-alföldi Termálklaszternek három megyéből, Bács-Kiskunból, Békésből és Csongrádból tizennyolc tagja van. Ebből Csongrád megyeiek: a szegedi Anna fürdő, a szentesi, a mórahalmi, a vásárhelyi, a kisteleki és a makói fürdő.

A klaszter tagjai nem csupán hazai, hanem külföldi kiállításokon is közösen jelennek meg. Emellett valamennyi dél-alföldi fürdő adatai egy nagy, közös adatbázisban szerepelnek, s ezt a tagok rendszeresen frissítik.

Az SPA-logóval ellátott intézmények a jövőben is egységesen kívánnak megjelenni. Terveik között szerepel az is, hogy együttesen kívánnak pihenési, sportolási és szórakozási lehetőségeket kínálni a vendégeknek. Példaként: egy német család megszáll mondjuk egy hétig Szegeden, s onnan bejárhatja a környék valamennyi klasztertag strandját.

– A régió termálintézményei tehát egymásnak nem konkurenciái, hanem egymás kiegészítői. Ráadásul most már külföldön is szervezettebben tudjuk magunkat reklámozni – fejtette ki Molnár Attila.

Olvasóink írták

 • 6. iGAZi 2008. június 04. 08:39
  „Fél órára ugyanannyiba kerül, mint egész napra. Egy belépés.
  Ma már megoldható lenne az időalapú (óra) díjfizetés.”
 • 5. koscs 2008. június 03. 18:13
  „Minden szép és jó, csak azt nem értem, hogy az éves bérlet miért csak 100 alkalomra szól!!??”
 • 4. mujóó 2008. június 03. 12:44
  „"A régió termálintézményei tehát egymásnak nem konkurenciái", ezt a
  tisztelt vezetőség alaposan ki is használja. A fényképnek nagyon örültem mert még ilyen formájában nem láttam a strandot.”
 • 3. Besenyő Pista bácsi 2008. június 03. 11:41
  „Ez a kép nem tegap készült? Vagy de? Vagy nem? Vagy de????? Mondom én ezt Besenyő vv István aki vagyok aki vagyok, azaz Besenyő Város Vezető István! Hááát nooormális? Váááros Vezetőőő??? Hát gurul ez a város, hogy vezetni kéne??? Hát nem megy az sehova se!!! Kééérem! Marad az ott ahun van! Nem megy az hanem áll! Hááát nooormális ez kééérem? Oszt jónapot!”
 • 2. orbit 2008. június 03. 10:38
  „A vásárhelyi strand nem csak a múltban, hanem jelenleg is több ,,leggel,, büszkélkedhet. A régió legszarabb és egyben a legdrágább strandja. A legtehetségtelenebb vezetővel. Szégyen...”
 • 1. Hozzászoló 2008. június 03. 06:00
  „Döbbenet: Aki ismeri ennek a fürdőnek strandnak a múltját annak régi varázsát és jelenét akkor nem tudom milyen mínősétést adna föggetlenül a víz gyógyhatásától. A kapott mínősétés valószinűleg nem takar semmi mást csak egyetlen medence vízösszetételét. Nem mínősíti a fűrdő szolgáltatásait, nem tartalmazza a helyi emberek véleményét ha megkérdezik hogy ha strandolni akar menni családdal miért megy el más fürdökre miközben itt van helyben egy strand. Vagy azok véleményét akik hosszú éveken évtizedeken vendégei voltak ennek fürdőnek. Bár minősíti a strandot és annak veztését a mai napig át nem adott vendéglátohelyek pangó látványa az alacsony vendégszám, a szolgáltatás nem léte vagy alacsony színvonala.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyümölcsöt, paprikát vert a jég a megyében

Mindszent - A biztosítók csak abban az esetben térítik meg a jég okozta károkat a gazdálkodóknak,… Tovább olvasom