Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Éjféli mise: megtelt a templom Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Zsúfolásig telt a hódmezővásárhelyi Belvárosi Katolikus Templom a december 24-i éjféli misén. A Németh László plébános által celebrált szentmisére már jóval éjfél előtt alig lehetett ülőhelyet találni.
Szenteste, éjféltájban nem is kérdés, hová sietnek az emberek. Hódmezővásárhely belvárosát az éjféli misére sietők cipőkopogása töltötte meg. A fagyos éjszaka ellenére sokan kerékpárral érkeztek, a templom előtti biciklitároló megtelt. A középkorúak mellett feltűnően sok fiatal vett részt a szertartáson.

Éjféli mise Vásárhelyen - GALÉRIA

Németh László plébános igehirdetésében Szent Pál leveleiből és Ézsaiás könyvéből olvasott fel, majd az emberekben rejlő jóakaratra hívta fel a figyelmet: mindenki jóra, szeretetre született, ez adjon értelmet a hétköznapok nehézségeiben is életünknek.

Akkor lesz igazi az ünnepünk - hangsúlyozta-, ha nemcsak szeretteinkhez, hanem az Istenhez is tudatosan közeledünk, aki igazi önmagunkat akarja elénk tárni. Mindannyian vágyunk arra, hogy örömet, békességet sugározzunk embertársaink felé - engedjünk ennek utat!

A plébános Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója alázatos munkáját említette példaként, aki az árva gyermekek megsegítésére egy országot mozgósított az adventi időszakban.

Olvasóink írták

  • 1. sultane 2012. december 30. 14:06
    „Talán meg kellene kérdezni az embereket, hogy miért nem a nagyobb, Szt. István templomba járnak. Évekig jártunk oda a családdal, de néhány év óta inkább nem megyünk éjféli misére. Szégyen amit bizonyos személyek ott megengednek maguknak, úgy, hogy senki nem tesz ellene semmit, én hiába nézek nagyon csúnyán, vagy hangosan nemtetszésemet fejezem ki a rendzavarók ellen. Csak mérgesek leszünk, így nem megyünk sehová, a belvárosi nem véletlenül van tele évről-évre (nekünk pedig az sajna nagyon messzi van idős szüleimmel) :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutányos évvége a Tornyai-múzeumban

Karácsony utáni akcióval várja látogatóit a vásárhelyi Tornyai János Múzeum: a két ünnep között, december 27-étől 30-áig 150 forintért tekinthetik meg a múzeum kiállításait az érdeklődők. Tovább olvasom