Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Ejtették a hűtlen kezelés vádját

A hűtlen kezelés vádját ejtette, de a sikkasztás vádját fenntartja az ügyészség a Székkutasi Új Élet Tsz vezetősége ellen indított perben. Döntés még nem született, a vásárhelyi járásbíróság a következő tárgyalást május 28-ára tűzte ki.
Korábban megírtuk, a vádirat szerint a Székkutasi Új Élet Tsz igazgatósági elnökeként Sz. I. elsőrendű vádlott a szövetkezet számlájára érkezett több mint 103 millió forinttal sajátjaként rendelkezett, a pénzt 2007. március 30-ától különböző pénzügyi műveletekben használta fel.

Ezzel 822 sértettnek okozott kárt, akiket részarányosan illetett volna az összeg. 2010-ben többen is lakossági fórumon kérték Lázár János országgyűlési képviselő segítségét, aki sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentést. Szél István polgármester felszólította a társaság vezetését, hogy mondjanak le, s az ügy tisztázásig mások vezessék a téeszt. Ez azonban nem történt meg.

Tavaly novemberben hirdettek volna ítéletet, de ez elmaradt, mivel a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra nem érkeztek be a közjegyzőktől a károsultak örököseinek adatai. A második tárgyalást múlt héten tartották, de hasonló okok miatt akkor sem született döntés. A két tárgyalás között az ügyészség a négy vádlottal szembeni hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat ejtette az időközben megérkezett szakértői vélemény miatt.

A sikkasztás bűntettének vádját azonban továbbra is fenntartják mind a négy vádlottal kapcsolatban. A következő tárgyalást május 28-ára tűzték ki, amikor a tervek szerint perbeszédekre és ítélethirdetésre kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelést javasolnak a kamionsofőr ellen

Lezárták a nyomozást, és vádemelést javasolnak azzal a lengyel kamionsofőrrel szemben, aki tavaly halálos balesetet okozott. Tovább olvasom