Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Elégedettségi teszt ovisoknak

Hódmezővásárhely - Tükröt tart az óvónők elé az az elégedettségi vizsgálat, amelyben a vásárhelyi evangélikus óvoda nagycsoportosai különböző témájú fotók segítségével mondják el, mit szeretnek és mit nem az intézményben. Benséné Sándor Erzsébet vezető szerint a játék a legfontosabb.
– Mit csinálnak ezen a fotón a gyerekek? – kérdezte Zoltán-Palotás Márta vásárhelyi óvónő a 6 éves Szabó Kornéltól. – Mesét hallgatnak – vágta rá határozottan a kisfiú, majd egy mosolygós arc mellé tette a társairól készült képet. Az Égbőlpottyant Evangélikus Óvodában először mérik fel, mennyire elégedettek a gyerekek. Ahogy Kornéllal, a többi 33 nagycsoportossal is sorra veszik azt a 15 fotót, amelyek különböző tevékenységeket ábrázolnak.
– Otthon sem szeretek aludni, itt sem – jegyezte meg Kornél az alvós kép láttán, majd a morcos archoz tette.

– Mi az, amit még nem szeretsz, de nem látsz a fotókon? – tette fel a kérdést a kisfiú óvónője.

– Veszekedni a többiekkel – válaszolta gyorsan. A 15 fotóból 10 került a mosolygós, 5 a morcos arc mellé, vagyis a kisfiú elégedett az óvodájával.

– A vizsgálat tükröt tart az óvónők elé. Megtudjuk, mit szeretnek és mit nem a gyerekek, min kell változtatnunk – magyarázta Zoltán-Palotás Márta, akitől megtudtuk: Vásárhelyen másik oviban is végeztek ilyen felmérést. Nemcsak a fotókat kell kategorizálni, a kívánságaikat is elmondhatják a kicsik. Erről már nem egyénileg, hanem csoportosan mesélhetnek.

A vásárhelyi nagycsoportosok megmutatták, milyen képek közül választhattak.  a szerző felvétele
A vásárhelyi nagycsoportosok megmutatták, milyen képek közül választhattak.
A szerző felvétele

– Változatos kívánságok születtek – árulta el. Van, aki még többet szeretne játszani, mások szerint az lenne az igazi, ha bent is lenne medence.

– Az intézmények leginkább a gyerekek képességeit mérik fel. Egy óvodában viszont ennél fontosabb, hogy hogyan érzik magukat a kicsik – állapította meg Benséné Sándor Erzsébet, az evangélikus ovi vezetője.

– Az elégedettségi mérés megmutatja, szakmailag hol állnak a munkatársak, akiknek a gyerekek, a szülők igényeinek, elvárásainak megfelelően kell fejlődniük. Manapság elég nagy a verseny az ovik között. Különböző pluszfoglalkozásokkal csábítják a gyerekeket. Nem mondom, hogy nincs szükség játékos nyelvtanulásra, de az már most kitűnik a mérésből: a gyerekek számára mégiscsak a játék a legfontosabb – tette hozzá az óvoda vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. kukus 2011. december 28. 20:35
    „Jesszusom,"elégedettségi teszt" ovisoknak?! Nem lehetett volna csak úgy símán beszélgetni a gyerkőcökkel minden felhajtás nélkül? Részvétem az óvónéniknek is!Gondolom, nem saját ötletük volt. Legalább is remélem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliót érő Aranyossy-arany a Nemzeti Vágtán

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola lovas terápiás csapata… Tovább olvasom