Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Elegendő aláírás gyűlt össze Új-Kishomokon

Hódmezővásárhely - Sikert értek el a különféle fórumok, egyéni beszélgetések Új-Kishomokon, ugyanis összegyűlt annyi aláírás, amelynek köszönhetően uniós pénzből épülhet ki Vásárhely új településrészén a szennyvízcsatorna-hálózat. A 750 ingatlantulajdonosból eddig 514-en töltötték ki a szándéknyilatkozatot.
Miután Új-Kishomok Vásárhely belterülete lett, elengedhetetlen, hogy megépüljön a szennyvízcsatorna-hálózat. Az érintett 750 porta nagy többségén jelenleg emésztőkbe kerül a szennyvíz, amit úgy kell kiszippantatniuk a helyieknek. Ennek a költsége pedig igen magas, alkalmanként 18-20 ezer forint.

A város vezetése is fontosnak tartja, hogy az új belterület mihamarabb csatornázott legyen. Nemcsak a külterületi koordinátor, a terület önkormányzati képviselője, hanem mezőőrök, közterület-felügyelők is mindent megtettek annak érdekében, hogy minél több új-kishomoki írja alá, hogy aláírja a szándéknyilatkozatot. Erre azért van akkora szükség, mert a közel 600 millió forintos beruházást az Európai Unió csak akkor támogatja, ha az ott élők is akarják a fejlesztést. Az előírás szerint az érintettek 67,5 százalékának kell arról határoznia, hogy belép a víziközmű-társulatba.

A 750 ingatlantulajdonost nézve ez minimum 506 aláírást jelent. Saja Mária külterületi koordinátortól megtudtuk, hogy tegnap délelőtt elérték az 514 kitöltött szándéknyilatkozatot. Ez azt jelenti, hogy akár a 85 százalékos támogatási mértéket is elérhetik majd.

Mivel meglett a kellő számú belépés, hamarosan meg is alakulhat a víziközmű-társulás. Ha minden jól megy, akár már 2008 végén elkezdődhet a csatornázás Új-Kishomokon.

Olvasóink írták

  • 2. cumi 2007. december 06. 18:52
    „Szenyvizet már nem szabad szikkasztóba engedni, ezért kérték a számlákat, hogy aztán összevessék a vízfogyasztással. Ha a különbség nagy, azért bírság jár. Mindezt azért, hogy mne mérgezzük már tovább a talajt.”
  • 1. NTK 2007. december 05. 18:21
    „Kissé tiszteségtelen módon próbálták rábírni az ott lakókat a szándéknyilatkozat aláírására: aki egy adott napig nem írta alá novemberben, az kapott egy felszólítást, hogy a Polgármesteri Hivatalban mutassa be szennyvíz szippantási számláit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érik a hatmilliárd Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Komoly pályázati sikert könyvelhet el idén Vásárhely, ha a kormány által támogatott városrehabilitációs pályázatra is megkapja az ígért 2,6 milliárdos támogatást. Tovább olvasom