Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Élelmiszer, építési telkek és bútorok

Vásárhely, Mindszent, Eperjes - Egy hét alatt 1,5 tonna adományt gyűjtött össze a devecserieknek és kolontáriaknak a gazdasági egyesület Vásárhelyen.
A több százezer forint értékű adomány között van 700 liter ásványvíz, kétmázsányi cukor, valamint liszt és 60 kiló mosópor, de száraztésztát, étolajat is gyűjtöttek – hallottuk Benkő Zsolttól, az egyesület vezetőjétől. A vásárhelyi adományt a Magyar Vöröskereszt városi szervezetének segítségével juttatták el az iszapkatasztrófa által sújtott két településre. A szállítmány ma ér célba, és a héten osztják szét a családok között.

Teherautónyi élelmiszert gyűjtöttek eddig össze Mindszenten is a devecserieknek. A tartós élelmiszerekből, ruhaneműből álló szállítmányt holnap indítják útnak. Szekrénysort, ágyat is adományoztak a kisváros lakói, ezeket jövő pénteken juttatják el a rászorulóknak.

Az eperjesi képviselő-testület alakuló ülésén úgy határozott, hogy 10 üres építési telket ajánl föl ingyen a kolontáriaknak, és a jelenleg üresen álló szolgálati lakásba is beköltözhet egy család. Kiss Csaba polgármester lapunknak megerősítette, hogy felvették a kapcsolatot a kolontári polgármesterrel, és tájékoztatták a döntésükről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Formaruhát viselnek egy vásárhelyi iskola kisdiákjai

Formaruhát hordanak a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola első és második osztályosai. Tovább olvasom