Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 12°C Még több cikk.

Életmentő lehet az ingyenes fa

Ingyen tüzelőhöz juthatnak a rászoruló vásárhelyiek, akik az előző évhez hasonlóan a Kása-erdőből gyűjthetnek fát. Csanki István kisebbségi tanácsnok szerint sok család számára életmentő ez a segítség. Az idén is összesen 100-150 mázsa fát vihetnek haza a rászorulók.
Ebben a hónapban már lehet gyűjteni a fát. Csanki István szerint sokszor életmentő az ingyenes tüzelő. Fotó: Tésik Attila
Sok család számára életmentő az a fa, melyet ebben a hónapban gyűjthetnek a rászorulók a vásárhelyi Kása-erdőben, mondta Csanki István kisebbségi tanácsnok, aki évek óta koordinálja az önkormányzati akciót. Erdész segítségével már kijelölték a tüzelőnek valót, ami tavalyhoz hasonlóan összesen 100-150 mázsa ingyen elvihető fát jelent. Még az összevágásukkal sem kell igazán bajlódniuk a gyűjtőknek, hiszen ezt az erdész elvégzi helyettük, így nekik már csak az elszállításról kell gondoskodni.

Tibor és Erzsébet például biciklivel, apránként hordja haza a tüzelőnekvalót. Három gyermeket nevelnek, s havi jövedelmük nem éri el a 60 ezer forintot. Évek óta nincs állásuk, leginkább alkalmi munkából igyekeznek kiegészíteni bevételüket. Így a családnak nem sok jut tűzifára sem, jó, ha egyszer-kétszer tudnak venni, főként azzal tüzelnek, amit találnak. Ezért aztán nagy segítség számukra az ingyenes fagyűjtés, legalább egy ideig biztosított a tüzelőjük.

Főként a 30-40 év körüliek vesznek részt az akcióban, tudtuk meg Csanki Istvántól. Többségüket már jól ismeri a kisebbségi tanácsnok, s tisztában van vele, milyen nagy segítséget jelent számukra a 4-5 mázsa fa. A tervek szerint az idén 30 család juthat így tüzelőhöz. A gyűjtéshez szükséges nyomtatványt keddenként reggel 8 órától délelőtt 11 óráig a városházán, a 13-as szobában vehetik át Csanki Istvántól. A rászorulókat értesítik, hogy mikor mehetnek a fáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatették József Attilát

József Attila szobra visszakerült helyére, a vásárhelyi Hősök terén mindenki megnézheti az alkotást.… Tovább olvasom