Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Életmód- és egészségcentrum nyílik Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - November végén életmód- és egészségcentrum nyílik Vásárhelyen nem messze a kórháztól, az Ady Endre és a Bartók Béla utca sarkán álló épületben, amely négy évig üresen állt.
– Először panziót terveztünk az épületbe – árulta el Horváth László ügyvéd, társtulajdonos –, de éppen az egészségügy átszervezése, reformja kapcsán vetődött fel, ezen a területen kellene vállalkoznunk. Azért gondoltunk erre, mert tapasztalataink szerint nem a szakmai tudással, hanem inkább a nem elégséges állami finanszírozás miatt az emberek kiszolgálásával akadnak gondok.

Más feltételek, közszolgálat

– Nem ritka, hogy megjelennek ilyen típusú orvosi szolgáltatások – válaszolta kérdésünkre Kallai Árpád, az Erzsébet-kórház főigazgatója –, egyértelműen van rá igény. De ezek a vállalkozások és mi más feltételek mellett dolgozunk, kórházunk közszolgálatot lát el, a vizsgálat, a kezelés nálunk a vizitdíjon túlmenően ingyenes. Nekem és a kollégáimnak az a célunk, arra törekszünk, hogy az emberek elégedetten, gyógyultan távozzanak tőlünk és mindig a legmagasabb szintű ellátásban részesüljenek. 
Horváth László elmondta, három szinten, tizenegy rendelőben kínálják majd szolgáltatásaikat – a laboratóriumi vizsgálattól a nőgyógyászaton, a fogászaton, az urológián, a szemészeten át a bőrgyógyászatig –, huszonöt-harminc orvossal, egészségügyi dolgozóval. A tulajdonosi csoport az infrastruktúrát biztosítja, az életmód- és egészségcentrumban tevékenykedő orvosok és egészségügyi dolgozók vállalkozóként bérlik majd a területet.

Nem csupán gyógyító, de megelőző, tájékoztató munkát is folytatnak majd, egészségnapokat szerveznek, amelyen teljes szűrővizsgálaton eshet át a páciens. A hagyományos európai orvosláson kívül nagy hangsúlyt kapnak a távol-keleti gyógymó-
dok is.

Az életmód- és egészségcentrum kész az együttműködésre. A tulajdonosok tájékoztatták tervükről az Erzsébet-kórházat, és a fenntartó önkormányzat vezetőjét, Lázár János polgármestert is, akik – elmondásuk szerint – támogatásukról biztosították az új vállalkozást, sőt a város egészségügyben illetékes vezetői hasznos tanácsokkal is ellátták őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely belvárosi szeplői

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen több száz ház áll üresen, elhagyatottan, vagy csak rossz műszaki… Tovább olvasom