Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Életre szóló sérülés lett a bohóckodásból: kollégája végbelébe fújt sűrített levegőt

Hódmezővásárhely, Szeged - Kollégája végbelébe fújt a sűrített levegős pisztollyal egy vásárhelyi férfi két éve, nem sokon múlott, hogy az illető meg nem halt. Az életveszélyt okozó testi sértés ügyét szerdán kezdte tárgyalni a Szegedi Törvényszék. A két férfi egymás szemébe nézve, de nem egyformán idézte fel a történteket.
A szerencsétlen eset 2011. július 24-én történt a Villeroy&Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi üzemében. A reggeli után a készárujavítók visszamentek asztalaikhoz, ahol egymásnak háttal dolgoztak. Először Sz. G. fújt rá pisztollyal Sz. A.-ra, húsz-harminc centiről. A. ezt vissza akarta adni, hátulról átkarolta nála jóval vékonyabb kollégáját, eldőltek, és közben sült el a munkaeszköz. „Összeesett, és nem tudott fölállni. Hányt" – idézte fel Nagy Andrea bírónő kérdésére a vádlott, hogy mi történt ezután. A pórul járt férfi sokkos állapotba került, mert belei fölfújódtak, több helyen megrepedtek, hashártya-gyulladást is kapott.

Szanka Ferenc ügyész közvetlen életveszélyes állapotról beszélt. Sz. G.-t a vásárhelyi kórházban megműtötték, vastagbelét ki kellett vezetni, majd miután nem indult el a bélműködés, újabb kezelés várt rá. Később visszaültethették a vastagbelet, de az orvos 40 százalékos rokkantságot állapított meg. Gyakran kell ennie, nem mindegy, mit, és nehéz munkát nem tud végezni. Egy ideig eladó volt, néhány napja munkanélküli, létszámleépítés miatt. A tárgyaláson jogi képviselője, Hamvas Ödön bejelentette, 5 millió forintos polgári jogi igényt szeretnének érvényesíteni az anyagi és nem anyagi károkért.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
A bírónő előbb a vádlottat, majd a sértettet hallgatta meg. Később arra kérte őket, hogy egymás szemébe nézve idézzék föl a történteket, mert bizonyos részletekre nem egyformán emlékeztek. Kettejük dulakodását a javításra váró szaniterek között a vádlott bohóckodásnak minősítette. Úgy emlékezett, a sértett megfogta az ő kezét, amelyben a pisztoly volt, együtt elestek. Közben került oda, és véletlenül sült el a pisztoly, egy pillanat alatt. A sértett azt mondta, hiába próbált megszabadulni a szorításból, nem tudott, arccal előre a földre esett, a vádlott volt fölül, rátérdelt a két lábára, és ezután érezte a pisztolyt a rövidnadrágon keresztül, aztán jött a csattanás és a pokoli fájdalom.

Kiderült, hogy bár ő is viccesen fújt először kollégája derekára vagy lejjebb, ennek oka volt: a reggeliből visszatérve ő és egy másik kolléga konstatálta, hogy Sz. A. nem vett észre egy komoly hibát egy árun. Ilyen esetben pedig nem csak a hibázó, hanem a teljes csoport mozgóbérét elveszik. Rászóltak, hogy tessék azonnal kijavítani a hibát, a fújás a pont volt a mondat végén. A pisztolyokkal szokták egymást fújkálni, fél méterről, viccből, vagy épp kollegialitásból: így takarították le egymás ruhájáról a port. A nyomást lehet szabályozni, de általában 6 bárral dolgoztak. Ez – mint a sértett érzékletesen elmondta – 60 méter magas 1 colos átmérőjű csőben lévő vízoszlop nyomásának felel meg. Munkavédelmi oktatáson voltak, de azt, hogy konkrétan a pisztollyal milyen baleset okozható, emlékezetük szerint nem részletezték nekik, csak azt, mire lehet használni.

Sz. A. most 25 éves, Sz. G. 33. Előbbi szülei ott ültek, megtörten, a tárgyalóteremben. A sértett azt mondta, nem akarja, hogy a vádlottat elítéljék, a büntetőeljárást nem ő kezdeményezte, az hivatalból indult. A vádlott nagyon sajnálja, ami történt, nem akart komoly sérülést okozni, elnézést kért. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetési tétele azonban 2-től 8 évig terjedő börtön. A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Roland1000 2013. április 14. 23:46
  „El kellene mondani, hogy ne fújják egymás seggébe a levegőt? Ez most komoly? Azzal értek egyet, aki azt írtam hogy ilyet épeszű ember nem tesz, de még csak meg sem fordul a fejében. És már azt a szokást sem értem, hogy szokták egymást fújkálni... Ja, ma még a port fújják le, holnap már a szemgolyókat ki... Döbbenet az egész!”
 • 21. Hugika010 2013. április 06. 09:59
  „...mert az nem mondták el, mit nem szabad csinálni... Hát akkor nagyon hosszú oktatás lenne... elkezdve a szemüregtől a fülnyíláson át a végbélig, és még nagyon sok minden,ami normális embernek eszébe nem jutna... valószínűleg ezért nem emelték ki, hogy egymás végbélnyílásába fújkálni tilos!
  mindenesetre szomorú dolog, sajnálom a pórul jártat...”
 • 20. békaügetés 2013. április 04. 18:05
  „hogyan lehet komoly munkát elvárni az ilyen 33 éves embertől?csak az ökörködés megy.nagytestű,üresfejű.”
 • 19. igazságkereső 2013. április 04. 17:56
  „Mentálisan sérült mindkettő! Épeszű ember ilyet játékot nem űz ilyen veszélyes eszközzel! Lehet ez persze primitív, de hát két melóstól nem lehet nagy dolgokat elvárni, csak seggbefúvást!!”
 • 18. tucat 2013. április 04. 16:49
  „17. vajlingroka
  ...mely F/A hányados, 60 m magas, függőleges vízoszlop alján, a Föld nevű bolygó átlagos tengerszintjén mért átlagos (nagyjából 1010 mb) légköri nyomás esetén valóban 6 bár, azaz, kb. 600 kPa.
  Hát, így esett, hogy beálltam az okoskodó, kis katasztrófa-turisták sorába, de kizárólag a teljesség kedvéért. :D”
 • 17. vajlingroka 2013. április 04. 14:24
  „15. CaptainChaos 2013.04.04. 12:59: A teljesség kedvéért, a nyomást a nyomóerő F és a nyomott felület A hányadosából számítjuk ki. szóval te egy okoskodó kis katasztrófaturista vagy”
 • 16. szandokán 2013. április 04. 13:50
  „A hülyeségnek nincs határa.”
 • 15. CaptainChaos 2013. április 04. 12:59
  „Csak a pontosság kedvéért: teljesen mindegy hogy a cső milyen átmérőjű, 60 méteres vízoszlopnak így is-úgyis 6 bár a nyomása.”
 • 14. istvang58 2013. április 04. 12:37
  „Elég játékos munkahelynek tűnik! Egymást portalanítják, bohóckodnak...stb. Kollektív büntetést is alkalmaznak, az egész csoporttól megvonják a mozgóbért....... ? ez szabályos?? Itt nincs aki felügyeli a dolgozókat???
  Vagy azt is se.....be fújták???”
 • 13. Egyszercsak 2013. április 04. 08:44
  „11.
  Igazad van. Ehhez a "játékhoz" nem munkavédelmi oktatás kell, hanem józan paraszti ész. Ettől függetlenül mindkettejüket nagyon sajnálom, megtanulták egy életre a leckét.”
 • 12. qrumpli 2013. április 04. 08:09
  „Németországban egy gyárlátogatás alkalmával,
  névre szóló kis táblácskát kaptunk.
  Közölték velünk ez azért van,ha baleset ér ezzel azonosíthatnak.
  Ez volt a baleseti oktatás.Tehát mindenki vigyázzon magára.
  Érdekes módon a végén mindenki egészben megvolt.
  Dumálhat a balesetis ,ha nem figyelnek rá.”
 • 11. Óperenciás 2013. április 03. 23:38
  „E miatt a munkavédelmet hibáztatni oktondiság.
  A szellemi fogyatékosság pályaalkalmassági kérdés.”
 • 10. ashmore 2013. április 03. 22:05
  „Sajnos ezek az egyszerű emberek nem tudják mivel játszanak....”
 • 9. tucat 2013. április 03. 20:02
  „8. Francois
  Ezen IS lehetne változtatni, csak fel kéne ismernünk és komolyan kéne vennünk végre - magunkat. A humorérzékünk nemcsak megmaradna, hanem fejlődne és finomodna is, és azt is tudnánk, mikor van a tréfa, és mikor a komoly dolgok ideje...
  Ami pedig azt a lakatot illeti..., hát, nem az a masszív, békebeli elzett-fajta. :D
  Jó éjt!”
 • 8. Francois 2013. április 03. 19:05
  „2. tucat 2013.04.03. 15:36
  A magyarországi munkavédelmi oktatások annyit érnek, mint pi....án a lakat! :)”
 • 7. _csutak_ 2013. április 03. 17:34
  „1971-ben egy ipari tanuló halt egy ilyen marhaságba bele!”
 • 6. queenmargareth1 2013. április 03. 17:11
  „csak visszaadnám a vádlottnak, amit adott.”
 • 5. Ebgondolat 2013. április 03. 16:11
  „Ezek lennének a felnőtt emberek? Szégyen!”
 • 4. tucat 2013. április 03. 15:44
  „1. acidrain
  Részvétem! :)
  Egy alapos és őszinte technikai megbeszélés a partnerével talán megoldja a problémát. Ha nem, akkor még mindig felkereshetnek egy szexológust, röstelkedés nélkül, hisz azért van. ;)
  Feltéve, persze, hogy a partnere ember, nem pedig ipari porszívó, vagy kompresszor. :D
  Bocs! De úgy éreztem, hogy a megjegyzése is éppen ennyire komoly. :D
  *
  Tréfa ide vagy oda, a cikkben szereplő eset, a következményei miatt, sajnos nagyon is az.”
 • 3. dondongó 2013. április 03. 15:41
  „1. acidrain 2013.04.03. 14:32

  Ez a magánügyed...:-)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csörgőórával a szú ellen

Csörlővel húzta fel háza emeleti ablakáig a régi bútorokat József, mivel a lépcsőfeljáró túl keskenynek bizonyult. Tovább olvasom