Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Elfogynak a gyerekek a batidai óvodából

Hódmezővásárhely-Batida - Most még nyolcan járnak a batidai óvodába, ősztől viszont hárman iskolába mennek. Ezért az óvodát bezárják.
Nem szorongnak az asztal körül a batidai óvodások, hiszen ebben a tanévben összesen csak 8-an járnak ide, a vásárhelyi Exner Leó Óvoda telephelyére. Szeptembertől azonban hárman már iskolába mennek.
– Négy évvel ezelőtt még 17-en jártak ide, de még tavaly is 12-en voltak. Sajnos a kistelepülés elöregedett – mondta Vári Katalin óvónő. Rajta kívül Várkonyiné Kovács Mária óvónő és egy dadus foglalkozik a kicsikkel reggel 7-től délután háromnegyed 5-ig. Bármennyire is családias a hangulat az intézményben, a pedagógusok azt mondják, hogy lehetetlenné vált az itt végzett munka.

Édes élet. Kényelmesen, de egyre kevesebben ülnek az asztal körül a batidai óvisok. Fotó: Karnok Csaba
Édes élet. Kényelmesen, de egyre kevesebben ülnek az asztal körül a batidai óvisok.
Fotó: Karnok Csaba

– Az ovisokat rendszeresen bevisszük Vásárhelyre, a Nádor utcai óvodába, hogy részt vegyenek az ovis-iskolai programban. Az uszodába is eljutnak, azaz nem lesz számukra szokatlan az iskolabusz, amelyen majd óvónő kíséri őket a városba – mondta Molnárné Dobsa Magdolna. Az Exner Leó Óvoda vezetője hozzátette: magas szinten működik az intézményben az egyéni differenciált nevelés, de a gyerekek fejlődését az segíti a legjobban, ha nagyobb közösségben vannak.

Az ovibezárás évek óta téma a kistelepülésen, így nem érte váratlanul a szülőket a döntés. Varga Mária, az egyik ovis édesanya azt mondta: sajnálja, de megérti, hogy bezárják az óvodát. Saját gyermekét már átíratta a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodába.

Olvasóink írták

  • 2. qutya 2010. április 15. 15:14
    „Elöregszik az ország!!!! No de mitől fiatalodna? Se munkahely, se pénz. Ameddig ilyen kilátások vannak, addig a gyermekszülés luxus.”
  • 1. airwaves 2010. április 15. 11:10
    „Sajnos ez a folyamat igaz a nagyobb településekre is. Egyik kormány sem foglalkozott a demográfia vészes adataival, csak egyszerűen leközölték őket. Nem kell már húsz év se és megoldhatatlan lesz az ország elöregedéséből eredő rengeteg probléma :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális osztályban tanulna a beszédfogyatékos Gábor

Nem akarja az ország másik végén lévő speciális iskolába íratni nevelt fiát Komlósiné Varga Ildikó. Tovább olvasom