Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Elgázoltak egy gyalogost Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vasárnap este fél hét körül egy kanyarodó autó gázolt el egy 56 éves férfit Hódmezővásárhelyen a Kaszap utca és az Oldalkosár utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhelyen.
A gyalogos az elsődleges adatok szerint súlyosan megsérült. A helyszíni szemle befejezéséig a 47-es főút Hódmezővásárhelyen átvezető szakaszán félpályás útlezárás van érvényben - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

 • 17. NameX 2008. december 05. 17:58
  „Folyton a gyalogosok és a biciklisek vannak útba,még ha mindenki a helyén közlekedik is,márpedig én a helyesen közlekedőkről beszélek ha nem vetted volna észre.Az ellenségeskedés tőlletek ered mert csak úgy lenne szép ha nektek még csak lassítani sem kéne.Ha nem tetszik a hozzászólásom ne reagálj rá! A cikkhez úgy szolnék:A férfit az út közepén ütötték el nyilván látható volt a szándék hogy átakar menni.”
 • 16. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 05. 13:03
  „NAMEX! Elvigyünk komám? Látod milyen magadnak való vagy hát ki a fene mondta azt hogy mindenhol az autósoknak van elsőbbsége. Ha csak ilyen szinten vagy képes hozzászólni a témához akkor kérlek tartózkodjál tőlle. Mi csak véleményeket írtunk a cikkről de te úgy látszik hogy csak is az ellenségeskedéseddel reagálsz rá.Nézd ha nem tetszik ne ólvasd el. De az ilyesfalyta megnyílvánulástól tartózkodjál mert ha jól tudom én nem sértettelek meg semmivel.”
 • 15. NameX 2008. december 04. 21:39
  „Ha már ilyen okosak vagytok a WC-re is menjetek autóval!Ott is elsőbbségetek lesz.”
 • 14. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 04. 10:44
  „DMagóg. Ebben tökéletesen igazad van! Csak lehet hogy ők ezzel nincsennek tisztában. De én mindenesetre ezekre is felkészűlve nem csak a gyalogosokból különösen óvatosan közelítem meg a zebrát. Igaz hogy az utólsó pillanatban ugrott le a kerékpáros mert már nem bírtam vólna megállni. Valószinű hogy azt hihette hogy a zebrán a kerékpárosoknak is elsőbbségük van. Látta hogy közelítek de ő csak elébem akart hajtani. De csak meggondólta magát mert gyórsan leugrott és megállt. Bennem meg az ütő! Pedig éppen hogy csak araszólgattam. Én úgy vagyok vele hogy jobb a bajt megelőzni mint elkerűlni!”
 • 13. DMagóg 2008. december 04. 07:51
  „Nagyobb veszély a kerékpárosok átkelése a zebrán.

  Ahol csak zebra van, semmilyen elsőbbségük nincs, még ha addig kerékpárút is volt. Csak a gyalogosnak van elsőbbsége, akinek az a sajátossága, hogy két lábbal (ha, megvan mindkettő) a földön jár! Már, ha csak egy lábon is pedálozik, nem gyalogos, nincs elsőbbsége!”
 • 12. eperjesigyorgyne 2008. december 03. 17:40
  „vasarhely éva u 5 2em 5 laanyomat is elútőtte egy autos.”
 • 11. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 03. 09:57
  „DMagóg. Te most akkor hol élsz? Magyarórszágon vagy Ausztriában? Szép mesevilág lehet ott Ausztriában. Bár én nem tudom elhinni. Mi is vóltunk de bizony mi ránk ránk dudáltak az autósok hogy vagy átmegyünk vagy sem! Pedig mi nem is halgattunk semmit csak megálltunk hogy szétnézzünk átmehetünk e biztonságosan. És már szóltak is a dudák. Te biztosan másik részén lehettél Ausztriának ahol csak ritkán közlekednek autók. Mert Bécsben biztosan nem. Semmivel sem külömb ott a közlekedési morál esetleg csak kúltúráltabb.”
 • 10. DMagóg 2008. december 02. 14:21
  „Úgy adódott, hogy zebra közelében állva, figyeltük egy zenélő kút harangjátékát és beszélgettünk. Mikor már a sokadik autó megállt, rájöttünk, hogy arrébb kellene mennünk, mert itt minden autó megáll miattunk. Ausztriában, úgy tíz éve!”
 • 9. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 02. 08:54
  „NAMEX! Te még az édesapád gondolatában sem vóltál mikor én már autóztam. Én szágúldozom mint az őrűlt? Mindenki csak annyival menjen mint én. Nem vagyok én már olyan fiatal hogy szágúldozzam. Komám én hiába figyelem hogy kinek van szándéka átmenni a zebrán ha csak egyszerűen beszélgetnek mint ahogy azt írta VADLAB hozzászóló társunk is. Vagy te addig ott állsz még benem fejezik a pletykázást? Nagyon okos vagy te hallod! Úgy látszik nem értetted meg hogy mit is akartam írni. Hiába közelíted te meg óvatosan a zebrát lehet hogy éppen akkor senkit sem látsz átkelni. Ugye akkor már te is elkezdessz egy kicsit gyórsítani és mit ad isten a még távol lévő gyalogos gondol egyet és elkezd nagy iramban vagy rohanva átkelni a zebrán.Ilyenkor mi van komám? Úgy kivasalod mint a pinty! Mert megállni már biztosan nem fogsz tudni. Na látod ezt nevezzük féktávólságon belülinek! Zebra ide vagy oda elütöd! Hiába vagy te figyelmes és óvatos elég ha ebben nem partnereid a gyalogosok. Egyépként csak bizonyos kereteken belöl védte a gyalogosokat a kresz. Előírta nekik a fokozott figyelmet az átkelés előtt ugye? Na meg azt is hogy milyen messze legyen a jármű hogy biztonságosan át tudjon kelni. De ez még általános iskolai téma. Most meg mi van! Mennek eszetlenül figyelmetlenül no meg ugye pont az átkelő hely előtt kell pletykálniuk! Én részemről nem vagyok gyalogos ellenes. És megnyugtatlak hogy én is óvatosan közelítem meg a zebrát. Hiszen nincsen mozijegyem! De egyszer te is belefutsz majd az általam leírt dólgokban akaratodon kívül. Mert hidd el hogy akadnak olyan helyzetek is amikor tehetetlennek bizonyúlsz. Egyszóval előre nem látható fórgalmi helyzetek és ebben belefoglaltatnak a gyalogosok is.”
 • 8. harcitomi 2008. december 02. 08:42
  „Biztos vannak birka gyalogosok is, már csak a nagy számok törvénye alapján, de sokkal több a gyökér sofőr. Rengetegen le se tojják a zebrát, vágtáznak át vidáman, akár esőben is.
  Nem egyszer fordult elő velem, hogy amíg autó volt a közelben esélyem sincs átmenni a zebrán, ha szakad az eső akkor sincs annyi esze a sok faszparasztnak, hogy esetleg egy gyalogos vagy biciklis jobban ázik mint őnagysága a kocsijában.
  Kiábrándító mennyi gyökér ember vezet autót!”
 • 7. NameX 2008. december 01. 20:16
  „Még azt hinnéd neked integet. A ZEBRA akkor is ZEBRA ,ott mindig óvatos légy olyan lassan menj és figyelj hogy abban a pillanatban meg tudj állni. Ha ezt nem tudod megcsinálni neked sem való kormány a kezedbe.Még mindig a ZEBRÁRÓL ,vagyis a gyalogátkelőről beszélek.”
 • 6. vadlab 2008. december 01. 19:59
  „Két hölgy beszélgetett a Kossuth téren az OTP elött a gyalogátkelő helytől alig fél méterre. A járművek átengedtek mindenkit, ők nyomták tovább a rizsát. Puszi-puszi és mint a vaklégy elindult átfele. Majdnem a kocsim alá esett. Senki nem száguldozott, lassan, lépésről lépésre ment a kocsisor. Ha alámesik én vagyok a felelős? Nyilvánvaló! Pedig ő volt a figyelmetlen és felelőtlen. Akadnak forgalmi helyzetek amikor a gyaloglonak is illik lemondania az elsőbségéről!
  A gyalogosoknak is nagyon csapnivaló a közlekedési moráljuk. Én kapásból bevezetném hogy a gyalogosnak kézfeltartással kelljen jeleznie áthaladási szándékát. Igy nem lenne vita hogy átakartam volna menni vagy csak pletykáltam.”
 • 5. NameX 2008. december 01. 17:46
  „Nagyon okos vagy írástudatlan!Ilyenek mint Te csináljátok a baleseteket.Mert talán időbe el kéne indulni nem döngetni mint az állat.Azt figyeld kinek van szándéka átmenni a ZEBRÁN ne azt amit nem kéne!Az iskolás kicsi gyerek reggel nem azért áll az útszélén a ZEBRÁNÁL hogy nem akar átmenni,az ilyen őrültektől féltem a gyerekem.Nem ártana ha többet volán mögé nem ülnél!Most nem a semmiből volt szó hanem a ZEBRÁRÓL!”
 • 4. DMagóg 2008. december 01. 17:26
  „Írástudatlan-Tdi.!

  ,,...hogy most már őt védi a kresz." Nem most már, eddig is őt védte!
  ,,...ha a gépkocsi elé lép féktávon belül akkor már ő a hibás." Nem ő a hibás!

  A gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelíteni, mint egy elsőbbséggel bíró -esetleg beláthatatlan- útvonalat! Csak, ugye, a gyalogos nem kamion. Nincs olyan, hogy váratlanul elém lépett, mert a zebrán mindig várható a gyalogos megjelenése, feltétel nélküli elsőbbsége van! Meg kellene tanulnunk! Egyébként, magam is autós vagyok, semmi gondom a zebrán átkelőkkel, csak a türelmetlen autósokkal.”
 • 3. Én2 2008. december 01. 15:34
  „Írástudatlan- jó a meglátásod, mostanában tényleg sűrűn tapasztalom, hogy se jobbra se balra nem néz a gyalogos csak megy, azt sem nézi, hogy jön-e autó. Ilyen esetet számtalaszor látok újabban. Ez a divat vagy mi a fene.”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2008. december 01. 13:06
  „Hát nem egészen szabályosak ám a gyalogosok az átkelés előtt. Mert van amelyik meggondolatlanul és hirtelen el indul. Egy szóval ott terem a semmiből. Esze ágában sincsen szétnézni tudván hogy most már őt védi a kresz. De azt nem tudja a gyalogos hogy ha a gépkocsi elé lép féktávon belül akkor már ő a hibás. Fel kellene ám őket világosítani erről a kis apróságról! A másik része meg a dolognak hogy meg kell állni ha már a gyalogos az átkelő helyen van. Csak ebben is van egy kis turpiszság mert sok gyalogos csak ott a gyalogos átkelelőtt beszélget és esze ágában sincs átkelni. Csak vigyorognak de annyi eszük már nincs hogy intsenek hogy menjünk mert nekik eszük ágában sincs átkelni. Kérdem én hogy akkor őket nem kellene ezekért meg büntetni? Ezzel az új módosítással csak azt érték el hogy még több gyalogost fognak majd el ütni. Mert most már körültekintés nélkül átrohannak a gyalogos átkellőn és ugye hát mivel rohan bizony úgy lehet hogy már az autós meg sem bír állni mivel nem is láthatja a semmiből előtünő gyalogost. Bizony nem ártana ám a gyalogosokat is kioktatni a szabályos átkelésről.”
 • 1. Mathiasking 2008. december 01. 12:15
  „Ennyit az elsőbbség megadásról és a KRESZ szabályainak betartásáról! Sajnos a gyalogos húzta a rövidebbet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A feketesajt gyártója húsüzemet akart venni

Hódmezővásárhely - Nem fizette ki a 4,5 milliós büntetést az októberben lebukott vásárhelyi fekete… Tovább olvasom