Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Elhullott állat tetemek a városban

Hódmezővásárhely - Egy, a szerkesztőségünkbe érkezett olvasói levél kapcsán elpusztult állatokat kerestünk Vásárhely közterületein. A városban sétálva több helyütt is elhullott, bomlásnak indult tetemeket találtunk.
Olvasó-tudósítonk számolt be arról, hogy napokig hevert egy elpusztult macska teteme Hódmezővásárhely egyik közterén. Az eset nem egyedi. Vásárhely utcáin sétálva több helyüt is találhatunk elhullott, sok esetben már bomlásnak indult tetemeket. A téli hideg és az ilyenkor fellépő élelem hiány különösen veszélyes a kóbor állatok, valamint a városban élő madarak és rágcsálók számára. Mivel a dögök köztisztasági és közegészségügyi problémát jelentenek, fontos, hogy aki az utcán elpusztult állatot talál, azonnal értesítse az önkormányzat illetékeseit.

Elhullott állat tetemek a városban - GALÉRIA

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
- A város teljes és állandó ellenőrzése nehezen megoldható, ugyanakkor, ha bármikor bejelentést kapunk arról, hogy közterületen állati tetemet találtak, rögtön intézkedünk. A kisebb testű állatokat azonnal begyűjtjük, de nagyobb tetemek elszállításáról is igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni - mondta el Ékes József, a Városüzemeltetési és Ingatlankezelő Csoport vezetője, akitől azt is megtudtudtuk, ilyen esetekben a Polgármesteri Hivatal zöld számát, vagy közvetlenül a Lakosságszolgálati iroda mellékét kell hívni.

Olvasóink írták

 • 5. DMagóg 2013. január 25. 16:01
  „"... a Polgármesteri Hivatal zöld számát, vagy közvetlenül a Lakosságszolgálati iroda mellékét kell hívni."

  Reklámnak minősült volna ideírni ezeket a telefonszámokat? Csak úgy, az egyszerűség kedvéért. Vagy az majd egy újabb cikk témáját szolgálja?”
 • 4. xenopus 2013. január 25. 15:44
  „Bezzeg ha lerakok két raklap téglát az utcán, másnap már itt vannak és felszólítanak. Erre van kapacitás mert az pénzt HOZ ez pedig pénzt VISZ!”
 • 3. klj-54 2013. január 25. 11:38
  „A közterület felügyelet adóbehajtó!”
 • 2. Qllancs 2013. január 25. 09:41
  „Vásárhely a legélhetőbb magyar város! Ott minden rendben működik, jóól élnek az emberek , boldogok, van munkájuk ..vajon miért nem takarítják el a cica tetemét..napokig ??? fotó helyett inkább eltemetni kéne !.. v. NEM ???”
 • 1. balihoho 2013. január 25. 09:40
  „"A város állandó és teljes ellenőrzése nehezen megoldható." Akkor miért kapják a közterület felügyelők fizetésüket? Inkább szűnjön meg ez az állás lehetőség, megspórolnak vele egy csomó bérköltséget. Amúgy meg jó ha van két közterület felügyelő, egy ekkora területű város ellenőrzésére. Abszurd!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kaphatók a vásárhelyi bérletek

Már megvásárolhatók a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idei bérletei az intézmény recepcióján, hétköznap 10-től 18-ig, szombaton 14-től 18 óráig. Tovább olvasom