Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Elindult a tanév a vásárhelyi BKF-en

Hódmezővásárhely – A hallgatókon múlik, hogy Vásárhelyen gyökeret verjen a főiskola, része legyen az oktatási hagyományoknak – fogalmazott tegnap a városházán Vass László, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora a tanévnyitó ünnepségen.
2 szakon (turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing) 77 hallgatóval indul a képzés Vásárhelyen. A rektor úgy vélte: ez egy jó kezdés, az pedig, hogy a tervezett 2 művészeti (kerámia, fotográfia) szakot nem tudták most beindítani, nem tragédia. Petrik Anna, a Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpont igazgatója szerint is előny a családias légkör. A felújított, átalakított Városház utca 1. szám alatt egyébként ma délelőtt 9 órától tréninggel indul az oktatás.
Vásárhely ösztöndíjjal támogatja a regionális tudásközpont hallgatóit – jegyezte meg a tegnapi ünnepségen Almási István alpolgármester. Havonta 10–50 ezer forintot kaphatnak tanulmányi eredménytől függően azok, akik nappalin tanulnak, első diplomájukat szerzik, és vállalják, hogy legalább annyi ideig Vásárhelyen dolgoznak majd, mint ameddig a támogatást igénybe vették.

Olvasóink írták

 • 4. DMagóg 2011. szeptember 13. 20:46
  „Az elmúlt tanév elmaradt ösztöndíjait kifizették már?”
 • 3. pixelplus 2011. szeptember 13. 20:39
  „az oké amit mondasz, de itt arról van szó, hogy kifizet a város rengeteg pénzt és viszont annyit kér, hogy a 3 év múlva először, utána évenként kiszabaduló 40 diplomás marketing szakember és 40 turisztikai manager a városban dolgozzon 1 évig. hol? ez elég abszurd, asszem az ilyen herdálást hűtlen kezelések hívja a jog.”
 • 2. aranka2 2011. szeptember 13. 15:38
  „Sztem ugyan ebben semmi marhaság nincs.
  Ha valaki ösztöndíjat ad, természetesen kérhet érte valamit. Ha meg valaki elfogadja, nyilván tudja is ezt.
  A főiskola indulása meg nagyszerű hír a városban”
 • 1. pixelplus 2011. szeptember 13. 13:28
  „mekkora marhaság. akár 50.000Ft-ot is kaphatnak, az nagyon sok. akár meló helyett is el lehet éldegélni belőle. és ezért egy évi vásárhelyen kell hogy elhelyezkedjen kezdő marketing szakemberként?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háznál is gyógyít Gabika

A rendelőn kívül is akad munkája a vásárhelyi asszisztensnek, Deák Lászlónénak. Házhoz megy vért venni vagy kötözni. Tovább olvasom