Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Elindult a tanyafejlesztési program

Hódmezővásárhely - A tanyafejlesztési programra július 15-étől augusztus 14-éig nyújthatók be a pályázatok, elektronikus úton küldhetők be, és a www.nakvi.hu honlapon találhatók meg és tölthetők ki – tudtuk meg Benkő Zsolt vásárhelyi önkormányzati képviselőtől.
A programban négy fő célt fogalmaztak meg, az első a tanyavillamosítás, ennek 100 százalékos a támogatása, és maximum 10 millió forintot lehet nyerni.

A következő a tanyagazdaság komplex fejlesztése, ebben 12 megvalósítandó feladat – például a tanya- vagy a gazdasági épület felújítása, eszközök, kisgépek beszerzése, termékek feldolgozása – szerepel, előnyben részesül az, aki legalább hármat megjelöl. Erre maximum 3 millió igényelhető, a támogatási intenzitás 75, fiatal gazdáknál 90 százalékos.

A harmadik az induló tanyagazdaság kialakítása. Az utolsó kategória a térségi fejlesztések megvalósítása tanyáknál „címet" viseli, erre önkormányzatok, önkormányzati társulások, egyházak és civilszervezetek pályázhatnak. Ez tanyavillamosítást (maximális összeg 50 millió), a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését (2–4 millió) és az ivóvízvizsgálatok elvégzését (5 millió) jelenti, a támogatás az első kettőnél 90, a harmadiknál 100 százalékos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyáknak rendeznek úszóversenyt

Kutyaúsztató versenyt rendez szombaton a vásárhelyi Family Dog Center Kutyaiskola a szegedi úti Sun City Vízisport és Szabadidőközpontban. Tovább olvasom