Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Eljárást indítottak a mindszenti polgármester ellen

Mindszent - Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a mindszenti testület a polgármester ellen, mivel lapot adott ki, ami a törvény szerint nem megengedett. A város vezetője szerint hírlevele nem minősül újságnak. A képviselők bizottságot alakítottak, mely meghallgatja Zsótér Istvánt, majd dönt.
A jogszabály szerint a testületnek nincs „polgármesterváltó jogköre", nagy az esélye annak, hogy a történet a bíróságon végződik.

Polgármesteri hírlevél – ez a címe annak a kiadványnak, mely a legfrissebb botrányt kavarta Mindszenten. Szőke Róbert önkormányzati képviselő ugyanis azt indítványozta, hogy Zsótér István polgármester ellen indítsanak összeférhetetlenségi eljárást, mivel újságot ad ki, amit a törvény nem enged meg sem képviselőnek, sem polgármesternek.

– Nem értem a felháborodást, mivel szerintem a Polgármesteri hírlevél nem lap. Azért folyamodtam ehhez a megoldáshoz, mert a helyi sajtóban ebben a ciklusban nem jutottam szóhoz, így a mindszentiek csak egyoldalú tájékoztatást kaptak – mondta a polgármester.

Zsótér István kiemelte, a hírlevelet egyedül ő írja, saját és nem önkormányzati pénzből jelenteti meg, egy vásárhelyi nyomdában nyomják, s ingyenesen kapják meg a mindszentiek. Ezért sem érti, vajon mi ezzel a képviselők problémája. Hozzátette: 2006 óta eddig harminc ügyben indított ellene eljárást a testület, ezzel szerinte az a céljuk, hogy lejárassák a nyilvánosság előtt. Úgy véli, inkább a várossal kellene foglalkozniuk, s nem a személyével.

Hevesi István (háttal), a testület szóvivője és Zsótér István polgármester (jobbra) egy ülésen. Más zsoltárból énekelnek. Fotó: Tésik Attila

A képviselők zárt ülésen úgy döntöttek, bizottságot hoznak létre, melynek elnöke Szőke Róbert, két tagja pedig Antal István és Nagy Krisztián képviselő. A bizottság hamarosan meghallgatja Zsótért, majd ezek után javaslatot tesz a testületnek. A képviselők ezt követően döntenek arról, valóban megsértette-e az összeférhetetlenségre vonatkozó jogszabályt Zsótér, vagy sem.

A testület azonban nem válthatja le a polgármestert. Amennyiben a bizottság tagjai arról határoznak, hogy jogszabályellenes volt a hírlevél, akkor Zsótér nyolc napon belül bírósághoz fordulhat. Ugyanis a törvény szerint a bíróság mondja ki a végső szót.

– Mivel zárt ülésen hangzott el, valamint személyi kérdésről volt szó, addig nem akarjuk kommentálni az egész ügyet, míg a bizottság ki nem vizsgálja, illetve a testület nem hoz valamiféle határozatot – mondta Hevesi István, a testület sajtószóvivőjétől.

Hevesi kifejtette: „szentimentális" az a beállítás, hogy a képviselők harmincszor foglalkoztak Zsótér munkájával, miközben ő hatvanszor fordult a közigazgatási hivatalhoz különféle panaszokkal, illetve feljelentéseket gyártott. Ráadásul ők a munkában hisznek, hiszen rengetegszer számon kérik a helyiek, mire fel ez a civakodás, miért nem dolgoznak inkább a városért.

– Épp tegnap fűztük le a csatornázással kapcsolatos pályázatot, és kocsi vitte fel a kész anyagot Budapestre. Csak az elmúlt egy évben 160 millió forint pályázati pénz érkezett a településre, míg az elmúlt ciklusban összesen 300 millió – tette hozzá a sajtószóvivő.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. pederzoli 2008. január 22. 15:24
  „A 14.-es hsz.-ra reagálva,mostmár K&H ügyben összeáll a kép,hogy miért,és ki javasolta,haogy az önk. számlavezetését a továbbiakban ez a pénzintézet lássa el.(egész halkan jegyzem meg,hogy a miniszterelnök valami hasonló ügy miatt évek óta kapja az interpellációkat -JOGGAL- ám nem történik semmi) . Ugyanakkor bármilyen kellemetlen,de ha ilyen stílusban reagál Valaki,mint István,nehezen hiszem,hogy egykönnyen elfelejtik neki a majdani választók. Engedtessék meg egy cinikus kérdés:hogyha időközi választásra kerül a sor,mi alapján döntik el,hogy "Tisztelt Választópolgár!" avagy "Zsótér István fan" lesz a megszólítás?”
 • 28. Ursula Amaranta 2008. január 22. 12:40
  „pontosítanék Antal úr hozzászólásán:
  a kistérségi rendszert nem a Gyurcsány kormány, hanem az EU szorgalmazza. Dinamikusabban fejleszthető a vidék ha nem a történelmi megyerendszer hanem a térségek adottságai alapján megy a fejlesztés. a megyerendszert már a ´70-es évek végén elavultnak gondolták a magyar értelmiségiek (Ferge Zsuzsa, Szilágyi Erzsébet stb.)
  miért csak ott kommunikál ahol egyet ért Önnel a hallgatóság Tisztelt Antal úr? a véleményütköztetés alkotó is lehet!
  kérem ne hagyja el körünket(már csak a saját érdekében sem)!!!!!”
 • 27. svejk 2008. január 22. 10:41
  „Tény:
  Mártély be van kötve, pert nyert Lázár dr-al szebben, túl van az egész hajcihőn a szebe szél ellenére is.
  Mindszent:
  mielőtt elkezdene csatornázni azt a kis részededését is eladja egy szolgáltatónak a testület.nincs bekötve, címkékikel meg van osztva a lakosság és semmi sem történik. Szegvár nem kíván Mindszentel együttműködni.”
 • 26. Raven 2008. január 21. 07:29
  „Antal úr!

  Nem Zsótér fan-club ahogy maga írta de semmi gond:) Gondolom hallot a közép oldalról is egnedtesék már meg nekünk is, hogy véleményünket elmondjuk, középről ne csak két szélről. A csatornáról annyit, hogy talán egy szerzősés olyan megállapodásos talán jó lett volna a két testület közt és ne kenjük ennek meg nem írását senkire. A fekvőrendörök hm ha azt mondjuk, hogy az iskolát védik akkor fizikailag a közelbe kéne lenniük, teszem a két sarkán de tudja mit, ha veszi a fáradságot és elmegy a Dózsa telepi iskola környékére észre veszi a hátsó bejáratnal lévő kiemelést szerintem elől is pont jó lenne.:) És köszönöm, hogy válaszra méltat, sajnálatall látom, hogy a többi képviselő nem hallatja iletve írja a véleményét. És talán még anyi nem szavakkal tetekkel kelene meggyőzni az embereket,”
 • 25. Antal István 2008. január 20. 21:25
  „Tisztelt Raven!
  Tény az, hogy mi a csatorna pályázatunkat beadtuk, Szegvár még mindg nem. Várják a csodát.Ezért érdemes volt a nyilatkozatukat megváltoztani.
  A fekvőrendőröket hová rakjuk le? Írja meg nekem, névvel címmel és megpróbálom elintézni önnek! Elvégre, én az ön képviselője is vagyok!

  A tanulmányról nem tudok, ettől még létezhet. Figyelmébe ajánlom, hogy most adunk be egy pályázatot, amelyben vállaljuk, hogy hosszútávon működtetjük az iskoláinkat.

  Hát ha itt többszáz millió eltűnt, akkor most nem lennék a pénzügyes helyébe!

  Az ÖNO: Meg sem fordult volna a fejünkben, hogy bevigyük kistérségbe az INO-t.Az ön által szeretett Gyurcsány kormány kényszeríti az önkormányzatokat a kistérségben való gondolkodásra. Erre adnak plussz normatívát.

  Tovább nem akarom zavarni a Zsótér Fan Club-ot így további válaszokat ne várjanak tőlem. Önöket, szerintem én nem tudom meggyőzni.”
 • 24. Raven 2008. január 19. 19:43
  „Tisztelt Antal úr.

  A 17. hozá szólásomhoz talán anyit aláírtak egyyütműködési megálapodást? NEM! tehát bukta.!!!!!!!!!
  Az iskola utca fekvő rendőr tény? TÉNY!!!!!!! iskola a közelbe se van csak nagyon nagy jó indulattal.
  Iskolások utaztatsát az eggyik önök álltal kijelőlt személy végezte el a tanulmányt a nevét az Ő érdekében nem kívánom megjelőlni. A 353 milla is igaz ujságban megjelenő cik ami tényként hangzott el. Az önó szintén magáért beszél de sebaj már megszokot olog önöktől tagadnak én is azt teném :) bukta esetén. De sebaj ahogy Tóbiás mondaná :)

  Kellemes hétvégét Antal úr .”
 • 23. BUMERÁNG 2008. január 19. 19:23
  „Kedves Antal Úr ! N em illik ilyen tisztséget betöltő embernek így írni! Több önuralmat! Ami a strandot illeti: Elsősorban nem Ő a hibás, hanem akik megrendelték és nem ellenőrizték! Azt csinált Istentudja milyen engedéllyel, amit akart.Önök behunyták a szemüket,befogták afülüket még a lakosság és egyébb helyekről érkező jelzések ellenére is! ELLENŐRIZNI kellet volna!Most netegyenek úgy,mintha nem is tudtak volna róla! Persze most mutogatnak egymásra! El kell vállalni hogy az Önök hibája.Így, vagy úgy ,ÖNÖKÉ A FELELŐSSÉG! !”
 • 22. Antal István 2008. január 19. 14:38
  „Raven Úr! vagy Hölgy?

  A 17. hozzászóláshoz csak annyit, hogy letöröltem a monitort a sok nyáltól. Habzó szájjal ne íron valótlanságokat.
  Ne jelentsen ki olyasmit, aminek semmi valóság alapja nincs.

  Egyedül a strandi témával értek egyet!

  Az én véleményem is az, hogy a strandot a vállalkozó a kapzsisága miatt tönkre tette. Ezt jogi úton próbáljuk rendezni vele.

  Mindenkinek kellemes, félelem mentes hétvégét kívánok! :)”
 • 21. Raven 2008. január 18. 17:50
  „Szeretve tisztel nagy érdemű képviselői testület:)

  Kérdésem inmár a sokadik. Nemtán a miniszter elnök urat is le akarják váltani mert kiadta a miniszter elnöki levelet ami nem kisebb helyen mint a neten is olvasható????????????????????????????????????????????????
  Apropó fogják fel ezt a levelet amit Zsótér úr kiadott blogként:)”
 • 20. Raven 2008. január 18. 17:02
  „Tisztelt Jegyző úr ha jól emlékszem akkor a polgármester úr önnel kötöt egy tanulmányi szerződést amire magának illetve a településnek nincs is anyira szüksége. A szerződés ha jól emlékszem 50% támogatást kapott mért kelett ezt átváltani a polgármester távollétében az alpolgármester úrral 100%-ra kérdezem tisztelettel?”
 • 19. ziza 2008. január 18. 15:57
  „Valóban nevetséges volt a Karácsony előtti testületi ülés, de az előtte levő sem volt kutya. Azt próbálták a honatyák kitalálni, hogyan lehetne "Mindszentfalvának" másológépet beszerezni. Mondja a mindenre engedélyt adó törpike: Másoló gép kellene, mert a csatornázással kapcsolatos sok másolnivaló tönkretette a gépeket. Válaszolja a bölcs másik törpike (Kuka): Ne az Önkormányzat vegyen gépet, hiszen ugyis megalakul nem sokára a Vizi Közmü Társulat, annak vagyonából jobban telik másolóra. Hát költjük azt a pénzt, amit még meg sem kerestünk???
  VAgy mire is akarjuk elkölteni a befizetendő pénzt?A polgármester legalább próbálta a realitás talajára helyezni ezt a nagyszerű "pályázatot", de a sok-diplomás honatyák nem hagyták magukat. Beadták a pályázatot, nem tudjuk nyerünk-e, de februárba már fizessünk.Zsótér polgármester udvariasan azt hiszem ezt próbálta elmagyarázni.”
 • 18. BUMERÁNG 2008. január 18. 15:20
  „Sajnos,majobban kell félni a névvállalástól,megszólalástól mint a "kádárkorszakban" . Jön megtorlás, szóban,írásban,TV-n keresztül. Rákosiztázás,amnéziázás,őskommonistázás.Belenyulnak gátlástalanul mások magánéletébe. Ez lenne a DEMOKRÁCIA, SZÓLÁSSZABADSÁG?”
 • 17. raven 2008. január 18. 14:06
  „Tisztel képviselőtestület vagy inkább mostmár népviselő?!

  1 bukot a szenyvvízkérdés, ugye azzal, hogy nem lett aláírva a megálapodás a két település közt Szegvár-Mindszent.
  2 mikor szándékozik bevalani a tstület azt, hogy tanulmány írodott a felsőtagozatosok esetleges Hódmezővásárhelyi iskolázatásáról és ennek a tanulmánynak az anyaga mikor kerül cenzurázatlanul a lakoság elé.
  3 bukta az önó ugye a településnekl évi tizen milliós plusz költséget von maga után pedig vásárhelyhez tartozik már.
  4 szerintem a Tisza folyó Mindszenti strandja önmagáért beszél
  5 Iskola utacai fkvő rendörök az iskola védelmében hm csak az a baj hogy az eggyik Hevesi Tiborék előtt van a másik meg szinte Szóke Róbert szülei háza előtt.
  6 hova sikerült a tisztelt testületnek eltapsolni a tavalyi évben 353 millió forintot, ezt nem kéne megmagyarázni?!
  = és talán a legfontosabb kérdésem illetve felsorolásom a sok okirat hamisítás ami az alpolgár mester illetve a jegyő úr által letek végre hajtva ez nem a testület bukása mért nem mondanak le és lessz újválasztás nem tán azon félelmükben, hogy senki nem szavazna önökre?!!!!!!
  És még egy gondolat engetesék meg nekem tisztelt FIDESZ rágalmazó testület szerintem önöknél is lehetne söprögetni rendesen mert ot se teljesen tiszta az udvar kérdem én választás bukta akkor ez így kell elviselni bosszú hadjárattal és legevégül Tisztelt ANTAL ISTván Dr. Láár János Országgyülésiképviselő és Hódmezővásárhely Város Polgármester unoka testvére a vesztesek nem így viselkednek már akik nem szégyenlil a verségüket, egyszer bukta kétszer bukta mint polgármester jelőlt nem kééne tanulni belőle????!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tisztelettel egy bal oldali szavazó aki nem önökre szavazot és nem is fog.!!!!!!!!!444”
 • 16. wura 2008. január 16. 19:28
  „Antal Úrnak!
  Én vállalom, hogy melyik párthoz tartozom. MSZP. Nem szégeynlem. Ugyanis nekem is mint másoknak ebben az országban elég jó volt az un. "átkosban". Ön és egész rokonsága is akkor élt és nem is rosszul. Tehát nem bűn, ha valaki nem változtatja meg a hova tartozását. Az sem baj, hogy Önök a FIDESZ-hez pártoltak. A baj csak az, hogy gátlástalanul bántják azokat akik nem egy nótát fújnak Önökkel. Ha meg ennyire ellenségesek a polgármesterrel, akkor miért nem oszlatta már fel a t. testület önmagát? Talán félnek a megmérettetéstől? Más magán életébe túrkálni pedig jóérzésű, művelt emberek nem szoktak. Azt gondolom, hogy Önnek is vannak magánéleti problémái mint mindenki másnak. Senki nem ártatlan, bár mindenki annak születik. Csak az élet mindenkinek mást mutat.”
 • 15. csalódott lakos 2008. január 16. 06:40
  „Eléggé gusztustalan lépés célzásokat tenni a polgármester magánéletére... főleg ha annak a szájából hangzik ez rosszul aki ugyebár alulmaradt a polgármester választáson.
  A másik dolog: le őskommunistázni és lesunyizni azt akinek esetleg más a véleménye a polgármesterről mint a képviselőtestületnek - ez elég durva kijelentés. És meglehetősen sértő a város lakóira nézve. Azt hiszem le kéne mondani a teljes képviselőtestületnek és új választásokat kiírni! Akkor világosan kiderülne, hogy kit támogat a város lakossága.Ez a megoldás szerintem!”
 • 14. egy Mindszenti 2008. január 15. 18:36
  „Tisztelt Antal István.
  Elég sulyos szavakat használ itt emberekre"Ős kommunista". Pedig szerintem őn is aktiv Kisz tag volt annak idején és a KISZ pénzekből érezte jól magát.Engem pedig ne kommunistázon le , mert én még Kisz tag sem voltam. Én gyülölöm a mai kormány. de amit önök csinálnak itt mindszenten az már kész röhej. Milyen jogon zárták be a városi könyvtárat? Tették át egy másik intézménybe? Kellett az épület magán célra. Ugye a "kukás" megvehette és kiadhatta az ujonan nyiló bank intézménynek? Mi ez ha nem saját zsebre való mutyizás? Semmivel nem jobbak önnök , mint a mai kormány. Sajnos ez van . Ebben az országban akárki kerül hatalomra az mind a saját zsebére játszik. Lehet MSZP , lehet Fidesz , mindegy milyen szinekben mozog. Ja és nem biztos , hogy azt kellene állandóan habzó szájjal mondani amit a vásárhelyi polgármester mond, mert az nem jó Mindszentnek. Ennyit erről. Szebb jövöt..”
 • 13. Antal István 2008. január 14. 21:51
  „Kedves Hozzászólók!

  Mondjanak olyan munkahelyet ahol napi 1-2 óra munkáért fél havo fél millió forintot lehet zsebrevágni. Ha a testület és jegyző nem dolgozna akkor ki vezetné a várost. Rossz nyelvek szerint - nem én szerintem -egy alkoholista polgálmestere van a városnak aki semmit nem csinál, csak feljelentgeti a képviselőket! Nevezetesen engem, Szőke Róbertet, Csatlós Mihályt, közvetve Hevesi Istvánt és most legutóbb Szabó Józsefet. Most a Pintér-híd felé vezető utat vizsgálja, hogy ott kit lehetne feljelenteni. Egyszer nem javasolt olyat, hogy mit kellene fejleszteni, csak, hogy mit csinált rosszul ez a testület. Ez a legkönnyebb. Vannak akik ezek után is azt mondják, hogy ilyen vezető kell a város élére. Ezek az emberek a véleményem szerint őskomunisták akik nyíltan soha nem vállalják nézetüket, csak a választáskor sunnyogva szavaznak. Remélem én is, hogy rövidesen választásra kerül a sor és eldöntheti k a mindszentiek, hogy egy ingyenélő kell mindszent élére vagy aki mondjuk dolgozni akar azért, hogy ez a többekszerint falu, végre elinduljon felfelé!”
 • 12. Pósz Péter 2008. január 13. 21:43
  „Ez elképesztô amit ez a Polgármester m?velt! Egy normálisan m?ködô társadalomban már régen meg találták volna az ellenszerét az ilyen lakosságot károsító felellôtlen maga´tartásnak.
  Tulajdonképen hol élünk, és mikor? Tud erre valaki választ adni. Na, de nem kell csodállkozni, vannak ebben az országban még sokkal borzasztóbb esetek. Igyen, hogy ki a hibás, a választók, vagy a vezetés, talán ezen kellene gyakrabban gondolkozni.”
 • 11. pitmanus 2008. január 13. 16:15
  „Egyszerűen nem találok szavakat arra ami Mindszenten zajlik. Kiskirályok kasakodnak. Azonban senki nem hajlandó tenni semmit érdemlegeset csak a fejüket csoválják, munkla helyett. Nem tudom meddig élősködnek még ezek az emberek a társadalmon. Szegény Mindszentiek nem ezeket érdemelnék. Nagyon szánalmasak ezek a képviselő urak”
 • 10. kibic 2008. január 08. 20:20
  „A tv-ben végignéztem a karácsony előtti közgyűlést. Egyszerűen szánalmas ahogyan a képviselő urak a "munkájukat" végzik. Buták, képzetlenek, két értelmes mondatot képtelenek egymás után elmondani. Pl. nevetséges volt ahogy ott helyben próbálták kitalálni, mit kellene tartalmaznia egy bérleti szerződésnek. Röviden : nem értenek ahhoz amire bizalmat kaptak a lakosoktól, egyfolytában csak improvizálnak. Még a Zsótér tűnik a legértelmesebbnek, de Ő meg gyenge kezű , nem tud követelni.
  Kár lenne a PARTból "plázst" csinálni, mindenki azért szeretett odajárni, mert természetes. Hajrá Mindszent.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlagcsalád: mínuszba kerülhet

Hódmezővásárhely - Sok kicsi sokra megy. Sok kis áremelésből összejönnek azok a kritikus, több tízezer forintra rúgó kiadások, amelyek padlóra küldhetik az átlagos jövedelemből élő családokat. Tovább olvasom