Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Elkelt a gimnázium

Mindszent - A 2011-es iskolai átszervezések idejétől üresen állt Mindszenten az egykori gimnázium épülete.
A 2011-es iskolai átszervezések idejétől üresen állt Mindszenten az egykori gimnázium épülete. A város folyamatosan értékesíteni akarta. Az év elején érdeklődött egy helyi vállalkozó – hozzájárulása hiányában az önkormányzatnál nem árulták el, kiről van szó –, aki jelenleg bérli az épületet, de szeretné megvásárolni, és hosszú távú tervei vannak vele.
Megtudtuk, a strand rendbehozatalában is szerepet vállalt KovácsGépszer Kft.-ről van szó, és a kisvárosban már egyik pletyka a másikat követi, hogy miként szeretné hasznosítani a gimit: irodák, fitneszterem, a tetőtérben lakások, motel – minden szóba kerül a kisvárosban.

– A hír igaz, cégem, a KovácsGépszer Kft. bérli az épületet – közölte Kovács László tulajdonos-ügyvezető. – Júliusban vásárolhatjuk meg, addig ugyanis banki biztosítékként szolgál az önkormányzat számára. A hasznosítással kapcsolatos elképzelésekről annyit elárulhatok, irodaház és üzlethelyiségek kialakítása is szerepel a tervek között. Az átalakításba még nem kezdtünk bele, pályázati forrást keresek hozzá. Az épületet egyébként teljesen fel kell újítani, a tetőteret, a szigetelést, a nyílászárókat. Jelenleg területrendezési, állagmegóvó munkákat végzünk – mondta Kovács László.

Olyan hírek is terjedtek, hogy ismeretlen emberek pakoltak a gimnáziumban, és gyűjtemények (például: ásványi), térképek kerültek szemétre.

– Ebből egy szó sem igaz, személyesen felügyeltem a munkát, a kipakolást, amit önkormányzati dolgozók végeztek a múlt héten – mondta Bagitáné Szécsényi Mária iskolaigazgató. – A három szertárból, a kémiaiból, a fizikaiból és a biológiaiból már korábban több dolgot elvittünk. Az ottmaradt eszközök, gyűjtemények jelentős részét most az általános iskolában helyeztük el, amit pedig nem használunk mindennap, azt a volt rendőrségi épületben. Egyúttal selejteztünk, a használhatatlan dolgokat kidobtuk, például egy-két térképet – ezt láthatták a helyiek. Semmi nem került azonban szemétre, amit az oktatásban hasznosíthatunk – közölte az intézményvezető.

Olvasóink írták

 • 4. xenopus 2013. március 12. 17:22
  „Én is jártam a "gimibe", jó lenne ha egy nyilt napot is csinálna az új tulaj, ha valaki utoljára még be akar menni iskola szagot szippantani vagy nosztalgiázni akkor megtehesse!
  Megjegyzem, ha az elképzeléseknek megfelelően tudja hasznosítani az épületet, akkor mindenképp nyer a város vele! Meg lehet nézni a Vásárhelyen bezárt iskolákat, azok is szép lassan gazdát cseréltek és nem tudnék semmi olyan tevékenységet amit végeznének bennük. Üresen állnak vagy raktárak vagy már lakóingatlannak átalakították.
  De Mindszent életét a "gimnázium" még felpezsdítheti! Mondjuk elég nehéz lesz átalakítani azt az 1965-ben épült épületet.
  Akarom kérdezni a sportcsarnok az udvarán is átment magántulajdonba vagy az nem része az aukciónak?”
 • 3. Dongó 2013. március 12. 08:32
  „Üdv!
  Ez a kis alacsony emberke (Kovács Laci), szerintem okosan és ésszerűen fogja használni, persze hasznot is húz belőle. Aki ezt irigyli, az csinálja nála jobban, gyanítom nem tudná.
  Laci irigyeid mindig lesznek, de inkább száz irigy, mint egy sajnáló.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 2. bessy 2013. március 12. 08:26
  „Kátyúért sajnos nem kell a telepre menni.”
 • 1. Falcao 2013. március 12. 07:30
  „Mindent "szervezzünk át" azaz zárjunk be és adjuk el. A következő majd a telepi iskola lesz majd. Ha már telep tessék lejönni és megnézni, hogy az utakon akkora kátyúk vannak, hogy a repülőgép is beledöccen ha elrepül felettük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzpályázat középiskolás diákoknak az Emlékpontban

A 75 éves Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész kiállításához kapcsolódó rajzpályázatot hirdet a vásárhelyi Emlékpont Múzeum általános és középiskolás diákoknak. Tovább olvasom