Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Elkészült a két új sáv

Hódmezővásárhely - Már az új pályatestet használják a közlekedők a 47-es főút Kishomok és Vajhát közti, 4,5 kilométeres szakaszán, amit most szélesítenek négysávosra. Jelenleg a régi utat maratják és aszfaltozzák.
A 47-es főút Kishomok és Vajhát közötti 4,5 kilométeres szakaszának négysávosításával tavaly ősz óta dolgozik a kivitelező Mota-Engil Magyarország Zrt. Az új pályatest aszfaltozását június elején kezdték, a közelmúltban pedig befejezték. Két napja erre a szakaszra – a kopáncsi benzinkút előtti pár méteres részt leszámítva – terelték a forgalmat, ezzel párhuzamosan elkezdték a két régi sáv felső rétegének maratását, aszfaltozását, szélesítését és felújítását – tudtuk meg Jani Zsolttól, a cég létesítményvezetőjétől. Összesen 37 ezer tonna aszfaltot használnak fel.

Az autók, buszok, tehergépkocsik a terelés miatt tekeregnek, kanyarognak, mintha egy gigantikus akadálypályát teljesítenének. De senki sem panaszkodik, sőt többen megállapították: már most simábban siklik az új aszfaltcsíkon a kocsi, mint a régin, pedig még nincs is teljesen kész.

Az új aszfaltcsíkon közlekednek az autók a 47-esen. Fotó: Tésik Attila
Az új aszfaltcsíkon közlekednek az autók a 47-esen.
Fotó: Tésik Attila

– Sok munkánk már nem lesz az új pályatesttel – közölte Jani Zsolt –, az átadás előtt rákerül még egy újabb aszfaltréteg, az úgynevezett kopófelület, de a hidaknál és a kerékpáros átjáróknál akad még dolgunk. Ezt követően a szalagkorlátok, növények telepítése, a zajvédő falak építése, az útburkolati jelek felfestése és a táblák kihelyezése vár ránk a tervezett november 17-i átadásig. A hatalmas hőség próbára teszi az embereket, de eddig az építési ütemterv szerint haladunk – mondta el a szakember.

A közel 2 milliárd forintos beruházáson jelenleg naponta 30 munkagép, 30 teherautó, valamint 30–40 fizikai munkás dolgozik.

Olvasóink írták

 • 6. FűzfaVessző 2009. július 23. 11:35
  „2. NTK!
  Az Ön által betonsilónak nevezett létesítmény része annak a műtárgynak amin a kerékpárosok( gyalogosok is) a kerékpár v. a szervízút szintjére jutnak. Tulajdonképpen egy szerpentin.
  F.V.”
 • 5. Minibusz 2009. július 22. 09:36
  „Köszi az infót!

  Az már elég, mert a hídtól kezdve a külső sáv annyira járhatatlan, hogy a járművek csak muszájból használják azt a sávot, vagyis akár lehet bicikli út is
  :D”
 • 4. FűzfaVessző 2009. július 20. 17:53
  „3. Minibusz!
  Az Algyői hídig ennek nem lesz akadálya , a híd után nem tudom ( a közeljövőben kétséges).Hmvhely és Bcsaba között tervezik a kerékpárosok biztonságát szolgáló út építését (már egyeztetnek a földtulajdonosokkal).
  F.V.”
 • 3. Minibusz 2009. július 20. 08:34
  „lesz majd kerékpár út?
  Azt mondjuk értékelném, ha Vásárhely-Szeged között végig lehetne menni biciklivel.”
 • 2. NTK 2009. július 19. 12:08
  „Én is reméltem, hogy nem ez lesz a végleges felület mert vannak olyan részek amelyek egy kicsit rázósnak tűntek. Itt nem azokra a helyekre gondoltam, ahol befejezték és újrakezdték egy szakasz aszfaltozását és egy "lépcső" van az úton. Azért a régi útpályát jól meg kell magasítani az újhoz.

  A cikkíró rákérdezhetett volna, hogy mi célt szolgál az a betonsilónak kinéző kör alakú valami, ami a kishomoki boltnál van, azon kívül, hogy ott van a kerékpárút átvezetése is. Arról is lehetett volna írni, hogy mely pontokon lehet majd az új szakaszról lekanyarodni. Pl. úgy tudom, hogy Új-kishomokra nem lehet majd Szeged felől behajtani.”
 • 1. FűzfaVessző 2009. július 18. 21:29
  „Az megnyugtat, hogy a harmadik az úgynevezett kopófelület még ez után kerül az úttestre.Bízok benne,hogy határidőre (2009 november) elkészül a sokkal biztonságosabb út.Ha szerencsénk lesz az M43-as is használható lesz az idén (a47-es és az 5-ös főút között).
  F.V.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülőt szerel a földgyalus Czövek Ferenc

Hódmezővásárhely - Tinédzserkorában villanybiciklit épített, végül repülőgép-szerelő lett a vásárhelyi Czövek Ferenc. Tovább olvasom