Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Elkészült a Németh László iskola új szárnya

Hódmezővásárhely - Felavatták pénteken délelőtt a Németh László Gimnázium és Általános Iskola új szárnyát Vásárhelyen. Önkormányzati forrásból, 208 millió forintból 12 új tanteremmel bővült az intézmény.
22 éve adták át a hódtói általános iskolát, ahol 1995-ben 2 osztállyal elkezdődött a gimnáziumi képzés, 2007-ben a város oktatási rendszerének átalakításával pedig az intézményt összevonták a József Attila iskolával – idézte fel a múltat Árva László igazgató a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában pénteken az új szárny avatási ünnepségén. Az intézmény kormányzati forrásból, közel 208 millió forintból 12 új tanteremmel bővült, amelyekben az alsós osztályok, összesen 350 kisiskolás tanul majd.

Másfél év múlva kiürül a volt József Attila iskola épülete. A Németh László és az utóbbi összevonása fizikailag is megvalósul – hallottuk Lázár János polgármesterről az átadási ceremónián. A korábban megszüntetett intézmény Árpád utcai épületében egyébként 5 osztály, hetedikesek és nyolcadikosok tanulnak.

Az átadási ünnepségen Lázár János polgármester a diákokkal közösen vágta át a szalagot. A szerző felvétele
Az átadási ünnepségen Lázár János polgármester a diákokkal közösen vágta át a szalagot.
A szerző felvétele

– Az információ és a tudás megszerzésével lehet sikeressé válni és boldogulni. Az új kincs a tudás. A feladat pedig az, hogy mindenkivel egyformán tudjuk megosztani – jelentette ki a ceremónián Lázár János, aki a diákokkal közösen vágta át a nemzetiszínű szalagot. Az ünnepség végén pedig a tanulók birtokba is vették az új osztálytermeket. A másodikos Czékmán Luca azt mondta, nagyon tetszik neki az épület. Miért? Mert szép – vágta rá.

A Németh László Gimnáziumban és Általános Iskolában jelenleg 1170 diák tanul, és 91 pedagógus dolgozik.

Olvasóink írták

 • 4. zsuzsa1 2011. június 13. 17:36
  „Ennyi pénzből vajon hány bezárt iskolát lehetett volna felújítani? No és az sem mellékes, hogy nem lenne összezárva 1170 diák! Szünetekben ki tudnának menni az udvarra (mint régen) és nem azzal telne el az idő, hogy keresik az ajtót, hogy kijussanak az épületből!”
 • 3. booo 2011. június 11. 22:48
  „1. zoltanszabo Várd ki a szeptembert! Akkor rájössz majd hogy hány telephely lesz bezárva vagy összevonva, kacsúsítva.”
 • 2. Falcao 2011. június 11. 18:26
  „Lázárról fogják elnevezni az új részt?”
 • 1. zoltanszabo 2011. június 11. 16:09
  „Másutt iskolákat zárnak be mert nincs elég gyerek. Ez úgylátszik ott Vásárhelyen nem érzékelhető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely elégedetlen a helyi közlekedéssel

Elégedetlen a Tisza Volán Zrt. helyi szolgáltatásával a vásárhelyi önkormányzat. Szeri István szerint a társaság teljesítette vállalásait. Tovább olvasom