Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Elkészült a vásárhelyi ipari parkhoz vezető elkerülő út

Hódmezővásárhely - Mintegy 650 millió forintos beruházással elkészült a 47-es főközlekedési utat a Hód Ipari Parkkal összekötő 3,5 kilométer hosszú kétszer egysávos elkerülő út; a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken a forgalom az alföldi település több városrészében - mondta Lázár János (Fidesz) polgármester a beruházás átadásakor pénteken.
Az új összeköttetésnek köszönhetően a várost átszelő teherforgalom csökken, a teherautók, kamionok, nehézgépjárművek a belterületet elkerülve közlekedhetnek - mondta a politikus.

Az önkormányzat az elmúlt években - az elkerülő út megépítését is beleértve - összesen 5 milliárd forintot fordított az úthálózat fejlesztésére és rekonstrukciójára, tette hozzá.

Az 552 millió forint uniós, és közel 98 millió forint önkormányzati forrásból most megépült út legfőbb jelentősége, hogy kapcsolatot biztosít az eddig csak a városközponton keresztül elérhető iparterületet és a közeljövőben már teljes hosszúságában négysávú 47-es főút és ezen keresztül az M43-as autópálya között - emelte ki a polgármester.

Az ipari parkban - amely területének csaknem 90 százalékát már értékesítették - működik a Pioneer új magyarországi kutatóállomását, amely a világ egyik legfejlettebb kukorica és napraforgó nemesítő központja, egyszersmind a vállalat regionális kutatóműhelye. Itt épülhet fel a Central Eu Biofuels Hungary Kft. napraforgó-présüzeme és biomassza-erőműve is.

Az elkerülő út és a 47-es főút csomópontjában található körforgalomban helyezték el az úton járók védőszentje, Nepomuki Szent János bronzszobrát.

Olvasóink írták

  • 1. aranka2 2009. augusztus 07. 18:18
    „"a Pioneer új magyarországi kutatóállomását, amely a világ egyik legfejlettebb kukorica és napraforgó nemesítő központja," helyesen: a Pioneer új magyarországi kutatóállomását, amely a világ egyik legfejlettebb kukorica- és napraforgó-nemesítő központja,
    kommentben mindegy lenne, de az újságban tessék figyelni a helyesírásra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: Nyugodt várossá válik Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely - Az Olaszországból induló kezdeményezés lényege: a helyi kultúrához, hagyományokhoz, adottságokhoz igazodó, élhető település kialakítása. Tovább olvasom