Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Elkészült Vásárhely új buszpályaudvara

Négy hónapi munka után elkészült a felújított vásárhelyi buszpályaudvar. A több mint kétszázmillió forintos beruházásnak köszönhetően az utasoknak nagyobb és fedett peront alakítottak ki, és kétszáz kerékpár befogadására alkalmas tároló is létesült.
Az utasok már birtokba is vették a felújított, s kibővített létesítményt. Fotó: Tésik Attila
Újból egy helyen, a Bocskai utcában működik a Tisza Volán Zrt. vásárhelyi kirendeltségének minden részlege. Ugyanis az április közepén kezdődő buszpályaudvar felújítási és bővítési munkálatai miatt az irodák egy része az Andrássy utcára, más részük pedig konténerekbe költözött.
Az utasok már birtokba is vették az új állomást, melynek ünnepélyes átadása szeptemberben lesz. Az utazási társaság több mint kétszázmillió forintot költött a beruházásra.

– A régi főépületnek csak a tartóoszlopai és a födéme maradt meg, ezenkívül mindent elbontottak. Az ötszáz négyzetméteres alapterület nem változott, csak a központ tetején egy száz négyzetméteres felső szintet alakítottak ki – tudtuk meg Kelemen Lászlótól, a Tisza Volán Zrt. vásárhelyi kirendeltségének igazgatójától.

Újdonság, hogy a forgalomirányítók majd harminc éven keresztül külön épületben dolgoztak, de most irodájuk bekerült a váróterem mellé. A régi forgalomirányító torony helyén pedig kerékpártárolót alakítottak ki, ahol fedett helyen száz kétkerekűt lehet lezárni. További százat pedig néhány méterrel arrébb tehetnek le biztonságosan a vásárhelyiek.

Megyei állomáskörkép

A Tisza Volán Zrt. folyamatosan felújítja a megye városainak buszpályaudvarait. Három évvel ezelőtt Csongrádon, tavaly pedig Szentesen készült el a modern állomás. Az idén nem csupán Vásárhelyen, hanem Mórahalmon is megszépült a buszpályaudvar. Az utazási társaság tervei szerint jövőre adják át a makóit is. A szegedi Bakay Nándor utcában 2008-ban indul az új buszpályaudvar építése, ahol a helyközi és a távolsági járatok állnak meg. A Mars tér sem marad buszok nélkül, itt lesz a helyi járatok megállója.

Három üzlethelyiséget is építettek. Ebből az egyikben ősz végén újságos lesz, a másikba pedig egy telefonokat árusító cég költözik. A harmadik esetében még folynak a tárgyalások. Az új büfében – ami szintén ősszel nyílik – már meleg ételt is lehet majd vásárolni.

Mozgáskorlátozottak számára is épült illemhely. A fedett peron nagyobb lett, így esőben sem áznak a buszra fel- és leszálló utasok. A tetőtérben pedig a sofőrök pihenőszobákat kaptak.

Elektromos utastájékoztató rendszert is kiépítettek, valamint automatikus hangosbemondó is ismerteti az induló járatokat. A korábbi jegypénztár mellé még egy épült, így csúcsidőben sem kell sorban állni. A váróterem légkondicionált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai pályán remekeltek a vásárhelyi krosszosok

Hódmezővásárhelyen rendezték a kerékpárosok BMX krossz országos bajnokságát, melyen a hazai… Tovább olvasom