Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Elkezdődött a milliárdos útfelújítás

Több mint félszáz vásárhelyi utcát tesznek rendbe hamarosan – a milliárdos felújítási program most elkezdődött. Jelenleg Béketelepen dolgoznak a kivitelezők.
A Szent László utcában szélesítik az úttestet. Fotó: Tésik Attila
A minap a vásárhelyi Mester utcában kezdődött meg az utóbbi évtizedek legnagyobb, a város utcáinak harmadát érintő útfelújítási programja. Amint arról már beszámoltunk, az önkormányzat sikerrel pályázott állami forrásra, egymilliárd forintot nyert a belterületi utak rekonstrukciójára. A pénzt a város a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül hosszú lejáratú, kedvező kamatozású hitelként kapta. Az említett összeghez az általános forgalmi adót és az önerőt hozzászámolva a költség megközelíti a másfél milliárd forintot.

A városi útrekonstrukciós munkákkal a Béketelepen haladtak előre a legjobban a kivitelezők – tájékoztatta lapunkat a helyszínen Mucsi László, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője. Elmondta, a Mester utcában már a múlt héten hozzáfogtak az út szélesítéséhez, s a héten láttak neki a Szent László utcának.

A munkát jelenleg a Mester és a Lőrincz pap utca közötti részen végzik a Betonút és a Közgép szakemberei. A munka lényege: az egyik oldalán kiszélesítik az úgynevezett úttükröt, majd elkészítik a kavicságyazatot, s végül új aszfaltszőnyeget terítenek le. A szélesítésre azért van szükség, mert a jelenlegi, nagy forgalomra már nem alkalmasak a keskenyebb sávok. A kivitelezők várhatóan a napokban vonulnak át a Szabadság térre és a Lévai utca környékére, s hamarosan nekiállnak a Rárósi út önkormányzati szakaszának újjáépítéséhez is. A tervek szerint jövő héten már az újvárosi Visszhang, vagy Nádor utcát kezdik felújítani.

Az idén megkezdődött munkálatokat jövő tavasszal folytatják – a tervek szerint a beruházás összesen több mint félszáz utcát érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kartellbírság a vásárhelyi Hódútnak

Hetvenhárom és fél millió forintos bírságot szabott ki a vásárhelyi Hódút Kft.-re a Gazdasági… Tovább olvasom