Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Elkezdődött a munka a vásárhelyi városi stadionban

Hódmezővásárhely - Munkagépek dolgoznak a régi salakos pálya helyén, hogy nyár végére elkészüljön a modern, műfüves pálya. A beruházás költsége 110 millió forint, a teljes összeget az önkormányzat állja.
Edzegető focisták helyett földmunkagépek vették birtokba a vásárhelyi városi stadion régi salakos pályáját. Gödröket, árkokat ásnak, ugyanis közművesítik a területet.

– Teljesen saját erőből finanszírozzuk a közel 110 millió forintba kerülő beruházást. A tervek szerint már a nyár végére el is készül az új műfüves pálya, és befejeződnek az ezzel kapcsolatos kisebb-nagyobb fejlesztések – tudtuk meg Fekete Ferenc önkormányzati képviselőtől, sporttanácsnoktól.

A munka legnagyobb részét a 115 méter hosszú és 74 méter széles pálya kialakítása jelenti. Csatornarendszer is épül majd alatta, melynek az a szerepe, hogy nagyobb esőzések után csak nagyon rövid ideig maradjon rajta víz. Emellett húsz méter magas reflektorállványok is kerülnek köréje.

Már a közművesítésnél tart a kivitelező a stadionban. Fotó: Frank Yvette
Már a közművesítésnél tart a kivitelező a stadionban. Fotó: Frank Yvette

A fenti két fejlesztésnek köszönhetően nemcsak tavasszal és nyáron, hanem akár enyhe télen is lehet majd használni a szabadtéri létesítményt. Ez azért jó, mert így rengeteget megspórolhatnak a labdarúgó-egyesületek a drága terembérleten. A városban 3-400-an foglalkoznak egyesületi szinten labdarúgással, az óvodáskorúaktól kezdve egészen a felnőttcsapatig.

A pályát kordonnal veszik majd körbe, valamint két szabványméretű focikaput is felállítanak. A hazai és a vendégcsapat részére egy-egy nyolcvan méter hosszú, fedett kispad is épül. A legmodernebb technológiát alkalmazzák a pálya és kiszolgálóegységeinek kialakítása során. A jó minőségnek köszönhetően a kivitelező cég 121 hónap garanciát vállalt érte.

A városi stadion új műfüves pályáját azért alakíttatja ki az önkormányzat, mert ezzel is az utánpótlás-nevelést akarják támogatni. A város távlati tervei között szerepel, hogy a labdarúgáshoz hasonlóan más sportágaknál is megteremtse a legjobb feltételeket.

Olvasóink írták

 • 20. Írástudatlan. 2008. július 27. 10:53
  „Szia ORBIT! Igen értesűltem a pólósok drámai helyzetéről.Látod ezért is írtam többekközött hogy támogatni kellene a városban másik spórtágakat is.Mert én szeretem a vizipollót is.Régebben amikor még OB.-I.-esek vóltak minden mérközésükre lejártam és még sokszor vidékre is elkísértük őket.Igaz akkor még csak a régi strand vólt.De most hiába van nagy fedett uszoda ha nem hogy nem támogatják őket de még velük akarják fenttartani is.Hát igen Jani nem annyira szegény hogy ígérni ne tudna! A fene a húsát!Nagy a vaszélye hogy ez a koma felfogja így vagy úgy számólni a vizilabdát.Pedig egy ekkora városnak kellene egy OB.-I.-es csapat.Írtad hogy örűlnek a gyerkőcök a műfüvesnek.Nem is konkrétan a pálya ellen vólt kifogásom ha nem a támogatással kapcsolatban.Hát ez van.Remélem hogy legközelebb egy olyan embert választunk pólgármesternek aki jobban a szívén hórdja majd a spórt sórsát. Hajrá Vásárhely! Üdv:Írástudatlan.”
 • 19. orbit 2008. július 26. 11:53
  „Szia Írástudatlan!
  Dehogy veszem sértésnek, annál mi sokkal jobb viszonyban vagyunk! Egyet szögezzünk le: nem a sportpályák itt a legnagyobb gond, hanem a sporttámogatás! Még a tavalyi év sincs kifizetve senkinek! Hallottad a vizipólósokat? Na ott teljes a káosz. Igaz Lézer Jonny most mindent megígért de hát mint tudjuk nincs az a csóró ember aki ígérni ne tudna... A sportolóknak építenek egy uszodát, aztán velük akarják fenntartatni! A műfűről: tudom, hogy sok NB1.-esnek sincs, dehát akkor nekünk se legyen? Tudod hogy fognak minket irígyelni? A srácok edzhetnek akár este 8-kor is. Én láttam azt amit Te sajnos nem. Amikor a mi fiaink felmentek a kecskeméti, csabai vagy szegedi műfűre villanyvilágításban... Látnod kellett volna az arcukat! Ez a világ már másról szól. Eredményeket csak európai körülmények között lehet elérni! Lásd MTK.
  Hajrá Vásárhely! Üdv Spori!”
 • 18. Írástudatlan. 2008. július 26. 10:16
  „ORBIT! Hidd el nekem hogy nagyon sok első osztályú csapat nem engedhet meg magának egy ilyen drága műfüves pályát.És ott is van utánpótlás.Hát igen a salakost azt tényleg jól át engedték az enyészetnek ebben igazad van.Inkább karban kelett vólna tartani és megbecsűlni.Hidd el azt is hogy van olyan első ósztályú csapat is aki salakoson edz és még is NB.-I.-esek.Nem az a bajom hogy van műfüves ha nem hogy a többi városi spórtágra kelett vóln rá álldozni ezt az összeget.Egyépként nem hiszem hogy az UTE,FTC,stb.a műfüvesen fognak majd játszani.Látod azt vennék megaláztatásnak.Vezettem egy jó néhány mérkőzést a nagy füvesen is és meg kell mondanom hogy nem a legjobb.Akkor inkább azt kelett vólna frankóul felújítan a lelátóval együtt kőrbe üllőhellyel.Mert bizony azt a területet is lepi ám a gaz.De egyépként ha a salakos nem jó ott van még a kis füves is.Igaz nem a legjobb de annak idején nagyon megtette Bálint dokiéknak is nem?A fővárosiaknak meg minden féleképpen parasztok leszünk még akkor is ha színes üvegcseréppel vakargatnánk a feneküket.Orbit ezeket amiket leírtam ne hogy sértésnek vedd.Távol álljon tőllem!Én csak az én saját véleményemet írtam le.Spórttársi üdvözlettel:Írástudatlan.”
 • 17. orbit 2008. július 25. 14:49
  „Írástudatlan!
  Hidd el nagyon jól tudom, hogy a nagy műfüvest nem fogják sok kicsire felfesteni. Egyszer felfestik (nem mésszel) és kész. Láttam már néhányat az országban. A kispályás amatőrnek ott a 4 kispálya. A nagy műfüves a 400 fős utánpótlásnak épül amiből 2 korosztály NB1.-es. Ugyanis Kandó Robi megnyerte a bajnokságot a fiaival. Ennek akkora a jelentősége, hogy egymás után kezdenek el focizni a srácok és foci tagozat indul az Eötvösbe. Az MTK-t a Fradit , az Újpestet fogadjuk a salakon? A pestinek így is csak parasztok vagyunk. A nagypálya a sok egyesületi labdarúgónak épül és hidd el azok bármikor használhatják. Pontosabban edzésen és a meccseiken! Nem ökör módjára össze-vissza persze. Egy 132 millás pályát nem is szabad őrizetlenül hagyni!
  A salakosról: láttad Te, hogy nézett az ki. Ha igen, nem írnál ilyet. Azon már salak se volt csak gaz. Meg tábort vert a cirkusz. Ne sírjuk vissza, haladjunk a korral. Tudod mennyi a bérleti díja egy nagy műfűnek? Annyi jelentkező lesz... még az NB2.-es Makó is itt lesz majd egész télen.
  Sporttársi üdvözlet!”
 • 16. Írástudatlan. 2008. július 25. 13:33
  „ORBIT!Figyeljél már ide.Én jó magam is levezettem egy jó néhány kispályás meccset.És mindég zökkenőmentes vólt a mérkőzések lebonyolítása.Csak a szervezés a lényeges és sikerül.És nem kell ide sok milliót érő műfüves pálya.Te azt hiszed ezzel meglessz óldva a probléma?Nem fogják összevissza festegetni az új műfüves pályát több kispályás mérkőzésre ne hogy azt hidd.Úgy hogy minden maradni fog a régiben ezt hidd el nekem.És azt se hidd el hogy akkor fogjátok használni a műfüvest amikor csak akarjátok.Csak is szigorú feltételek melett!Lásd példaként a Damijanich utcait!Csak az ott lakók használhatják ingyenesen gondolom hogy csak egyellőre.Aki pedig nem arrafelé lakik az csak is jó pénzért!Látod ilyen ez!Nem vagyok én semmijónak az elrontója de ez a műfüvespálya csak egy pézherdálás vólt!A régi NB.-II-es csapatnak is jó vólt a salak edzeni!Magad látod hogy nem a ruha teszi az embert!”
 • 15. zombor 2008. július 24. 20:59
  „A teljes öösszeget az önkormányzat vállalja!!! Az ész megáll!...és én meg majd fizetek mint a katonatiszt...”
 • 14. Hermes 2008. július 23. 22:23
  „Hát, többet ér egy pály, mint egy Raptor-szobor.... Mondjuk többe is kerül...”
 • 13. JB007 2008. július 23. 20:27
  „Baráti társasággal lejárunk évek óta rendszertelenül focizni. Régen a Metripond pályára a Népkertben, négy pulóver és kész volt a kapu, de a végén már volt nem szabvány, de pakolgatható kiskapu is a füves pálya mellett. Mióta az nincs, csak pénzért, de legtöbbször azért sem tudunk elfogadható helyen játszani. A Damjanich utcaira születni kell, Hódtó dettó, stadiont egyszer próbáltuk, a salakos pálya kompromisszumokkal használható volt. Örülök én minden sportcélú beruházásnak, de ettől a tömegsport nem lesz jobb. Márpedig az egészségügyi statisztikákat az javíthatja.”
 • 12. Egyszerű 2008. július 23. 20:20
  „Ésszerű?
  Célszerű?
  Szükségszerű?
  Figyelemmel a lehetőségeink korlátozott voltára!

  Ezt a három kérdést kell meggyőzően megválaszolni. Természetesen, nagyon eltérőek az értékítéletek.”
 • 11. orbit 2008. július 23. 18:01
  „Eljött az az idő amikor szembemegyek veletek! Csavok, Írástudatlan! Sportpályát nem a 18-as nagycsapat keretének építenek, hanem a majd 400 főt számláló egyesületnek. A több mint 400 fős városi amatőr kispályás futbalistának, akik egész évben bajnoki rendszerben nyomják. Télen teremben, amiből igenis kevés van és kicsik. Meg leterheltek. Olvastam más hozzászólásotokat is. Ki az a hülye aki sportlétesítményt szembeállít egy SZTK-val. Legyen rendelő, ne legyen spotpálya!
  Aha! A sportolás helyett bandázó, cigiző, szívó, piás fiatalokat meg kezeljék a gyönyörű, új rendelőbe. Van itt épp elég értelmetlen, pazarló marhaság ami helyett rendelőre költhetnének, ami persze szerintem is elengedhetetlen. De ne a sportolási lehetőségeket nyíbáljuk már!!! Ebben a kérdésben nyugodtan igazat adhattok! A hely kevés az összes érvemhez.”
 • 10. Csavok 2008. július 23. 09:39
  „Kedves "extanár" !

  Milyen nagyobb sportcsarnokot szeretne ?
  Talán abban Harry Potter "cikesz" elkogó versenyt rendeznének, ahol seprőnyélen lovagolva száguldoznának a térben.
  De komolyan, mire szeretné használni azt az újabb még nagyobb csarnokot. Tudja Ön mennyibe kerül egy csarnok fenntartása ??
  Nem csak felépíteni kell ám pályázati pénzből és levenni az 1-6% jattpénzt az építőtől, hanem üzemeltetni, télen fűteni.
  El kellene gondolkozni mielőtt írogat !!
  Ebben a városban igazi másodosztályú labdarúgás volt valaha és ezeken a pályákon edzettek. Most meg alig valami van. Talán bizony a "nem a ruha teszi az embert" mondás itt is érvényes.
  Először legyen foci azután lehet műfű !!”
 • 9. Írástudatlan. 2008. július 23. 09:37
  „Tisztelt extanár!Bizonyára ön egy állomvilágban él.Attól hogy még van hol edzeniük a spórtolóknak attól még nem lesznek soha sem az első osztályban.Tehát igen is szükség van a város támogatására is.Mint más városokban is ahol vannak első osztályban szereplő csapatok.Nem lehet a szponzoroktól elvárni mindent.És miért lenne önnek szüksége egy nagyobb spórtcsarnokra?Talán beleakar kőltözni?Hiszen ennek a második számúnak sincsen semmi értelme.Látja? Az emlékpont,Rapcsákszobor,másodikszámú spórtcsarnok,kihasználatlan műfüvespályák, stb. helyett inkább a spótot kellett vólna támogatni.De nézze meg a stadion nagyfüves pályályát.Hát az hogy néz ki magaszerint?Inkább már akkor azt kelene felújítani mint egy értelmetlen műfüvespályát építeni.Hiszen itt vívja a mérkőzéseit a csapat nem?És nem mindegy ám egy itt játszó vidékicsapatnak hogy milyen véleménnyel távozik?Egyszóval értelmetlen beruházásokra lett elkőltve a sok millió!”
 • 8. Csavok 2008. július 23. 09:27
  „A hódtói műfüvessel sikerült a környék ingatlanjait elértékteleníten. Építési tilalom van kiadva rájuk és természetesen eladhatatlanok.
  A labdapattogás, kiabálás zavarja az ott lakókat, de természetesen ez egy focimeccs normális velejárója, tehát nem az ott focizók a bűnösök . A labdák sokszor bekerülnek a környékbeli házak udvarára, kertjébe.
  A pályákat a "városépítő" háza közelébe kellett volna építeni, akkor legalább tudná mit jelent.
  Ilyen probléma a Népkertben nem volt és vajon miért ?? Olyan helyre építettek focipályát ahová való, nyílt térre ahol senkit sem zavar.
  Átgondolás, hatástanulmányok ugye ?? Ezeket már többször írtam, nem hülyeségek ám ezek, hanem okos, megfontolt előregondolkozás.
  Na ez nem jellemző erre a "gyerek diktátor" és sleppje városvezetésre !! Nagyon nagy baj.”
 • 7. terminátor 2008. július 23. 06:45
  „Amikor eladták a népkertisport telepet,akkor azt mondták ahelyett épül a hódtói 2 műfüves pálya.Az persze fizetős lett,meg is lehetnézni mekkora a kihasználtsága.A stedionban levőmeglévő műfüvesen sincsenek állandóan,pedig az ingyenes használatú.
  Ennek megint olyan szaga van,hogy mindegy mi az de nekünk akkor is kell.”
 • 6. extanár 2008. július 22. 21:30
  „Az írástudatlanoknak emlékeztetőnek:

  Az úszók, vízilabdázók a sportuszodában edzhetnek 2002-től. Mibe is került a létesítmény?
  A kosarasoknak is épül egy új csarnok, 1.5 Mrd Ft lesz a vége...
  A legtöbb fiatalt megmozgató foci is megérdemel egy műfüves pályát 110 MFt-ért.
  Mindhárom létesítményre szükség van (sőt, egy még nagyobb sportcsarnokra is)!
  Hitem szerint egy városnak a közpénzből szociális intézményeket kell létrehozni és finanszírozni: pl. oktatásra, kultúrára és az egészségügyre kell költeni, amiket a profitorientált vállalkozók elkerülnek, mivel a megtérülés többnyire közvetett és hosszútávú.
  A közvagyont továbbra sem profi játékosok fizetésére kell költeni, az a vállalkozók dolga (reklám)!”
 • 5. Saját ERŐ 2008. július 22. 17:36
  „SAJÁT ERŐBŐL! Se adósságunk, se hitelünk. Erősek vagyunk, mint a vas! Ne feledjétek, a Nagy Ő is focizik! Kell az imázsunkhoz. Ennyit csak megér. Legyetek már nagyvonalúak! A vezérünk már az.”
 • 4. stfifo 2008. július 22. 15:11
  „Igen az a CBA-ás történet nagyon érdekes...Nem tudom például a Délvilág miért nem harapot rá erre a furcsaságra.Aki tud esetleg többet,írja meg.”
 • 3. Csavok 2008. július 22. 14:00
  „Valószínűleg a zsebében hordja, ahol a vastag bukszát is tartja.
  Mit gondolsz miért halt meg a CBA a Jysk mellett ??!!
  Ez a derék pm és a sportfelelős küldte rájuk, gondolom némi pénzért, az ÁNTSZ-t és egyéb hatóságokat folyamatosan. Nehogy már vetélytárs legyen a Béketelepen.
  Romokban a vásárhelyi foci, a stadion nézőterén lehet kaszálni a gazt a marháknak, de műfüves pályára 110 miiliót költünk.
  De elképesztően gazdag ez a város. Pedig alig van munkahely.
  Hogy is van ez, valaki magyarázza el nekem, olyan buta vagyok és nem értem a trükköket ??”
 • 2. Írástudatlan. 2008. július 22. 12:56
  „Már csak az NB-I-es focicsapat hiányzik!Ugyan minek kell egy ilyen drága műfüvespálya egy NB-III.-as csapatnak aki úgy lehet hogy kifog esni a megye I.-osztályba.Inkább az errefordított miiliókon kellene egy OB.-I.-es vizilabdacsapatot alakítani vagy az NB.-I bennyüglődő kosarascsapatba játékosokat vásárólni és ezáltal megteremteni egy fix NB.-I es csapatot.Nem tudom hogy városunk spórtfelelősei hól hórdják az eszüket?????”
 • 1. orbit 2008. július 22. 11:26
  „A focisták edzegetnek, az újságíró pedig írogat. Marhaságot!80 méteres kispadok! Gratulálok Kormos Tamás! "nemcsak tavasszal és nyáron, hanem akár enyhe télen is lehet majd haználni" Igen! Ősszel meg elmennek szőlőt szedni. A világítás meg nem azért lesz, mert ha korán sötétedik akkor is tudnak edzegetni akár este 8-kor. Ááá dehogy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy éve él a vásárhelyi kempingben a magyar-német házaspár

Hódmezővásárhely - Feladták németországi életüket, és a vásárhelyi kempingbe költöztek 2004 őszén… Tovább olvasom