Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Elkezdődött a székkutasi fogyókúraverseny

Székkutas - Több mint húszan csatlakoztak dr. Bakos Attila székkutasi háziorvos felhívásához, aki jó néhány pluszkilótól szeretné megszabadítani a település lakóit. A cél nemcsak a csinosodás, hanem a túlsúly okozta betegségek megelőzése is.
A településen előforduló betegségek gyakoriságáról – megírtuk – dr. Bakos Attila nemrégiben statisztikát készített. Kiderült, Székkutas lakóinak mintegy 10 százaléka cukorbeteg, többségük túlsúlyos. Nekik már néhány kilogrammos testsúlycsökkenés is javíthatja az életminőségüket, és akár a gyógyszeradagjuk is csökkenhet.

A háziorvos a fogyókúraversenyhez díjakat is felajánlott. Az első három helyezett, akik a túlsúlyukból százalékos arányban a legtöbbet adják le, 20, 15 és 10 ezer forint értékű, egészséges élelmiszerekből összeállított csomagot kap. Aki hozzájárul, annak a neve, helyezéstől függetlenül, kikerül a rendelő büszkeségfalára is. Az orvos maga is részt vesz a fogyókúrában.

Több mint húszan szánták rá magukat az életmódváltásra és a fogyókúrára, köztük dr. Bakos Attila is. Fotó: Kovács Erika
Több mint húszan szánták rá magukat az életmódváltásra és a fogyókúrára, köztük dr. Bakos Attila is. Fotó: Kovács Erika

– Szeptember végéig több mint húszan jelentkeztek, és többen vannak, akik jelezték, hogy csatlakoznak, de még nem jöttek be a rendelőbe testsúlymérésre és haskörfogatmérésre. A legfontosabb cél az életmódváltás, az elvesztett kilók száma csak a ráadás!

Bakos doktor elmondta, a jövő héten csütörtökön a fogyókúrázóknak és a cukorbetegeknek alkalmuk lesz dietetikussal találkozni, aki jó tanácsokkal látja el az életmódváltás mellett döntő székkutasiakat. Hogy a kilók csökkenjenek, mozgásra is szükség van.

–Önkormányzatunk az elmúlt években sokat tett a sportolási lehetőségek feltételeinek javításáért. Volt egy 10 millió forintos, egészségmegőrzéssel kapcsolatos pályázatunk, ami véget ért. Önkormányzatunk most meghirdette a Hozd magad formába! Sportolj Székkutason! programot. A sportcentrumban októberben pilates-, gyógytorna-, piloxing- és thai boo foglalkozásokat hirdettünk meg. Van egy főzőklubunk is, ahol egészséges ételek receptjeivel, elkészítésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők – tudtuk meg Szél István polgármestertől.

A székkutasi fogyókúraverseny október 1-jén kezdődött, és fél év múlva ér véget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hézsőéké a legszebb vásárhelyi kert és fa

A meghirdetett "Virágos Hódmezővásárhelyért" pályázatra sokan jelentkeztek. Tovább olvasom