Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Elköltöznek a Kaszap utcai butikok

Parkot alakítanak ki az Emlékpont épülete mögött, a jelenlegi hamburgerbár, fagyizó és ABC helyén Vásárhelyen. A lebontásra ítélt három butik tulajdonosának a város telket ajánlott fel az utca másik oldalán, a Kaszap és a Rózsa utca kereszteződésénél.
Lebontják az Emlékpont mögötti butikokat, de a Kaszap és a Rózsa utca kereszteződésénél újra felépíthetik üzleteiket a tulajdonosok. Fotó: Karnok Csaba
Új helyre kell költöznie az Emlékpont mögötti hamburgerbárnak, fagyizónak, valamint a mellettük lévő élelmiszerboltnak Vásárhelyen. Az önkormányzat ugyanis az Andrássy utcán készülő múzeumhoz kapcsolódva parkot szeretne kialakítani a butikok helyén. A három üzletet pedig lebontásra ítélték, viszont a másik oldalon, a Kaszap és a Rózsa utca kereszteződésénél városi területet biztosítanak arra, hogy újra felépülhessenek a butikok. Mindezt tegnap a helyszínen, sajtótájékoztatón tudatta Csorba Mihály és Almási István alpolgármester.

– A városképbe sem illenek ezek az építmények – jelentette ki Csorba, ugyanakkor hozzátette: a népszerűségük miatt viszont szükség van rájuk, ezért helyeztetik át azokat. Ez a megoldás pedig nemcsak azért célszerű, mert ki lehet majd alakítani a parkot, hanem azért is, mert a butikok a Hódtóban épülő ifjúsági és szabadidőközpont szomszédságában kapnak helyet, így a centrum vendégeit is kiszolgálhatják. Az átköltözésről egyeztettek a tulajdonosokkal, akiknek nem volt ellenvetésük az elképzelés kapcsán – hangsúlyozta az alpolgármester. A helyiségek alatti terület egyébként is az önkormányzaté, s az építmények csupán ideiglenes fennmaradási engedéllyel rendelkeznek.

Július 7-én nyit az Emlékpont

Az Emlékpont kapcsán az is kiderült tegnap, hogy a beharangozott június 30-i nyitás helyett július 7-én avatják fel a múzeumot. Mint azt Madácsy Tamás megbízott igazgatótól megtudtuk: a kiállítás előkészítése folyamatos, de szükség van még néhány hétre, hogy megfelelően tesztelhessék a technikai berendezéseket.

Korrektnek tartja az átköltözés lehetőségét a hamburgerbár tulajdonosa, Petróczki Attila, aki 12 éve működteti vállalkozását. A területet kapják, viszont az építkezés költségeit maguk állják. Hogy mennyibe kerül majd az új hamburgerbár kialakítása, még nem tudta megmondani a vállalkozó, de azt megjegyezte: sok millióba. A három butik a nyáron még a megszokott helyen várja a kuncsaftokat, s várhatóan szeptemberben készülnek el az új építmények.

Ugyancsak megnyugtató megoldásnak találja a költözést az ABC tulajdonosa, Dékány Tamás is. Hozzátette: az új építményt is élelmiszerüzletnek szánja.

Nemcsak a butikok sorsára keresett megoldást az önkormányzat. Az igencsak forgalmas Kaszap utcai átkelést is szeretnék a jövőben megkönnyíteni, ezért az Andrássy és a Kaszap utcai zebránál közlekedési lámpa segíti majd az áthaladást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élve találták meg a Tiszába esett Hódinét

Csoda, hogy életben maradt az a vásárhelyi asszony, aki vasárnap esett bele a Tiszába. A rendőrség… Tovább olvasom