Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Ellopták a súlyos beteg Ivették kerékpárját

Hódmezővásárhely - Ellopták az agydaganattal küzdő 10 éves Gálos Ivett édesanyjának kerékpárját Vásárhelyen. A nehéz anyagi körülmények között élő asszonynak nélkülözhetetlen a bicikli, azzal hordta-vitte Ivettet, aki a sugárkezelések miatt szédül, nem tud egyedül kerékpározni. Autójuk nincs, másik biciklire nem futja.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Csak két percre ugrottam be az iskolába, hogy elkísérjem Ivettet a délelőtti tanítási órákra, de mire kijöttem, a kerékpáromnak hűlt helye volt. Korábban sem zártam le, mert ráláttak az iskolából. Nagy hibát követtem el, hogy most is csak úgy betettem a tárolóba – mesélte szégyenkezve, sírós hangon Forrai Hajnalka.

A vásárhelyi édesanya biciklijét még múlt csütörtökön lopták el a Nádor utcai oktatási intézmény elől. Hajnalka – korábban megírtuk – 10 éves kislányának, Ivettnek agydaganata van. A rokkantnyugdíjas asszony nehéz anyagi körülmények között neveli gyermekét.

– Nem sokat ért már a 10 éves kerékpár, nekem viszont nagyon sokat jelentett. Nem engedhetem meg magamnak, hogy másikat vegyek. Örülök, ha Ivett gyógyszereit tudom fizetni. Bicikli nélkül marad a gyaloglás, a városközpont így minimum 1 óra, mert Ivett hamar kifárad, gyakran meg kell állni pihenni. Kerékpárral hordtam-vittem a suliba, intéztem a dolgainkat. Ivett nem tud kerékpározni, mert a sugárkezelések miatt szédül. Zokogott, amikor meghallotta, hogy ellopták a biciklit. „Mi lesz most velünk, anya?", kérdezgette – mesélte megtörten Hajnalka.

Ivett és édesanyja, Hajnalka is bízik benne, hogy a május végi vizsgálaton jó híreket kapnak. Fotó: Török Anita
Ivett és édesanyja, Hajnalka is bízik benne, hogy a május végi vizsgálaton jó híreket kapnak.
Fotó: Török Anita

Az asszony bejelentést tett a rendőrségen, az egyenruhások nagyon segítőkészek voltak, bízik benne, hogy megtalálják a biciklit. Ha mégsem, akkor el kell adnia valamit, hogy beszerezhessen egy másikat – mondta.

– Így is van elég bajunk. Ivett az elmúlt hónapokban 30 sugárkezelést kapott Szegeden. Az előzetes vizsgálatok szerint valamelyest zsugorodott a daganat. Május végén lesz egy újabb MRI-vizsgálat, és akkor lesz biztos eredmény. Addig marad az állandó aggodalom, idegeskedés – jegyezte meg Hajnalka.

Csak gyalog tudnak elindulni otthonról Hajnalkáék. Ivett hamar kifárad, gyakran meg kell állniuk pihenni. Fotó: Török Anita
Csak gyalog tudnak elindulni otthonról Hajnalkáék. Ivett hamar kifárad, gyakran meg kell állniuk pihenni.
Fotó: Török Anita

Ivett igyekszik élni az általános iskolások mindennapjait. Délelőttönként a suliban tanul 2 órát, délután pedig osztályfőnöke és tanárai járnak hozzá pótolni a kezelés miatt elmaradt anyagot. Édesanyja büszkén mesélte, hogy lánya félévi bizonyítványa jól sikerült.

– Csak magyarból kaptam közepest, a többi tantárgy négyes, ötös. A magyar valahogy most nehezebben megy. Matematikából viszont a legutóbb is ötös dolgozatot írtam – árulta el Ivett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a súlyos beteg Ivették biciklijét

Ellopták az agydaganattal küzdő 10 éves Gálos Ivett édesanyjának kerékpárját Vásárhelyen. Tovább olvasom