Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Elmaradt a vásárhelyi molinóvágás

Bár úgy tervezték a vásárhelyi szocialisták, hogy szombaton délelőtt levágják a kifogásolt szalagtranszparenseket a városban, végül egyikhez sem nyúltak. Éjjel ugyanis felkerült rájuk a felirat: Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre. Az MSZP alelnöke azt mondta, más tulajdonához nem nyúlnak, bár szerintük a valódi plakátoló a háttérből irányít.
Nagy Ernő és Szeli Ferenc a Kossuth téren mondta el véleményét a transzparensekről Fotó: Tésik Attila
Szombaton délelőtt a vásárhelyi Kossuth téren a taxisdroszt és a buszmegálló között operatőrök állítgatták kamerájukat, fotóriporterek készítették elő masináikat, s újságírók cseréltek elemet diktafonjukban, várták az újabb kampányeseményt. Ez azonban elmaradt.

Az MSZP városi szervezete még pénteken délelőtt értesítette a szerkesztőségeket, hogy szombaton levágják azokat a szalagtranszparenseket, melyeken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter fotója és néhány, nekik tulajdonított idézet látható. A szocialisták azért döntöttek így, mert eddig nem akadt gazdája ezeknek a kék színű molinóknak.

– Inkorrektnek tartottuk azt, ahogy valaki vagy valakik alattomos módon, név nélkül szerelték fel ezeket a transzparenseket városszerte. Péntek éjjel azonban mindegyikre rákerült az impresszum, a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Körének neve, ezért eldöntöttük, nem teszünk kárt más tulajdonában – mondta Szeli Ferenc alelnök.
A baráti kör nem válaszolt

A Fidesz helyi szervezete már korábban azt nyilatkozta, nincs köze a transzparensekhez. Szombati számunkban megírtuk, szerkesztőségünk e-mailt kapott a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Körétől, a levélben a szervezet arról tájékoztat, hogy tagjai függesztették fel a molinókat. Ilyen néven bejegyzett körről azonban nem tud a Csongrád Megyei Bíróság. Ezek után levelet írtunk a feladónak, többek között azt kértük, adja meg a baráti kör elérhetőségét, elnökük, titkárjuk vagy egy tagjuk nevét, telefonszámát. A levélben megkérdeztük, mióta létezik e szervezet, kik a tagjai, miért most jelentkeztek, és miért nem vállalták azonnal transzparenseiket. Megadtunk egy e-mail címet és egy telefonszámot is. Eddig azonban nem kaptunk választ.  


Hozzátette, hogy a napok óta tartó utánajárásnak köszönhetően végre sikerült kiugrasztani a nyulat a bokorból. Szeli szerint ez még csak az álnyúl, mert a nagy még csöndben lapul. A szereplést nem vállalja, a fiatalokat tolta maga elé. Szeli ironikusan megjegyezte, hogy a transzparensen szereplő egyik idézet – A magyarok jobban élnek, mint valaha – igaz lehet, mert úgy látszik, a Gyurcsány-kormánytól ezek a fiatalok annyi ösztöndíjat kaptak, hogy finanszírozni tudták a nem éppen olcsó molinók elkészítését és felszerelését.

– Felháborító, hogy olyan helyekre is szereltek fel ilyen transzparenst – például a vasúti aluljárónál –, ahol ez eltereli az autósok figyelmét, és ezzel veszélyezteti a közlekedőket – vette át a szót Nagy Ernő, a párt másik alelnöke.

Az SZDSZ országgyűlési képviselőjelöltje, Horváth László sajnálja, hogy a szocialisták nem szedték le ezeket a transzparenseket. Horváth szerint az a kérdés, hogy a molinók elhelyezésére honnan volt több millió forintja a baráti körnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek bébikötvénye

A háromhetes Benedek a vásárhelyi Barna család első közös babája. A kisfiú azon apróságok egyike,… Tovább olvasom