Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Élményműhely épül a Szent Istvánban

Időspirál néven virtuális teret alakítanak ki három teremben, közel 200 négyzetméteren az intézmény alagsorában - jelentette be Walterné Böngyik Terézia, a vásárhelyi Szent István Általános Iskola igazgatója.
 Hegedűs Zoltán alpolgármester elmondta: az intézmény és az önkormányzat természettudományos élményműhely létrehozására nyert közel 300 millió forintot.

Az Időspirál név azt jelenti, hogy a virtuális térben egyre magasabb szintre lehet kerülni. Három korosztályt céloznak meg: az ovisokat és az alsósokat, a felső tagozatosokat és a középiskolásokat. A gyerekek testközelből ismerhetik meg a természettudományokat a digitális technika segítségével. Az első teremben virtuális fal, a másodikban virtuális pad fogadja őket, míg a harmadikban felvehető virtuális sisakok segítségével a fiatalok szinte minden szakmát „kipróbálhatnak". Lehetnek agysebészek, várostervezők vagy járműveket összeszerelő szakmunkások. A termek átalakítása januárban kezdődik, a tanév végén lesz a tesztüzem, és szeptembertől már várják a gyerekeket – mondta még el Walterné Böngyik Terézia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan összedőlnek az asztalok a piacon: folytatják a felújítást - ígéri a vásárhelyi önkormányzat

Lassan összedőlnek az asztalok a piacon: folytatják a felújítást - ígéri a vásárhelyi önkormányzat
A vásárhelyi piac jövőjét, a fejlesztési igényeket firtató kérdőíveket tölthetnek ki az árusok és a vásárlók. Eddig közel 1000 érkezett vissza. Tovább olvasom