Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Élményszerű múlt - Harmat Árpáddal

Hódmezővásárhely - A tortenelem-klub.com mindazoknak szól, akik szeretik a történelmet, célja sem más, mint megszerettetni.
– Kiskorom óta él bennem a történelem szeretete, édesanyám ugyanis történelem szakos tanár, édesapám helytörténettel foglalkozó vízmérnök. Csakhogy amikor pályát kellett választanom, erősen befolyásolt, hogy láttam: édesanyám tanári fizetéséből nem nagyon lehet megélni, így az agrárpályát céloztam meg, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára mentem – mondja Harmat Árpád (39), a tortenelem-klub.com tulajdonosa és főszerkesztője. Az állattenyésztés szakon végül mezőgazdasági mérnöki diplomát szerzett férfi történelem iránti érdeklődését és szeretetét azonban nem nyomták el az agrártudományi stúdiumok, hobbiként folyamatosan követte és olvasta a történelmi szakirodalmat, és végzett kutatásokat is.

– Minden rokonom és barátom tudott a hobbimról, s egyszer csak azt mondták: tanuljak tovább történelem szakon. Ekkor a vásárhelyi Edénygyár nyomdaipari gyáregységét vezettem, volt időm arra, hogy elvégezzem a szegedi tanárképző történelem szakát. Majd, már a polgármesteri hivatal okmányirodájának szabálysértési előadójaként az egyetem történelem szakára is beiratkoztam, így lettem történész – árulta el, milyen tekervényes utakon teljesítette be gyerekkori álmát. – Hiányérzetem volt, hogy a történészdiplomámmal nem tanítok, és nem is kutatok. Szerettem volna kezdeni vele valamit. 2009 októberében ezért indítottam el honlapomat, amelyre az első 150–200 oldalnyi tanulmányt egyetemi éveim alatt összegyűlt tudásom alapján tettem fel. Ma, köszönhetően társszerzőimnek, már 2500 oldalnyi magyar és egyetemes történelemmel kapcsolatos tanulmány olvasható rajta az őskortól napjainkig.

A weblap mindazoknak szól, akik szeretik a történelmet, célja sem más, mint megszerettetni – hitelesen és a forrásokra támaszkodva. – Nagyon sok a csúsztatás manapság a történelmi kérdések kapcsán, divat lett mindenféle előképzettség alapján történészkedni, ezért tartottam fontosnak, hogy tényszerű legyen a honlapom – tette hozzá a jelenleg a makói Galamb József Szakképző Iskolában tanító weblaptulajdonos, aki a közelmúltban történész szakértőként szerepelt az ATV Tabu című, a magyar terrorizmussal foglalkozó adásában, s a debreceni Bocskai István Lövészdandár megbízásából Vásárhely hat középiskolájában összesen 13 hadtörténeti előadással tette a diákok számára is élményszerűvé a magyar múltat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgázó nagyik

Hamarosan vizsgáznak a Kattints, nagyi! résztvevői. Tovább olvasom