Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Előzetesben a 16 éves vásárhelyi sorozatbetörő

Hódmezővásárhely – Elrendelte az előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírája pénteken délelőtt annak a 16 éves hódmezővásárhelyi fiatalembernek, akit 22 bűncselekménnyel, köztük betörésekkel és alkalmi lopásokkal gyanúsít a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.
Mint ismert, a fiú társával az elmúlt hét szerdára virradó éjszaka átmászott egy vendéglő kerítésén, majd az épületbe bejutva ellopta az ott lévő pénztárgépet és az abban lévő váltópénzt. Nem sokkal később egy lakóház kerítését bontották ki, ahonnan egy segédmotoros kerékpárt vittek magukkal.

A bejelentéseket követően a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai hamar megtalálták a 16 éves helybeli fiatalembert. A beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékoknak köszönhetően szerdán reggel előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

Ekkor részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy március közepétől kezdve összesen 22 bűncselekményt követett el részben egyedül, részben társával, amelyek többsége betörés volt. Különösen kedvelte a kocsmákat, az ABC-ket és a vendéglátóhelyeket, ahonnan főként készpénzt, alkoholt és dohánytermékeket lopott el. De járt a strandfürdőben, a vasútállomáson, a piacon, sőt még egy virágüzletben is. A betöréssel okozott kár egyébként jellemzően nagyobb volt, mint a lopott dolgok értéke, de ezzel nem foglalkozott, mert a bűncselekményekből származó pénzt az utolsó fillérig elköltötte.

A fiatalember azt is elismerte, hogy egy tucatnyi lezárt, illetve lezáratlan kerékpárt tulajdonított el a város különböző részeiről. Egyiket a polgármesteri hivatal elől, miközben édesanyját várta, aki az ügyeit intézte a házban.

A 16 éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, ügyészi indítványra a bíróság ma délelőtt egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 5. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. június 03. 12:14
  „Nem írok semmit, úgyis kimoderálják.
  Ilyenkor legalább egy fantomképhez sincs jogunk? legalább tudjuk kit kerüljünk nagy ívbe”
 • 4. booo 2012. június 02. 08:39
  „Nyugalom emberek! Szólás szabadság van ! Ez itt különösen érzékelhető !
  No, ezért tűnnek a kommentek el !”
 • 3. gthomek 2012. június 01. 19:46
  „Miért kell szegény gyerkőcöt letartóztatni?
  Az csinálja amit a kormány, kárt okoz, lop, rabol, csal.

  Díszpolgári címet neki !”
 • 2. zero 2012. június 01. 15:23
  „Ez a megoldás moderálni .A Cozma gyíkosokra még hozászolni se lehet .”
 • 1. Qllancs 2012. június 01. 13:33
  „16 ÉVES !-----22 rendbeli ??????? <moderálva> lézer j. : HÁROM CSAPÁS TÖRVÉNYE ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakátok a cigizés ellen

10 általános iskolai és 7 középiskolai osztály vett részt a dohányzásellenes kampányban Vásárhelyen. Tovább olvasom