Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Előzetesben a vásárhelyi rablók

Hódmezővásárhely - Elrendelte előzetes letartóztatását a Szegedi Törvényszék annak a két rablónak, akit hétfőn, a bűncselekmény elkövetését követően 1 órán belül elfogtak a vásárhelyi rendőrök.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A megalapozott gyanú szerint április 14-én 19 órakor Hódmezővásárhelyen, a Hódtó utca csatornalejárójánál bántalmazott egy férfit B. Ádám és barátja, F. József. A 21 éves férfiak szóváltásba keveredtek a sértettel, majd több alkalommal arcon és combon ütötték, valamint megpróbálták belökni a csatornába.

Egy óra elteltével a város egyik tanyájához mentek, ahol az ott lakóktól, állítólagos korábbi tartozásból eredő pénzüket követelték.

A gyanúsítottak az asztalon lévő táskából pénzt vettek ki, majd az egyik sértettet kirángatták a lakásból, és mintegy 300 méteren át lökdösték maguk előtt, majd elmentek. A bejelentésre kiérkező rendőrök 1 órán belül elfogták és előállították őket a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra.

B. Ádám és F. József ellen – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet csütörtökön, egy hónap időtartamra, a Szegedi Törvényszék elrendelt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be elsődlegesen szabadlábra helyezés, míg másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében, így a végzés nem jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki mit tud? és hagyományőrzés

A vásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tegnap, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban rendezte meg a Cigány–magyar ki mit tud? elnevezésű tehetségkutató versenyt. Tovább olvasom