Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Elszaladt a vétkes sofőr

Elfutott a helyszínről az a férfi, aki balesetet okozott tegnap Kishomoknál. Iratait azonban a helyszínen hagyta. A BMW-s férfi egy Opellal ütközött, amelyben egy négytagú család utazott. Őket kórházba szállították.
Az összetört Opel, a háttérben a BMW, amelynek sofőrje kereket oldott. Fotó: Karnok Csaba
Balesetet okozott, majd kiugrott összetört járművéből és elszaladt egy csanyteleki férfi tegnap délben a 47-es úton, Kishomoknál. Ő egyedül utazott, a másik gépkocsiban négyen ültek: egy házaspár és két pici gyermek. Az egyik gyereket, egy nyolcéves kislányt súlyos, a többieket könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Az Opel Szegedről haladt Hódmezővásárhely felé, majd Kishomok előtt balra indexelt. Szintén Szegedről – valószínűleg az adott szakaszon megengedett hatvan kilométeres sebességnél gyorsabban, a járműveket előzgetve – jött a BMW is. A kanyarodó Opel és a BMW a bal oldali sávban találkozott. Az Opel körülbelül 8-10 métert csúszott, majd az út menti árokba repült. Az autó bal hátsó része teljesen összetört.

A szemtanúk szerint a BMW vezetője kipattant a kormány mögül, és anélkül, hogy mentőt hívott volna, vagy akár a másik autó közelébe ment volna, futni kezdett Új-Kishomok felé. Információink szerint a csanyteleki férfinak rokona él ott.

Azt pedig, hogy csanyteleki, a rendőrség az irataiból tudja. A menekülő sofőr ugyanis a kocsiban hagyta papírjait a személyi igazolványtól és a lakcímkártyától kezdve a vadasparki belépőig.

A szemtanúk a 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú, sötét hajú férfin nem láttak sérülést, bár a BMW eleje az ütközésben összegyűrődött. A helyszínelő rendőrök feltételezése szerint a férfi vagy azért futott el, mert ivott, vagy azért, mert körözik.

A családot egyébként a mentősök segítették ki az autóból, a tűzoltók közreműködésére nem volt szükség, így ők a forgalom irányításában segédkeztek. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták.

Az adott útszakaszon nem tiltja tábla az előzést, de ha a BMW vezetője betartotta volna a sebességhatárt, időben meg tudott volna állni. A férfit lapzártánkig nem találta meg a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt Égető sárga újságja

Tizenkét év után búcsúzott olvasóitól a magánkiadásban megjelentetett vásárhelyi 7 Napról című… Tovább olvasom