Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Elterelik a buszforgalmat is

Hétfőn kezdik el a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky és Kistópart utca kereszteződésében az eltörött szennyvízcsatorna helyreállítását. A javítás idejére ezt a forgalmas csomópontot lezárják a forgalom elől. A járművek, így a buszok is várhatóan tíz napig terelőútvonalon közlekedhetnek.
A vásárhelyi Susán városrészből a központ felé haladók hétfőtől nem használhatják a megszokott útvonalukat, vagyis a Kistópart és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződését, mert azt tíz napra lezárják a forgalom elől. Mint arról korábban már beszámoltunk, az érintett csomópontban eltörött egy szennyvízcsatorna. A javítást már a héten elkezdték volna, de az augusztus 20-i ünnepségsorozat miatt későbbre halasztották a munkát.

Ez a kereszteződés igen forgalmas, a központ felől érkezők ezen áthaladva juthatnak el a vasútállomásra, amely sok buszjárat
Buszközlekedés

Az útzár előtt egyeztettek a Tisza Volán Rt.-vel és a Hód-Mezővel is, mivel mind a két társaságnak számos busza ezen a kereszteződésen halad át, ha a nagyállomás és a belváros között szállítja az utasokat. A Volán huszonhárom járatpárja a javítás ideje alatt az aluljárón át halad, s a buszok ideiglenesen a Mérleggyárnál állnak meg. A Hód-Mező buszai pedig a Mátyás utcán keresztül jutnak el a Kálvin térig.  
végállomása is. A Bajcsy- Zsilinszky utcán, a belváros felől érkezők nem tudnak balra fordulni a Kistópart utcába, csak egyenesen haladhatnak tovább. A Tóalj utcából nem lehet egyenesen továbbmenni a Kistópart utcába, csak jobbra, a vasúti átjáró felé. A lezárás a Széchenyi térre vezető utat nem érinti, így Maroslele felé zavartalan a közlekedés.

A munkálatok ideje alatt a szakemberek terelőutat nem jelölnek ki, de ajánlanak. A Susánból érkező járművezetőknek az a legegyszerűbb, ha a Kistópart utca helyett a Bajzát vagy a Mátyást veszik igénybe. Az utóbbinak az a hátránya, hogy makadámút, vagyis macskaköves.

A kereszteződésen kerékpár- és gyalogút is átvezet. A Kistópart utcai szakaszt tíz napig nem használhatják sem a kerekezők, sem a gyalogosok. Az út túloldalára ezért egy ideiglenesen kijelölt szakaszon mehetnek át. Ezt mindkét irányból egy-egy táblával jelzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Csomorkányi út egy szakasza

Már dolgoznak a Csomorkányi út egy szakaszának felújításán Vásárhelyen – a megyei közútkezelő… Tovább olvasom