Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Eltérő állattartási szabályok

Négy övezetbe osztotta Hódmezővásárhelyt a 2001-ben született, majd két évvel később módosított vásárhelyi állattartási rendelet, amely szabályozza az ingatlanonként tartható állatok számát.
Az első övezetben, azaz a Nagy András János, az Árvíz, a Vajda, a Lázár, a Deák Ferenc, a Petőfi Sándor utca, valamint az Andrássy utca, a Kálvin János tér, a Szeremlei és a Mátyás utca, illetve Kistópart utca eleje és a vasúttal bezárt terület által határolt övezetben állattartásra szolgáló új melléképület létesítésére nem adható ki építési engedély. Itt nagy haszonállatból, azaz lóból, szarvasmarhából, bivalyból, szamárból és öszvérből ingatlanonként kettő, kis haszonállatból, azaz juhból, kecskéből és sertésből összesen négy, míg a kisállat-fajokból ötven tartható. A város belterületi határvonaláig tartó övezetben (kivétel a falusias lakóterületek) tizenöt nagy haszonállat, ötven kis haszonállat, és száz egyéb kisállat (baromfiféle, prémes állat, kutya, macska, díszállat) tartható. A harmadik övezetben, amely a falusias lakóterületet jelenti, nagy haszonállatokból ötven, kis haszonállatból száz, míg kisállatokból összesen kétszáz tartható. A negyedik övezetbe sorolt mezőgazdasági tanyás területen az állatok számát nem korlátozta a közgyűlés.

Tilos azonban kis és nagy haszonállatot, valamint egyéb kisállatot tartani közintézmények – különösen iskolák, gyermek-, művelődési, szociális és egészségügyi intézmények, élelmiszer-előállító egységek, élelmisze- árudák, vendéglátó-ipari egységek, strand- és uszoda, sporttelep, telepszerűen kiépült többszintes lakóépületek, temetők területén, illetve azok ötven méteres körzetében. Kivéve, ha az állattartást a létesítmény védőkörzetében, annak üzemelése előtt már megkezdték, és azóta is folyamatosan végzik.


Eltérő állattartási szabályok

A város területén állatot nem szabad közterületen tartani és legeltetni, illetve azt az ingatlanról felügyelet nélkül kiengedni. A haszonállat által okozott szennyeződés eltávolítása a tulajdonos azonnali kötelessége.
A város közigazgatásához tartozó mártélyi üdülőterületen egyáltalán nem tarthatók haszonállatok. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helybenhagyták a jogerős ítéletet

Írásban is megszületett a Legfelsőbb Bíróság ítélete a debreceni Keviép Kft. és a vásárhelyi… Tovább olvasom