Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Eltűnt, mint a szürke BMW-s

Hosszas nyomozás után sikerült megtalálnunk azt a csanyteleki házat, ahol gyakran megfordult az a szürke BMW, amelynek sofőrje csütörtökön balesetet okozott a 47-es főúton Vásárhelynél, s segítségnyújtás nélkül elszaladt a helyszínről. A Nagy Imre utcai háztól elzavartak minket, de a közelben lakóktól megtudtuk, hogy a baleset óta nem látták sem a kocsit, sem annak sofőrjét. Egyelőre a rendőrség sem találja a vétkest.
Itt sem tudtak semmit az esetről, pedig ez a kocsma nincs messze attól a háztól, ahol a szürke BMW-s gyakran megfordult. Fotó: Tésik Attila
Gödrökkel tarkított, rossz minőségű földes út kanyarog a csanyteleki Nagy Imre utcában. A kocsik csak lépésben haladhatnak, így nem csoda, hogy a járdán tekerő kerékpáros simán lehagyja az autókat. Tegnap délelőtt ebben az utcában bukkantunk arra a házra, melynél gyakran megfordult az a szürke BMW, amelynek sofőrjét csütörtök óta keresi a vásárhelyi rendőrség.

Még csütörtökön történt egy közlekedési baleset a 47-es főúton Vásárhely határában. Szeged felől jött egy Opel, s Kishomoknál balra kívánt fordulni. A mögötte haladó kocsisort előzgető BMW vezetője már későn vette észre a kanyarodó Opelt, s belerohant. A baleset következtében a vétlen járműben utazók – két felnőtt és két gyermek – megsérültek. A nagy sebességgel érkező BMW-s karcolás nélkül megúszta a karambolt. A szemtanúk szerint a férfi az ütközés után azonnal kiugrott az összetört autójából, s mindent, így az iratait is hátrahagyva, Új-Kishomok felé elfutott.

A kocsiban maradt igazolványokból kiderült, hogy a férfi csanyteleki. Tegnap a faluban próbáltuk meg kideríteni, vajon ki lehet a menekülő sofőr. Több kocsmába is bementünk, valamint autószerelőt, benzinkutast, illetve postást is megkérdeztünk: kinek lehet szürke BMW-je Csanyon? Mindenki mást mondott, s különböző házakhoz irányítottak bennünket.

Így többek között elmentünk olyanokhoz is, akiknek van ugyan BMW-je, de történetesen sárgás színű, s nem lehet törött, s nincs a vásárhelyi rendőrségnél, mert tegnap reggel ezzel mentek Csongrádra. Egy másik háznál, ahová az autószerelő irányított, kiderült, hogy nem szürke BMW-jük, hanem fehér Ladájuk van.

A falu egyetlen benzinkútjánál megtudtuk, hogy többször tankolt már itt egy fiatalember, akinek szürke BMW-je van. Azt is kiderítettük, melyik lehet az a ház, ahol gyakran megfordul. Ugyanis a csanyiak szerint nem biztos, hogy helybeli, lehet baksi vagy csongrádi, csak ismerőshöz, rokonhoz járhat a Nagy Imre utcába.

Ez a tipp jónak bizonyult, mert az említett portán igen ingerülten fogadtak bennünket. Amikor megálltunk a kocsinkkal a kapu előtt, az udvaron lévő tizenéves fiú gyorsan bement a házba, hiába szóltunk neki. Kisvártatva egy középkorú nő jött a kerítéshez.

– Nincs BMW-nk, egy piros Mercink van. Különben is mit akarnak, igazolják magukat! Azonnal menjenek innen a f...-ba! Nem mondunk semmit – mondta hangját egyre jobban felemelve a nő, majd a gyerekkel együtt a házba sietett, s becsapta az ajtót.

A közelben lévő kocsmában elmondták, hogy már többször láttak itt megfordulni egy szürke BMW-t. Az egyik vendég meg is jegyezte, hogy igen rendesen „hőbörög" a járgánnyal a vezetője. Vagyis szívesen rálép a gázra, ha kijött már a földes Nagy Imre utcából.

Az egy súlyos, valamint három könnyebb személyi sérülést okozó karambol vétkesét lapzártánkig nem találta meg a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mucsi Imre: Megfenyegettek

„December 13-án este felhívott Szabó Gábor közeli munkatársa, s a rektor úr nevében… Tovább olvasom