Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Eltűnt szerszámok: lopással gyanúsítják a volt jegyzőt

Mindszent - Információink szerint Mindszent egykori jegyzőjét gyanúsítják azzal, hogy betört egy helyi zártkertbe május 18-ára virradóra, ahonnan nagy értékű szerszámgépeket vitt magával. Elfogták, és lopás gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

– Ezt nem akarom elhinni. Biztos, hogy ő volt? Hogy süllyedhet le ennyire egy ember? – olvasta elhűlten a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt 8 óra 53 perckor kiadott sajtóközleményét a mindszenti férfi. Az ő zártkertjéből tűntek el május 18-ára virradó éjszaka a kéziszerszámok, amelyek értéke 700 ezer forint.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói nagy erőkkel kezdték keresni a tettest, akit május 25-én fogtak el. A lopással a 36 éves helybeli H. Tamást gyanúsítják. A férfi információink szerint Mindszent volt jegyzője. Értesülésünket a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Megbízható forrásból mégis megtudtuk: a gyanúsított valóban a jogász végzettségű férfi. A rendőrök az üggyel kapcsolatban egy 29 éves mindszenti férfit is előállítottak: M. Péter a gyanú szerint a bűncselekmény tippadója volt.

– Legalább tízen dolgoztak a zártkerti házam felújításán. Nem ismertem mindenkit név szerint, egy vállalkozót bíztam meg a munkálatokkal. Szinte biztos, hogy a tippadó is itt dolgozott, máskülönben a betörő nem találta volna meg a növényekkel benőtt raktárba bezárt szerszámokat. Nagy volt a szomorúságom, amikor hétfő reggel megláttam a levert lakatot: csiszolókat, fúrókat és egyéb értékes szerszámgépeket vittek el. – magyarázta a pórul járt vállalkozó.

Fotó: Schmidt Andra
Csak az értékeket vitte a tovaj. A fejsze és a kapa nem kellett neki a feltört fészerből.
Fotó: Schmidt Andrea

– Aznap már dolgozni sem tudtunk, újra meg kellett vásárolnom a drága eszközöket – tette hozzá a férfi. Azt kérte, hogy neve ne szerepeljen cikkünkben, annyit mondott, mélységesen csalódott a város egykor vezető tisztségben lévő emberében.

H. Tamás neve nem először szerepel a sajtóban. Megírtuk, hogy 2011-ben a helyi képviselő-testület hivatalvesztéssel sújtotta, mert úgy találták, hogy több szabályt is megszegett, és beosztottjait, köztisztviselőket szabálysértésre utasított. H. Tamás tagadta a vádakat, és eljárási hibákra hivatkozva beperelte az önkormányzatot. A bíróság neki adott igazat, formai hibák miatt hatályon kívül helyezte a fegyelmi határozatot, és különböző jogcímeken – elmaradt munkabér, végkielégítés – bruttó 6,3 millió forintot ítélt meg neki. Utána különböző ügyekben, csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyt ellene nyomozás. Ügyei után rendre kerestük telefonon, de a legtöbb ismert száma már nem élt, vagy nem vette fel a készüléket.

Most személyesen akartunk beszélni vele, hiszen a rendőrség a lopás után nem vette őrizetbe a férfit. Mindszenti háza felé tartva H. Tamás bicikliző édesanyjába botlottunk. Az asszony azt mondta, hogy a fia nincs otthon, dolgozik. – Messze – felelte, amikor munkahelye címe felől érdeklődtünk. Fia telefonszámát nem akarta megadni. Szerinte a hatóság feladata, hogy bebizonyítsa, ki lopott azon az éjszakán, erről az ügyről nem beszélt a fiával. Szerinte a fia áldozat, egy 45 millió forintos zsarolási ügyet emlegetett, amibe az egész család belekeveredett, emiatt minden ingatlanukat jelzálog terheli, egy egész élet munkája ment tönkre a zsarolók miatt.

H. Tamás és M. Péter ellen a rendőrség lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A szerszámgépek egyelőre nem kerültek elő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adél hegedül, énekel és balettozik

Arany minősítést kapott és a Fantast Nemzetközi Zenei Vetélkedő legjobbjának választották a vásárhelyi Hevesi Adélt, aki hegedűjátékával kápráztatta el a vajdasági Óbecsén rendezett verseny zsűrijét. A kislány énekel és balettozik is. Tovább olvasom