Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Elutasították a fellebbezéseket

A Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség és a hódmezővásárhelyi M. Á. fellebbezett a Csongrád Megyei 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 61/2006. (IV. 29.) VB. sz. határozata ellen.
A Hódmezővásárhely és Vidéke Demokratikus Szövetség és a hódmezővásárhelyi M. Á. fellebbezett a Csongrád Megyei 6. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 61/2006. (IV. 29.) VB. sz. határozata ellen. Beadványában a civil szervezet és a magánszemély többek között azt állította, Lázár János képviselőjelölt sorozatos törvénysértéseket követett el. Mind a ketten kérték a választás második fordulójának megsemmisítését. Kérésüket a választási bizottság elutasította.

A külföldi voksok miatt a Csongrád megyei 2. és 6. számú egyéni választókerületben csak az április 23-án megtartott második forduló után egy héttel, szombaton állapították meg egy-egy szavazókör és a választókerület eredményét. Az már az egy hete kialakult különbség alapján eldőlt, hogy az élen nem lesz változás, az SZDSZ–MSZP-jelöltje, Sándor Klára és a Fidesz–KDNP által támogatott Lázár János egyéni képviselő mandátumot szerzett és tagja lett az Országgyűlésnek.

Egyébként Szegeden, az 511. számú szavazókörben Sándor Klára 260, a Fidesz–KDNP-jelölt Balogh László 232, Hódmezővásárhelyen az 5. számú szavazókörben a független Balogh Jánosné 198, Lázár János 163 voksot kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akit derékon szúrt a szürkemarha szarva

Harminc esztendeje körmöli az állatokat – elsősorban a marhákat – a vásárhelyi Megyeri… Tovább olvasom