Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Elvitték a csónakokat

Az esőzés miatt annyira felázott a gát Mindszentnél és Mártélynál, hogy a töltésmagasításhoz szükséges homokzsákokat már csak a vízen lehetett tegnap szállítani. A katonai vízi járművek nem fértek el a mártélyi töltésoldalban, ezért elvágták az ott kikötött több tucatnyi csónak láncát, s elvitték őket.
– A legnagyobb problémát az jelenti, hogy több ponton is átázott a töltés Mindszent és Szegvár között. A gát mentett oldalán pedig csurgók, szivárgások nehezítik a munkát – mondta Ötvös Mihály, a terület védelemvezetője.

Mivel a szerdai hatalmas esőzés miatt a gát teteje átnedvesedett, járművel már nem lehet rámenni. Így maradt a vízi szállítás. A szentesi műszaki dandár pontonjai megfeleltek erre a célra.

– Nálunk is hasonló a helyzet, mint a mindszentieknél, itt sem lehet nehézjárművel rámenni a töltésre. Mi is csak vízi úton tudjuk megoldani a szállítást – tudtuk meg Borza Tibor mártélyi védelemvezetőtől. Mikor szerdán késő délután a mártélyiak megbeszélték a szentesi parancsnokkal, hogy másnap szükség lesz néhány katonai kompra, még nem tudták, mekkorák is ezek a járművek. Csak a helyszínen derült ki, hogy az üdülőtulajdonosok kikötött csónakjaitól nem férnek el.

– Kénytelenek voltunk elvágni a ladikok láncait, s kisteherautókra rakva a gátőrház udvarára vinni őket. Itt zárt helyen, biztonságban vannak – folytatta a védelemvezető. Mártélyon tegnap délben 1052 centi magas volt a Tisza vízállása, Mindszentnél pedig 1055.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi macskák Bermuda-háromszöge

Brutálisan agyonvert macska tetemére bukkantak a napokban a vásárhelyi Miklós utca egyik kukájában.… Tovább olvasom