Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Emlékkeresztet állítanak a 47-es úton

A balesetben meghalt emberek emlékét őrzi majd az a kereszt, amelyet a 47-es út mellett, a Kishomok és Kopáncs közötti kétsávos szakaszon állíttat fel a vásárhelyi önkormányzat. A feszület elhelyezését Tóthné Kecskeméti Katalin települési képviselő javasolta, több vásárhelyi kérésére. A legtöbb baleset a kétsávos, szélesítésre váró szakaszon történik.
Emlékkeresztet állítanak a 47-es út Kopáncs és Kishomok közötti kétsávos szakasza mellett. Ezt Tóthé Kecskeméti Katalin települési képviselő javaslatára döntötte el legutóbb a vásárhelyi közgyűlés. A képviselő azt mondja, Magyarország második legveszélyesebb szakasza ez a 4,5 kilométer, ez a kereszt a veszélyre is felhívja a figyelmet. A felállítást a polgármesteri hivatal műszaki irodája készíti elő, egyelőre nem tudni, hogy pontosan hová kerül majd a feszület, de még az idén szeretnék felállíttatni.

A 47-es Kopáncs és Kishomok közötti szakaszának négysávosítása – mint arról már többször beszámoltunk – még várat magára. Legutóbb tavaly év végén a parlamenti képviselők többsége úgy döntött: nem támogatják Lázár János polgármesternek azt a javaslatát, hogy az idei költségvetésbe kerüljön bele a 4,5 kilométeres szakasz kiszélesítése. A főútnak a városból kivezető részét még 2002-ben átadták, míg a másik, a Tisza-híd és Kopáncs közötti négysávos szakaszt 2003-tól használhatják az autósok.

A rendőrségi adatok szerint az elmúlt években a Vásárhely és Szeged közötti út kétsávos szakaszán történt a legtöbb baleset. Leggyakrabban az út leszűkülése utáni néhány száz méteren történik meg a baj.

Vásárhely és Szeged között az elmúlt öt évben egyébként négy halálos baleset volt, 2004-ben például ketten vesztették itt életüket. Huszonöten súlyosan, huszonhárman könnyebben sérültek meg, de több mint száz olyan baleset is történt, amelynek csak anyagi kára volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárult a vásárhelyi Aranyági felszámolása

Lezárult a vásárhelyi Aranyági Gazdaszövetkezet – az egykori Marx Tsz – felszámolása. A… Tovább olvasom