Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Építik a nyilvános vécét a vásárhelyi vasútállomáson

Több mint egy év után újra lesz ingyenes vécé a vásárhelyi nagyállomáson. A váróteremben alakítják ki az új mellékhelyiséget, amely augusztustól üzemel.
Pár napja elkezdték a munkát a nagyállomáson. Fotó: Tésik Attila
Augusztustól már nem kell legalább egy kávét inni ahhoz a vásárhelyi vasútállomáson várakozóknak, hogy megkaphassák a büfé vécéjének kulcsát. Mint azzal már többször foglalkoztunk lapunkban, a külső illemhely csövei fűtés hiányában szétfagytak, az épület állapota pedig annyira leromlott, hogy több mint egy éve bezárták az ingyenes mellékhelyiséget.

A tervek szerint a régi, s használaton kívüli váróterem egy részében alakítják ki a vizesblokkot. A női és a férfi rész mellett mozgáskorlátozottaknak is építenek egy külön helyiséget.

– A munkálatokat a napokban kezdte el a kivitelező. Az összesen közel harminc négyzetméter alapterületű mellékhelyiség az uniós normáknak is megfelel majd – tudtuk meg Novkov Látónétől, a MÁV Zrt. műszaki ellenőrétől.

Az átadás határideje július 30. Az utasok augusztus elejétől vehetik igénybe az ingyenes illemhelyet. Az ajtók napközben is zárva lesznek, a kulcsot a jegypénztárostól kell majd elkérni. A régi, bezárt, külső vécét nem bontják le. Az épület hasznosításáról a vasúttársaság illetékesei a későbbiekben döntenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentelkeket a romos házak helyére

Meglepő javaslattal állt elő Szabó Dániel, a Hódmezővásárhelyért Városfejlesztési Alapítvány elnöke:… Tovább olvasom