Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Építkezési boom Vásárhely belvárosában

Hódmezővásárhely - Márciusban kezdődhet a művelődési központ, egy hónappal később pedig a galéria és a múzeum felújítása Vásárhelyen. Az építkezés ideje alatt – várhatóan 1 évig – fokozatosan korlátozzák a forgalmat a Rapcsák András úton, a Deák Ferenc utcán és a Kossuth téren.
Hamarosan korlátozzák az autósforgalmat a vásárhelyi Rapcsák András út–Kossuth tér–Deák Ferenc utca vonalon, a belvárosban zajló építkezések idejére. Az önkormányzat több mint 1 milliárd forintot nyert a Petőfi Művelődési Központ felújítására, ugyanakkor 860 millió vissza nem térítendő támogatást is kap a Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Programra. Ebből újul meg az Alföldi Galéria, a Tornyai János Múzeum, valamint a Rapcsák András út Kossuth tér–Deák Ferenc utca közötti szakasza, ahová díszburkolat kerül. Magánberuházásként pedig a Hódi Pál–Rapcsák András utcán „Hódudvarház" épül – lakásokkal, üzletekkel, mozival, bowlingteremmel, mélygarázzsal. A galériát és a múzeumot már kiürítették, a művelődési központból is költöznek.

Fokozatosan korlátozzák a forgalmat. Fotó: Tésik Attila
Fokozatosan korlátozzák a forgalmat.
Fotó: Tésik Attila

A közbeszerzési eljárás lezárását követően, márciusban kezdődhet a PMK átalakítása – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetőjétől. Az építkezés várhatóan 1 évig tart, ahogy a galéria és a múzeum felújítása is. Ez a munka a tervek szerint áprilistól indul. Az építkezés ütemterve alapján korlátozzák a forgalmat az érintett utcákban, ahová egy idő után csak a buszok hajthatnak majd be, valamint az ott élők. Minderről már tájékoztatták a lakókat, akik külön engedéllyel közlekedhetnek.

A Rapcsák András úton az építkezés befejezését követően is megmaradna a forgalomkorlátozás. Az ott található üzletek miatt teljesen nem tiltanák ki az autósokat, de főként a bicikliseké és a gyalogosoké lenne az utca.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Jegyszedo 2010. február 04. 20:54
  „Én2 nagyon jól beszélsz!”
 • 21. Filctoll 2010. január 30. 20:36
  „Kiváncsi lennék ki vásárolta fel a tömb ingatlanait, vagy kinek a tulajdonát képzik?!”
 • 20. Én2 2010. január 28. 15:19
  „Felesleges ez a nagy beruházás (de mindenki tudja mire jó), fel kellett volna egy két épületet újítani és a többi pénz mhelyre kellene. ennél fontosabb nincs vásárhelyen de ezt hiába mondjuk süket fülekre talál.
  Új ember kell aki nézi a kis emberek életét és hoz nekik munkát.”
 • 19. eldorádó 2010. január 28. 10:05
  „a 45-ös forgalmát hova terelik? Melyik lakókörzetbe!? :-/

  Hallottak már ilyet: ki akar bowling terem felett lakni? :-DDD”
 • 18. tobaccoroad 2010. január 27. 21:00
  „Filctoll
  a mozi és a bowlingpálya magánberuházás hogy valaki saját pénzét mire költi az hagy legyen már saját szivejoga
  ja és nekem kell a bowlingpálya ha már megkértezted...”
 • 17. Filctoll 2010. január 27. 20:49
  „Értelmetlen az egész beruházás. Nem lesz a mozi se versenyképes a szegedivel. Tekepálya meg kell! De kinek?
  Ennyi pénzből már komoly munkahelyeket lehetne teremteni!
  Uszoda jó példa vagy az Emlékpont. Vajon mekkora nyereséget termelnek?
  Jobban át kellett volna gondolni az egészet!

  Véleményem szerint először egy elkerülő utat kellett volna építeni majd a 45-ös főút forgalmát terelgetni meg korlátozni. De az sajnos egy évszázados álom lesz csupán!

  11. Dongó Olyan itt sose volt és nem is lesz! Ne rágalmazz meg senkit ha bizonyítani nem tudod! Választások lesznek a Te kezedben is a döntés akarsz-e elszámoltatást vagy minden menjen tovább az országban.

  Győzzön a jobbik!”
 • 16. aranka2 2010. január 27. 18:03
  „Hoppá, hát nem elfelejtettem!”
 • 15. Walaky 2010. január 27. 18:01
  „9. hozzászólás aranka2 2010.01.26. 20:09
  Üzent a dokid, vár a klimax rendelésen!”
 • 14. aranka2 2010. január 27. 16:27
  „Kedves Dongó, nem vitatkozom a helyesírásról, hanem elvárom az újságtól, hogy helyesen írjon. Magunktól, kommentelőktől nem.”
 • 13. hajnalka 2010. január 27. 14:49
  „Ennek a beruházásnak az átadására vajon elmegy Lázár? A 47-es út nem volt rá méltó.”
 • 12. Agyalapi 2010. január 27. 14:17
  „Ezt az újságot, vagy honlapot illetően nyelvtani és nyelvhelyességi vitát nyitni teljesen felesleges, itt mindent úgy írnak le, ahogyan tanulták...”
 • 11. Dongó 2010. január 27. 06:36
  „A nyelvtani vita eltereli a figyelmet a lényegről. Kinek kell ez a beruházás? Ki húz belőle (már megint) hasznot? Fontos a kultúra, de valójában mibe is kerül ez a város lakóinak? Gyanús, hogy ez megint egy " emlékpont" lesz.
  Kíváncsi lennék, hogy hány számlát írnak más dolgokra, hogy a számvizsgálat ne találjon túlköltekezést, bár ilyen a mi kis városunkban nem fordulhat elő.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 10. aranka2 2010. január 26. 22:31
  „Ha már édes anyanyelvünknél tartunk: "Tornyai János Kulturális Városrehabilitációs Programra" - ami a mai nyelvhasználat szörnyszülöttje. Ez ugyanis cím, egy program neve. Nem tulajdonnév! Tehát első megközelítésben nagy kezdőbetűvel írjuk, a többi kicsi. Például egy Jókai-regény címe: Az új földesúr. Jelen esetben módosítja az alapvető szabályt, hogy a címben tulajdonnév is van, Tornyai János. A program címe tehát helyesen: Tornyai János kulturális városrehabilitációs program. Biztos vagyok abban, hogy nem Török Anita magánkezdeményezése ez a hiba, ám kitől tanuljon a magyar helyesen írni, ha nem az újságtól? A korrektornak az ilyet tudnia kell, akkor is, ha Városházán szamárságokat firkálnak is össze mindenféle hivatalnokok. Ilyen pontosságot a kommentelőktől persze végképp nem lehet megkövetelni, de még újságíróktól sem.”
 • 9. aranka2 2010. január 26. 20:09
  „Walaky, ha nem csupán hencegnél vele, hanem valóban tudnál is magyarul, akkor talán még azt is tudnád, hogy egy szó sohasem lehet "külföldi", azt magyarul idegen szónak hívják.”
 • 8. ava44 2010. január 26. 18:34
  „És akkor valyon merre terelik a Szeged-Szentes közötti átmenő forgalmat ? Díszburkolaton közlekednek majd a buszok? Brrr. Az is olyan sz@r lesz mint Kossuth téri meg az új buszmegállókba lerakott szürke téglák? Télen ráesik a hó kicsit megolvad, odafagy, töröd kezed-lábod. A díszburkolat csak a járdán lesz ? Arról ki takarítja majd el a havat? Mert a Kossuth tériről senki, illetve aki oda rakta.”
 • 7. Agyalapi 2010. január 26. 18:02
  „Na a mélygarázs lesz a bumm! Meg a díszburkolat a forgalom kitiltásával. Már megin t a megalománia....”
 • 6. totya66 2010. január 26. 10:11
  „Walaky 2010.01.26. 09:59
  Én is magyar vok sajnos!! De nincs más választásom mert az igazi "nagy magyarok" rögtön minimálbért is fizetnek és csak tanácsot tudnak adni hogy keressek jó munkát de azt nem mondják meg hogy mégis hol.
  A külföldi szavakat pedig szeretett polgármesterünk építi ott lehet reklamálni a teke pedig menő magyaroknál nem divat, hiszen ma már nem boltba jár az elit hanem shopingolni!”
 • 5. Walaky 2010. január 26. 09:59
  „Török Anita:
  magyar vagyok,
  magyar újságot olvasok,
  kérem legközelebb kerülje a helytelenül alkalmazott külföldi szavakat!
  Köszönöm.”
 • 4. mitudomain 2010. január 26. 09:11
  „3. N.P.: Hagyjad nem járt még ott, csak arra képes flex, hogy mindenkit sértegessen, még beteg embereketet is :(
  Egyébként most nem tudom, hogy hatásvadász cím akar-e lenni, vagy csak valamiféle gagyi humor, de semmi robbanást nem látok :)”
 • 3. N.P. 2010. január 26. 08:52
  „FIexsnake 2010.01.26. 06:59
  A két város léptéke és a munkák volumene között is van némi különbség. Egyébként Szegeden egyszerre lezártak minden utat? Vásárhelyen baromi nehéz lenne lezárni egy akkora utat mint a Kossuth L. sgt..!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyben lesz az orvosi ügyelet

Mindszent - A mindszenti képviselő-testület a közelmúltban döntött az orvosi ügyelet további… Tovább olvasom