Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Építők: téli szünet előtt

A tervek szerint halad a mártélyi csatornázás. Jelenleg a Községház és a Széchenyi utcában dolgoznak a kivitelező cég alkalmazottai, valamint helyi, székkutasi és vásárhelyi munkások. A jövő héttől téli szünetet tartanak, de januárban újból indul a csatornázás. Az egymilliárd forintos beruházás teljesen 2006. június végére készül el.
A hideg ellenére még dolgoznak a munkások. Fotó: Karnok Csaba
Az ütemtervnek megfelelően épül a mártélyi szennyvízcsatorna. A munka a nyár végén kezdődött.
– A község úgynevezett újfalusi részében eddig összesen három kilométernyi szakasz készült el. Ez azt jelenti, hogy hat utcában, a Békében, a Zrínyiben, a Kinizsiben, a Tornyaiban, a Liliomban és az Erdei Ferencben már van szennyvízcsatorna – nyilatkozta Balogh Jánosné mártélyi polgármester.

Jelenleg a Széchenyi és a Községház utcában dolgoznak. Érdekesség, hogy a kivitelező cég saját alkalmazottain kívül helyieket is foglalkoztat. A községben összesen negyvenen csatornáznak, tizenöten mártélyiak, illetve néhányan Székkutasról és Vásárhelyről érkeztek.

A cél, hogy az idén befejezzék a fent említett két utcában is a csatornázást. A jövő hét közepén leteszik a munkások az ásót és téli szünetre vonulnak. A tervek szerint – ahogy az időjárás engedi – januárban folytatják a munkát.

Várhatóan márciusra a teljes újfalusi részben lefektetik a csatornát. Ezt követően Öreg-faluba költöznek át az emberek és a gépek. Itt a Fő utca mellett a Tiszait, a Petőfit, a Rákóczit, a Kossuthot és az Adyt kell csatornázni. A Fő tér háta mögött, a szolgáltató házak között épül meg a gépház. A szennyvíztisztító telepet pedig a falun kívül, a termelőszövetkezet bekötőútja mellé tervezik.

– A teljes munkát jövő június végére szeretnénk befejezni. A beruházás összesen egymilliárd forintba kerül. A lakosoknak ingatlanonként, ha december 31-éig egy összegben fizetnek, 170 ezer forinttal kell hozzájárulniuk a költségekhez. Ha a részletfizetést választják, akkor hetvenhét hónapon keresztül havi 2 ezer 500 forint a díj – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyákat készítenek fel a szilveszteri tűzijátékra

Egy speciális illatterápiával könnyebben viselik a kutyusok a szilveszteri mulatozással járó… Tovább olvasom