Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Épül a bagolyvári körforgalom - feltorlódnak az autók

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Tóalj, Kaszap és Hódtó utca kereszteződésében már a körforgalmi rend szabályai szerint haladnak a járművek. Az átalakítás miatt a reggeli, illetve a délutáni csúcsban feltorlódnak a kocsik.
A kivitelező cég, a Vegyépszer Építő és Szerelő Zrt. alkalmazottai Vásárhely egyik legforgalmasabb csomópontjában, a bagolyvári kereszteződésben lassan az átalakítás hajrájához érnek. Egyelőre csak piros-fehér terelőtáblák, valamint felfestett, ideiglenes csíkok jelzik: itt hamarosan körforgalom lesz. Annak ellenére, hogy még nem alakult ki a végleges forma, a körforgalomra jellemző szabályok szerint haladhatnak itt át a járművek.

Az egykori jelzőlámpáknak már nyomai sincsenek, teljesen elbontották őket. Erre azért volt szükség, mert mióta megépült a 47-es főút Kaszap utcai elkerülő szakasza, jelentős forgalom zúdul erre a kereszteződésre. Ráadásul itt megy át a várost átszelő másik főút, a 45-ös is. Így naponta több ezer jármű veszi igénybe ezt a csomópontot, s a rendőrlámpás irányítás túl lassúnak bizonyult.

Egyelőre piros-fehér terelőtáblák jelzik, itt hamarosan elkészül az új körforgalom. Fotó: Tésik Attila
Egyelőre piros-fehér terelőtáblák jelzik, itt hamarosan elkészül az új körforgalom. Fotó: Tésik Attila

A reggeli, illetve a délutáni csúcsban most is várakozni kell, de már jóval kevesebbet, mint korábban. Most az építés miatt lassult le az áthaladás, de ez a tervek szerint június 30-ra megszűnik: ekkor lesz kész a beruházás.

Napközben és esténként viszont kevesebb, mint egy percet kell állni kocsival a Bagolyvárnál. A félkész körforgalomnak köszönhetően jelentősen felgyorsult itt a közlekedés. A kereszteződés végleges kialakításához szükséges munkák, például járdák, szigetek, terelők építése miatt kisebb-nagyobb fennakadás várható.

Tizenhárom méter sugarú kör

A leendő körforgalom külső körének sugara 13, a belső sziget átmérője pedig 6 méter, melyből 1,5 méternyi a járható gyűrű. A beruházás költségeihez a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 20, a vásárhelyi önkormányzat pedig 44,5 millió forinttal járult hozzá.

Olvasóink írták

 • 5. strangerrr 2008. június 25. 09:15
  „Amint az a képen is látszik, és a cikkben is benne van, lesz egy 1,5 m széles járható gyűrű a kör kerületén. Mivel ez még nincs kész a nagyobb járművek emiatt fordulnak el nehezebben. Persze tudom én, hogy mindenki "botcsinálta" csak az nem aki nem olvassa el a teljes cikket...”
 • 4. Barbapapa 2008. június 21. 10:35
  „64,5MISI VAN PÉNZ egy zseb itt egy zseb ott,mi lenne ha a botcsinálta mérnök és a botcsinálta megbízó vette volna a fáradságot és beült volna egy kamionba és tett volna egy két kört ,talán másképp tervezte volna az egésszet még egy normális autó is el tudna kanyarodni annélkül hogy a gyönyörű LJ szoborparkot összetaposná, már előre sajnálom azt a gk-vezetőt akivel kifizettetik.”
 • 3. kötekedő 2008. június 16. 06:54
  „Mikor elkezdték építeni el sem hittem, hogy itt körforgalom lesz. Hely akadt volna, de már megint nem az ész, hanem az eszetlenség volt az úr.
  Az elkerülőt mikor fogják megépíteni???”
 • 2. NTK 2008. június 12. 08:03
  „Tisztelt Cikkíró!

  Legyen szíves és nézzen egy autós térképre, hogy merre is megy a 45-ös út városi szakasza. Hát nem a Bagolyvár felé az biztos.

  Egyébként a létező előnyök mellett, ez is csak egy a sok csutf... körforgalom közül amelyiknek nincs normális átmérője.

  Tudom nincs elég hely!”
 • 1. real 2008. június 12. 05:17
  „Feltorlódnak? Szerintem már most is jobb a helyzet mint mikor lémpa volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Strandbérlet harminc pedagógusnak

Hódmezővásárhely - Másfél év alatt átszervezték a teljes oktatási intézményrendszert Vásárhelyen. A… Tovább olvasom