Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Épül az új sétálóutca Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Rakják a díszburkolatot, és a páratlan oldalon nemsokára be is fejezik a munkát a Dr. Rapcsák András utcán Vásárhelyen. Hamarosan a szökőkutak építését kezdi a kivitelező a sétálóutcán, ahol korlátozzák majd a forgalmat. A taxidrosztokat is felülvizsgálják.
Nemsokára lerakják a Dr. Rapcsák András utca páratlan oldalán a díszburkolatot Vásárhelyen, szemközt pedig alapoznak. Ezzel párhuzamosan végzik a közműkiváltást és -bekötést. Ezt követően pedig a szökőkutak kialakítására koncentrálhat a kivitelező – adott helyzetjelentést a Tornyai János Városrehabilitációs Program részeként zajló sétálóutca építéséről Mucsi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. Várhatóan az év végére befejeződik a Dr. Rapcsák András utca rekonstrukciója, a végeredmény pedig hasonló lesz a Zrínyi utca megújult szakaszához. Az új sétálóutcán is kisebb-nagyobb szökőkutak között járhatnak majd a vásárhelyiek.

A beruházást kicsit lassítja, hogy időközben a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató (HVSZ) Zrt. 80 millió forintos pályázati támogatást nyert a termálvíz felhasználási körének bővítésére, ehhez pedig az úttest alá közműveket kell lerakni – hallottuk Mucsi Lászlótól.

A megújuló Dr. Rapcsák András utcán korlátozott lesz a forgalom. A munkálatok miatt ez már most is így van. A taxisok is kiszorultak az eredeti helyükről, a Kossuth tér használaton kívüli buszmegállójában várakozhatnak. Az állomáshelyeket egyébként a belváros rekonstrukciója után felülvizsgálják – derült ki a csütörtöki közgyűlésen azzal kapcsolatban, hogy a taxisok két új droszt kialakítását kérték a kórháznál. A képviselők nemet mondtak a kezdeményezésre, a helyi közlekedési és közbiztonsági tanácsadó testület javaslatára elnapolták a témát a kórház és a belváros rehabilitációjának befejezéséig.

– Nem lett volna szerencsés, ha a drosztok miatt kevesebb ingyenes parkolót használhattak volna a kórházhoz érkezők, főként addig, amíg az intézmény udvarán nem készül el a parkoló – hallottuk Fekete Ferenc fideszes képviselőtől. Hozzátette: 40–45 taxis szállítja az utasokat Vásárhelyen. Eddig mindenki közösen használta a drosztokat, ennek a jövőben is így kell lennie. Az új állomáshelyekre viszont kizárólag a kezdeményezők állhattak volna be, igaz, ők ezért fizettek volna. Vásárhelyen egyébként öt éve nem fizetnek drosztpénzt (havonta 1047 forint volt) a taxisok, akik jelenleg két helyen várakozhatnak az utasokra, a városi irodaháznál és a fentebb említett Kossuth téri buszmegállóban.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Hód 2011. október 01. 23:33
  „bükki: igen erre adtak támogatást, ha ezt megérted, akkor a többi kérdésedre is megtalálod a választ.”
 • 37. bükki 2011. szeptember 30. 15:35
  „Tisztelt hozzászólk! Én csak azt nem értem ,hogy azért lesz itt sétáló utca,mert erre adtak támogatást? És az mit jelent,hogy korlátozzák a forgalmat,vagyis valaki átmehet? Az Andrássy utca sokkal alkalmasabb lenne sétáló utcának,ott vannak a boltok,elég széles,és a tér Kossuth tér folytatásaként egy igazi hangulatos része lehetne a városnak.Ez a beruházás kokrétan egy baromság.”
 • 36. booo 2011. szeptember 29. 09:05
  „29. Hód - "mivel egyértelmű, hogy egy díszburkolatos részre nem lehet majd ráengedni a forgalmat" Szerintem ez nem egyértelmű, ugyanis van rá példa sok helyen az országban hogy egy utcát le diszköveztek és mégis ott mennek a személyautók. Egy apró példa: Szentes, Kossuth u a Posta előtti szakasz.”
 • 35. Én2 2011. szeptember 28. 10:15
  „Te meg hidd el, hogy sok felesleges dolgokat épített már Vásárhelyen ahelyett mhelyet teremtett volna.Nem sorolom fel mindenki tudja. Szerintem az emberek megélhetése a legfontosabb dolog vagy NEM??”
 • 34. Hód 2011. szeptember 27. 20:10
  „Én2: hidd el, nem azért nincs munkahely, mert az önkormányzat sétalóutcára veri el a pénzt, ennél összetettebb a probléma.”
 • 33. Én2 2011. szeptember 27. 10:27
  „Hód- sétáló u helyett mhely NEM? Sétálni ott az Andrássy u, NEM? DE!!”
 • 32. kovácstibor 2011. szeptember 27. 08:39
  „Hód: elhiszem.”
 • 31. Cheguevara 2011. szeptember 26. 18:13
  „Ohh hát nem tudtátok, érdekes módon a bankok nem hiányoznak a városból, lehetőség ebben a városban mindig van arra, hogy adósságba, hitelbe verjük magunkat, hogy a dédunokáinknak akkora adósság szálljon, kb. mint Lézer bácsi jelenlegi vagyona.”
 • 30. Cheguevara 2011. szeptember 26. 18:08
  „Alig várom már, hogy sétáljak egyet a sétáló utcán, mert szét akarok nézni, hogy hátha építettek a sétáló utca valamelyik oldalára néhány új munkahelyet is.”
 • 29. Hód 2011. szeptember 26. 17:12
  „25. kommentelő, szívesen, örülök, hogy segítettem! :-) Bármit lehet baromságnak nevezni, de szerintem nem baromság a felújítás, ezt mindenki saját értékrendje szerint eldöntheti.
  A 45-ös út a Kossuth téren vezetett át, mivel az OTP-ház és a Rapcsák A. út 2. között a Kossuth tér 6. található, de ez nem is lényeges, mivel egyértelmű, hogy egy díszburkolatos részre nem lehet majd ráengedni a forgalmat, ezért kell lezárni a forgalom elöl.
  27. kovácstibor: engem nem küldtek, csak nem állok be a sorba, és nem vagyok hajlandó mindent leköpködni, ami a városomban történik, csak mert valakit nem kedvelek. Örülök, ha valamit felújítanak, vagy építenek (bár lenne több beruházás), és szomorú vagyok, ha rombolást látok (fizikai és szellemi értelemben is).”
 • 28. Én2 2011. szeptember 26. 13:38
  „Sétálunk de közlekedni nem tudunk és az utak is csapnivalóak.Ökörség amit most csinálnak!”
 • 27. kovácstibor 2011. szeptember 26. 12:34
  „25. kommentelő: erről van szó. Csak tudod minden Lázáros cikknél megjelenik 1-2 olyan ember, akit küldenek okoskodni. De veled nagyonis egyetértek, meg azokkal is, akik egy nagy baromságnak tartják az egészet.”
 • 26. eldorádó 2011. szeptember 26. 11:29
  „A 2,5t alatti forgalom részére össze kellene nyitni a Szőnyi és Andrássy utcát!”
 • 25. kommentelő 2011. szeptember 26. 10:58
  „4. VásárhelyiÁgi 2011.09.25. 11:53
  Mert a kórháznál ingyen lehet parkolni?:

  Igen. Jelenleg a Mentőállomástól az Imre József utcáig tartó Zrinyi u-i szakaszon (de csak a kórház felőli oldalon) ingyen lehet megállni, tartózkodni.

  7. Hód 2011.09.25. 15:18:

  A sok értetlen egyikeként köszönöm a kioktatást. Attól, hogy talált pénzt költünk rá, a beruházás ezen része nem lehet baromság? Vásárhelyen kb. 25 éve NEM megy keresztül a főtéren a közlekedés. Ugyanis régen a Kossuth teret valóban út szelte ketté. Az Andrássy folytatódott egészen a Fekete Sasig. Ezt viszont már réges-régen megszüntették, a főterünk azóta teljes mértékben forgalom elől elzárt terület. Hogy csak ilyen pici? Hát istenem, nekünk ekkora jutott. Úgyhogy a Rapcsák utcát ilyen kontextusban ne keverjük bele a dologba. Ha belvárost akartál írni főtér helyett, azon lehet vitatkozni. Szerintem Vásárhely struktúrája miatt ennek a kb. 150 méteres szakasznak a lezárása egész egyszerűen bűn.”
 • 24. saturnus 2011. szeptember 26. 07:34
  „Teror házánál Lenin üdögél és lógatja lábait társra vár.”
 • 23. Lázárhelyi 2011. szeptember 26. 05:05
  „Elírtam -Bajcsy-”
 • 22. Lilyom 2011. szeptember 26. 02:17
  „Nevetseges BAROMSAG az egesz!!!!! Mi ertelme van ennek az egesznek???????”
 • 21. booo 2011. szeptember 25. 21:09
  „17. nurmi - Örülök hogy nem csak én vettem észre eddig, hanem szerintem az összes Szentes felöl érkező idegen, hogy a 45-ös főút NINCS ELTERELVE!!! Ugyanis a terelőtáblákon NEM A TERELT hanem a 47-es út száma szerepel! :) Érdekes a dolog a másik irányból (Szeged felől), ahol a 45-ös számok a terelőtábláknál JÓL vannak feltüntetve.
  Szal, nagy a szakértelem, vagy a számos táblák fogytak el ?
  20. Lázárhelyi - Tipikus FIDESZ-es kapkodás! Megálmodnak valamit, azonnal megcsinálni, amikor jönnek a bajok, akkor jön ismét a kapkodás a probléma megoldására. Pedig azt az elején, egy kis hozzá értelemmel rögtön lehetett volna látni! - Szerintem.”
 • 20. Lázárhelyi 2011. szeptember 25. 20:30
  „A Szentes-Szeged forgalmat a János térnél el fogják terelni a Bajcsi Zs-re, ki Újvároson keresztül az elkerülőig, s onnan lehet menni Szegedre. Ezt Lázárunk mondta szerdán a rádióban. Ez kb. 10 Km kerülő 300 méter sétálóutca miatt. Arra jó az egész, ha valaki a Pm-i hivatalba megy, mondjuk helyi adót fizetni, vagy a kórházba, messzebb kell parkolnia, több idő, több pénz.
  Itt kell megjegyezzem, a kórház nagyon gáláns, 30 percig ingyen lehet majd parkolni, hisz ennyi idő alatt bármely vizsgálat elvégezhető.”
 • 19. lisa01 2011. szeptember 25. 19:54
  „Talán előbb elkerülőút kellett volna, és utána lehetne sétálóútca. Városunk fantasztikus slowcity hangulata kicsúcsosodik az Andrássy úton történő autósközlekedésben.”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a diétás menüért

Összefogtak a mindszenti ételallergiás óvodások és iskolások szülei azért, hogy gyermekeik menzáról kaphassák a diétás menüt. Tovább olvasom