Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Eredeti Koszta levél - hamis művön a Múzeumok éjszakáján

Rendhagyó feladvánnyal várják a látogatókat a Tornyai János Múzeumban.
Egy különleges Koszta hamisítványt rejtenek el a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum Koszta kiállításán; az oda nem illő művet a látogatóknak kell megtalálniuk június 21-én, a Múzeumok éjszakáján. A festmény különlegessége, hogy a hátuljára egy eredeti Koszta József által írt levelet ragasztottak, amelyet írásszakértői tanúsítvány is alátámaszt, valamint egy illegális kiállítási igazoló címkével is ellátták a "műalkotást".


A különleges mű hátulját és történetét Nagy Imre múzeumigazgató mutatja be a sajtó képviselőinek június 19-én, csütörtökön 13 órakor a Tornyai János Múzeumban. Az eseményen Kruzslicz Ferenc virágkötő mester készít el egy Koszta csendéletet a Múzeumok éjszakájára készülve!


Szombat este, a Múzeumok éjszakáján Koszta József gyűjteményes kiállítása kapja a főszerepet a Tornyai János Múzeumban, Hódmezővásárhelyen. A tárlaton feltűnik Annuska, a mester múzsája és későbbi felesége, aki nemcsak szóba elegyedik, hanem közös fotóra is összeáll a látogatókkal. A est folyamán egy Koszta kvízzel várják a múzeumba betérőket: a feladatsor legfontosabb kérdése az lesz, hogy melyik kiállított alkotás a kakukktojás a kiállításon? Este fél tízkor Virágnak virága címmel Kruzslicz Ferenc virágkötő mester készíti el Koszta József virágcsendéleteit, a Városi Vegyeskar pedig virágdalokat énekel.

A Tornyai János Múzeumban szombat este Plohn József fotóművész emlékére nyílik kamara-kiállítás, a múzeum udvarán drón reptetést tartanak a különleges jármű az épület felett lebegve a légi régészet lehetőségeibe enged bepillantást , a legkisebbeket bélyegfoglalkozásra várják, valamint
bélyegeken mutatják be a régészeti világörökségeket is. A múzeum bejárata előtt egy a századforduló vidám hangulatát megidéző fotószalon ver sátrat, 19 órától malombajnokságot rendeznek a nemrégiben in-situ feltárt, Árpád-kori malomjáték másán.


A múzeumi éjszaka fináléja, a Tornyai épületének fényfestése lesz a Rapcsák András úton. A Tornyai János Múzeum világos színű szárnyára a múzeum történetét, a gyűjtemények legszebb darabjait és a Koszta műveket bemutató zenés videóanimációt vetítenek 23.30-tól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százmilliós adócsalás Mártélyon

A Csongrád Megyei Főügyészség egy mártélyi vállalkozót és társait, köztük egy szegedi ügyvédet vádol. Tovább olvasom