Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Esőszünetekben dolgoztak a fotósok

Hódmezővásárhely - Magyarország legismertebb fotóművészei örökítették meg egy héten keresztül Vásárhely népi téglaépítészetét. A témával nem, de az esős időjárással meg kellett küzdeniük. A 100 legjobb képet a nagyközönség is láthatja majd jövőre.

Egy hetet töltöttek a városban az ország leghíresebb, legismertebb fotóművészei. Módos Gábor, Tóth József, Csák Miklós, Dozvald János, Kovács István, Oravecz Attila, Kresz Albert, Balla András, Herbst Rudolf, valamint a vásárhelyi származású Eifert János a X. Fotószimpózium résztvevőiként örökítették meg Vásárhely népi téglaépítészetének gyöngyszemeit.

– Sajnos az időjárással meg kellett küzdenünk, hiszen a fotószimpózium hetén nem akadt olyan nap, hogy ne vert volna bennünket a néha monszunként szakadó eső. Ezért igyekeztünk kihasználni a fél-, ritkábban egyórás esőszüneteket – összegezte a mesterek tapasztalatait Módos Gábor, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete fotóművészeti tagozatának elnöke. – Ennek ellenére a kollégák sikerrel dolgoztak, s igazán érdekes felvételeket készítettek. A debreceni Kovács István kollégánk nagyon érdekes éjszakai fényképeket készített a kivilágítatlanul is látványos téglatemplomokról, de lefényképezte az egykori Kaszinó Zrínyi utca eleji épületét is – egy borospoháron keresztül.

Módos Gábor a gépével. Bőven talált témát. Fotó: Korom András
Módos Gábor a gépével. Bőven talált témát.
Fotó: Korom András

Módos Gábor elárulta azt is, hogy nem a népi téglaépületek állapotát dokumentáló képeket készítettek, számukra a teljes házak egy-egy részlete volt érdekes, így a különleges téglalépcsőket, ablakpárkányokat, különleges vagy szép elemeket ábrázolták. Mint mondta, a legtöbb helybeli azonnal tudta, kik fényképezik nagy buzgalommal a házukat.

A X. Fotószimpózium 100 legjobb felvételét a nagyközönség jövőre láthatja.

Olvasóink írták

 • 3. Írástudatlan 2010. június 12. 17:10
  „Én meg aszt remélem hogy a legújabban megteremtett munkahelyeket fogják majd hamarosan fényképezni.”
 • 2. Filctoll 2010. június 11. 21:18
  „Északon meg szakadó esőben is pakolták a homokzsákokat.”
 • 1. insideman 2010. június 11. 10:19
  „remélem a milliárdos emlékpontot is lefotózták
  kivül-belül-nappal-éjszaka-üresen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kádár Pétert támogatja a tantestület

Két igazgatójelölt: Kádár Péter és Markovics György mutatkozott be tegnap délután a vásárhelyi Bethlen-gimnázium tantestülete előtt. Tovább olvasom