Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Esztergályos helyett jegyző lett Korsós Ágnes

Hódmezővásárhely - Gyerekként felfedező akart lenni, később esztergályosként vagy férfi-női szabóként képzelte el életét a vásárhelyi jegyző. Korsós Ágnes a közelmúltban címzetes főjegyző lett. Elárulta: szereti a kihívásokat, és édesapjától örökölte nyugodtságát.
A váratlan, éles helyzetekben képes a legaktívabban dolgozni, és a legtöbbet kihozni magából – árulta el Korsós Ágnes, Vásárhely jegyzője. A közigazgatásban végzett tevékenységéért a közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök címzetes főjegyzői címet adományozott neki. Az országban az idén 19-en kapták meg az elismerést.

– A kollégáim azzal jöttek be az irodámba, hogy gratulálnak a címhez, mondván: olvasták a Magyar Közlönyben. Nem is tudtam róla. Ez számomra erkölcsi és szakmai elismerés, ami a csapatom érdeme is – jegyezte meg a jegyző, aki hétfőtől péntekig már reggel 7-kor az irodájában van, és általában késő délutánig dolgozik. Nem ritka, hogy még este is bent van, de az is előfordult, hogy napi 21 órát töltött munkával. Az idén csupán 2 napot hiányzott – betegség miatt – a hivatalból. Nem véletlen, hogy irodáját a második otthonának tekinti.

Korsós Ágnes egy nyolcgyermekes családba született. Édesapja a vasútnál volt főellenőr, és 15 idegen nyelven beszélt. Ingyen tanította az eszperantót a vásárhelyieknek, és a romáknak cigányul intézte a rendőrségi ügyeket. A jegyző így került kapcsolatba már kislányként a joggal, miután édesapja neki mondta tollba a különböző kérvényeket. Korsós Ágnes felfedező vagy utazó szeretett volna lenni, később pedig esztergályosként vagy férfi-női szabóként képzelte el az életét.

– Édesapámtól örököltem a nyugodtságot és a munka szeretetét. Fát lehetett vágni a hátán, mint ahogy az enyémen is. A családi kupaktanács döntésére nappali tagozaton kellett érettségiznem. Ezután a Hódikötnél dolgoztam, kezdetben három műszakban. Majd a földhivatalhoz kerültem, végül a tanács gyámhivatalához. Elkezdtem a jogi egyetemet, a diploma megszerzése után helyettesként belekóstoltam a jegyzői teendőkbe. 2001-ben pedig kineveztek jegyzőnek – idézte fel.

Ha ideje engedi, akkor legszívesebben olvas. Nagyon szereti a meséket, egyik kedvence a Harry Potter-sorozat. Az utazás is kikapcsolódást jelent számára. Bár – mint megjegyezte – erre csak az utóbbi 5 évben van lehetősége. A görög szigetvilág a kedvenc célállomása, ott pedig már a telefonját is kikapcsolja – mondta mosolyogva.

Olvasóink írták

 • 6. entelegent 2010. július 20. 01:05
  „A dicséretes jó munkát el kell ismeri akárhogy is van, akár ki is követte el.”
 • 5. egyolvaso 2010. július 16. 13:58
  „Én úgy tudom, hogy főnöke. Kinevezője a közgyűlés, azt az polgármester vezeti, így ő a közvetlen felettese. Mint az intézményvezetőknek is.”
 • 4. jim1241 2010. július 14. 16:07
  „én ugy tudom,hogy a jegyzőnek nem főnöke a polgm.,de ez nem biztos”
 • 3. biboo 2010. július 14. 11:33
  „Emlékszem, néhány évvel ezelőtt egy közgyűlésen milyen visszataszító módon megalázta L. valami pitiáner időpont-egyeztetési hiba miatt! A helyi TV is közvetítette; szegény jegyző asszony köpni-nyelni sem tudott (mellesleg: legalább egy húszassal idősebb a p.m.-nél).
  Tényleg hatalmas nyugodtság, akarom mondani szervilizmus kell ahhoz, hogy valaki hosszú távon is kibírja ezt a vezetői mentalitást!
  A jegyző asszonynak biztosan megérte, ha kitüntetést is kapott érte!”
 • 2. egyolvaso 2010. július 14. 09:19
  „Kénytelen bólogatni, amúgy mehetne esztergályosnak. :-)”
 • 1. jim1241 2010. július 13. 20:39
  „meg bologat lázárnak az összes örültségére”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyt választotta Los Angeles helyett

Egy ismerőse révén jutott ki Amerikába a vásárhelyi Karsai János, aki 6 évig dolgozott Los Angeles-i építőipari cégeknél festőként. Tovább olvasom