Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Étkezési jeggyel is fizethető a menza

Hódmezővásárhely - Ettől a hónaptól elfogadják a meleg étkezési jegyeket a vásárhelyi menzán, a jövő héttől Szegeden is lehet a tikettekkel fizetni. Szentesen már két hónapja működik a rendszer.
Áprilistól meleg étkezési utalvánnyal is lehet fizetni a menzán Vásárhelyen. Egyelőre egy nagyobb cég utalványát fogadják el a közétkeztetésben, de várhatóan pár héten belül két másikkal is szerződést kötnek majd – tudtuk meg Kovács Páltól, a Hód-Menza Nonprofit Kht. ügyvezetőjétől. Naponta 4 000 gyermek részesül közétkeztetésben, a szülők erre összesen évi 200 millió forintot fizetnek ki. Ebből várhatóan 40–60 milliót utalvánnyal. Kezelési költségként 6 százalékot számítanak fel (a tikettel fizető szülők tehát ennyivel többet költenek), amit az önkormányzat továbbít a cég felé. Ezt az arányt idővel szeretnék csökkenteni. Fontos tudni, hogy az étkezési jegyből nem lehet készpénzt visszaadni.

Szegeden április 10-e után lehet fizetni meleg étkezési utalvánnyal a gyermek, a diák, valamint a felnőtt közétkezteté- sért. A 3 legnagyobb utalványkibocsátó céggel kötött szerződést a város – közölte Kardos Kálmán, a Nevelési-oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának igazgatója. Készpénzben visszaadni itt sem tudnak, viszont az esetleges többletet beszámítják a következő hónap díjába. Ha pedig készpénzzel fizetik a térítési díjat, akkor 5 százalék kedvezményt adnak. Szegeden az önkormányzat naponta 12 ezer 800 gyermek közétkeztetéséről gondoskodik.

Már február elsejétől lehet utalvánnyal fizetni a szentesi intézményekben. Arról egyelőre még nem készítettek statisztikát, hogy hányan élnek ezzel a lehetőséggel – mondta Dohányné Jelenfi Ilona, a központi konyha igazgatója. Két céggel kötött szerződést az önkormányzat, amely átvállalta az utalványok 6 százalékos kezelési költségét.

Olvasóink írták

 • 8. totya66 2010. április 09. 10:47
  „A hódmenza egy érdekes cég mióta a "földesurunk" irányítja azóta egyre amortizálódik lefelé, már a weboldalukra sem tudják az étrendet felrakni pedig az csak 1 perc, ha már fénymásolásra nem telik.”
 • 7. tobaccoroad 2010. április 06. 16:59
  „Ez is Lázár hibája tesco utalvánnyal mér nem lehet:)”
 • 6. hozzaszolok 2010. április 06. 16:23
  „Na ez megint egy kamu cikk!!!!Személy szerint érdekelne a dolog,hogy a Bethlenbe járó diákoknál miért nem lehet ebédcsekkel fizetni???Gyermekem 5.osztálytól jár oda,és a fősulira kell eljárniuk ebédelni,ami messze is van,a Cseresnyéshez képest.Viszont a fősuliban ha ott ebédelsz lehet csekkel fizetni,de a diákok havi ebédjüket nem fizethetik ki vele.Sőt mi több,számláról vonják az ebédpénzt ami nekem nem igazán jön be...Gyermekem rendszerint 2-3 óra közt ér oda ebédelni és hideg ebéd,már ha egyáltalán marad azzal kínálják...Sorolhatnám még,de minek....”
 • 5. lidocain 2010. április 06. 13:23
  „úgy hallottam de nem vagyok biztos benne,hogy aki jeggyel fizet majd az elesik az esetleges önkormányzati támogatástól,mert vannak akik csak 50 %-ot fizetnek vagy kapnak valami támogatást. akit érint érdemes lenne utánanéznie.
  egyébként már az is felháboritó,hogy aki kp-val fizet az engedményt kap. ha boltban váltom be ott nincs ilyen,pedig ott elméletileg nem is lehetne. minden bőrt lehuznak az emberről,még ha csak pár forint akkor is elveszik.”
 • 4. csakhogy 2010. április 06. 13:03
  „Felháborítónak tartom, hogy az amúgy is megadóztatott étkezési jeggyel fizetők még min. 6 %-al többet fizetnek /mert nálunk pl. 15 %/ az amúgy is rossz minőségű ennivalóért. Ez így szerintem nem segítség. A magam módján én meghagyom az étkezésit a nagy bevásárlásra, már ahol elfogadják.”
 • 3. gróf 2010. április 06. 11:12
  „pontosabban...lesz olyan étkezési jegy is amelyikkel fizethető a menza, de nem mindegyikkel, és plusz pénzért.”
 • 2. deszkás 2010. április 06. 10:56
  „Három hónap után eljutottunk idáig ez igen!”
 • 1. GAgyi 2010. április 06. 10:38
  „Megint szar a cím.....
  Nem lett volna jobb, ha azt írják: Étkezési jeggyel is fizethető a gyermekek étkeztetése.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas locsolkodókra hajt a rendőrség a megyében is

A húsvéti ünnepek alatt, szombattól hétfőig, fokozott közúti ellenőrzést, razziát tartanak a rendőrök. Az ittas sofőrökre vadásznak. Tovább olvasom